Κυκλοφόρησε το νέο τεύχος της εφημερίδας μας
Συμβαίνει στο Λουτράκι

Η ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥ ΙΩΑΝΝΗ ΚΑΡΑΠΑΝΑΓΟΥ ΣΤΟΝ ΔΗΜΗΤΡΗ ΠΡΩΤΟΝΟΤΑΡΙΟ ΓΙΑ ΤΗ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΟΥ ΝΕΡΟΥ ΤΗΣ ΠΕΡΑΧΩΡΑΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΤΟΥ ΝΕΡΟΥ ΣΤΗ ΛΙΜΝΗ ΗΡΑΙΟΥ!

Ο Επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης ”αλλάzουμε ΜΑΖΙ” Ιωάννης Καραπανάγος, στο τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο, την Τετάρτη 11 Μαΐου 2022, απευθύνθηκε στον Πρόεδρο της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης Αποχέτευσης Λουτρακίου-Αγίων Θεοδώρων κ. Δημήτρη Πρωτονοτάριο και τον ερώτησε για τις ενέργειες που έχει προβεί η Επιχείρηση ώστε να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα της υψηλής θερμοκρασίας του νερού της Περαχώρας και οι διακοπές του νερού στη Λίμνη Ηραίου, λέγοντας χαρακτηριστικά:

 

‘Μας είχατε υποσχεθεί και μας είχατε διαβεβαιώσει ότι θα φέρετε, προς συζήτηση, στο Δημοτικό Συμβούλιο, το θέμα της θερμοκρασίας του νερού της Περαχώρας, όπως και τις διακοπές του νερού στη Λίμνη Ηραίου. Θα θέλαμε να ακούσουμε σε ποιο στάδιο βρίσκεται αυτό. Επίσης θα ήθελα να μεταφέρω την αγωνία του Εξωραϊστικού και εκπολιτιστικού Συλλόγου το ”ΜΑΚΡΟΛΟΪ”, της Λίμνης Ηραίου, για τις διακοπές του νερού αλλά και για τα θέματα που αντιμετωπίζει η περιοχή, όπως το οδικό δίκτυο περιμετρικά της λίμνης, η υγιεινή των χώρων ενόψει του καλοκαιριού και η αντιμετώπιση των πυρκαγιών”.

 

 

 

Ο Πρόεδρος της Δ.Ε.Υ.Α.Λουτρακίου-Αγίων Θεοδώρων Κ. Πρωτονοτάριος, απαντώντας, είπε τα εξής: ”Θα ήθελα να απαντήσω στον κ. Καραπανάγο, όσον αφορά για την Περαχώρα, που είχαμε συζητήσει για τη θερμοκρασία του νερού, πιθανόν στο επόμενο ή μεθεπόμενο Δημοτικό συμβούλιο, έχουμε κάνει όλες τις απαραίτητες ενέργειες, ως ΔΕΥΑΛ, περιμένουμε μια τεχνική έκθεση του ΙΓΜΕ και θα φέρουμε το θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο, όπου το Δημοτικό Συμβούλιο θα αποφανθεί υπέρ της λύσης την οποία θα προτείνουμε και εμείς και το ΙΓΜΕ και για τη θερμοκρασία και για τη Λίμνη Ηραίου, όσον αφορά την επάρκεια του νερού. Δύο σε ένα δηλαδή. Αυτό θα γίνει λίαν συντόμως”.

 

 

Να σημειώσουμε ότι η θερμοκρασία του νερού στην Περαχώρα έχει προκαλέσει, από το περασμένο καλοκαίρι, αγανάκτηση και έντονο προβληματισμό στους κατοίκους της , όπως και οι διακοπές του νερού στους κατοίκους της Λίμνης Ηραίου.

 

 

Να υπενθυμίσουμε ότι ο Ιωάννης Καραπανάγος τον περασμένο Σεπτέμβριο, στο Δημοτικό Συμβούλιο, είχε καταθέσει πρόταση, προς την Δ.Ε.Υ.Α.Λ.-ΑΓ.Θ, στα εκτός ημερήσιας διάταξης θέματα, για απαλλαγή των καταναλωτών του χωριού, από τους λογαριασμούς ύδρευσης, που αφορούν το τετράμηνο του καλοκαιριού του 2021, τονίζοντας ότι η αποδοχή της πρότασή του θα είναι το λιγότερο που οφείλουν οι υπεύθυνοι ως αντιστάθμισμα στην αναστάτωση που είχε προκληθεί. Στην ίδια συνεδρίαση ο Δημοτικός Σύμβουλος κ. Φίλιππας Θυμής είχε προτείνει να μην χρεωθεί στους λογαριασμούς το νερό που καταναλώθηκε, αλλά να πληρωθούν μόνο τα πάγια και επίσης να μην χρεωθούν οι υπερκαταναλώσεις, με τον κ. Πρωτονοτάριο να δεσμεύεται ότι θα εξετάσει τις παραπάνω δύο προτάσεις.

 

 

Όμως και μέχρι σήμερα, καμία από τις παραπάνω προτάσεις δεν έχει υιοθετηθεί.

 

 

 

  Πηγή:https://allazoumemazi2019.blogspot.com/2022/05/blog-post

enloutrakio

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button