Η Καθημερινή σας ενημέρωση!

Η δασκάλα από τις Φιλιππίνες διασχίζει 5 ποτάμια και βαδίζει δυο ώρες για να φτάσει στους μαθητές της!

Μια δασκάλα από τις Φιλιππίνες, η Elizabeth Miranda, υπομένει περπάτημα δυο ωρών και διασχίζει 5 ποτάμια για να φτάσει στο σχολείο. Παρά τον καθημερινό αγώνα της αυτή ελπίζει πως όλες της οι θυσίες δεν θα πάνε χαμένες και ότι κάτι θα αλλάξει στην μικρή κοινωνία της.

Η ηρωική δασκάλα είπε ότι το σώμα της έχει ήδη συνηθίσει στην καθημερινή μετακίνηση,αλλά γίνεται δύσκολη όταν βρέχει γιατί το ρεύμα των ποταμών είναι ισχυρότερο.

Η Elizabeth Miranda είναι η μόνη δασκάλα που μπορεί δώσει μόρφωση στα παιδιά που ζουν στο Sitio Barogante στο Occidental Mindoro, γιατί το μέρος είναι πολύ απομονωμένο.

Λέει ότι το ταξίδι είναι τρεις ώρες αλλά αξίζει τον κόπο.

Ενώ υπάρχουν ποτάμια που μπορεί να διασχίσει εύκολα, υπάρχουν και άλλα που δεν μπορεί να περάσει χωρίς την βοήθεια σωσίβιου ή ‘salbabida’ όπως το λένε στην γλώσσα τους. Η δασκάλα είναι πολύ ευγνώμων που μερικοί ντόπιοι την βοηθούν να περάσει το δυνατό ρεύμα κάθε μέρα.

Υπάρχουν ποτάμια που δεν μπορεί να διασχίσει με τα πόδια, έτσι πρέπει να ανεβεί σε ‘salbabida.’

Το σχολείο, είναι μια καλύβα χωρίς τις ανέσεις και το εκπαιδευτικό υλικό μιας αίθουσας σε πόλη, όπως air condition, συσκευές και τηλεόραση. Η Elizabeth ομολόγησε ότι τα παιδιά δεν έχουν ούτε φαγητό. Παρά την έλλειψη ανέσεων όμως, τα παιδιά έχουν ζωντάνια και είναι χαρούμενα που μαθαίνουν από την μοναδική δασκάλα στην περιοχή.

Βλέποντας την χαρά στα μάτια των παιδιών καθώς μαθαίνουν, την κάνει να ελπίζει ότι οι θυσίες της δεν θα πάνε χαμένες. 

Υπάρχουν στιγμές που η Elizabeth θέλει να τα εγκαταλείψει και αμφιβάλλει αν μπορεί να αλλάξει τα πράγματα προς το καλύτερο. Σε τέτοιες στιγμές αβεβαιότητας αυτή παίρνει δύναμη από τα μάτια των μαθητών της. Όσο βλέπει το ενδιαφέρον των μαθητών να μεγαλώνει, παραμένει θετική και πιστεύει πως επηρεάζει τα νεαρά μυαλά να αγαπήσουν την γνώση. Οι θυσίες της δεν πάνε χαμένες γιατί τα παιδιά μαθαίνουν.

Η Elizabeth ελπίζει πως οι άνθρωποι θα αρχίσουν να δίνουν σημασία στην προσπάθειά της και θα την βοηθήσουν στην αποστολή της. Ίσως, η κυβέρνηση να φτιάξει μια γέφυρα ή ένα καλύτερο σχολείο για τα παιδιά αυτά και την ηρωική δασκάλα.

Παρακολουθείστε παρακάτω το βίντεο με την ηρωική δασκάλα.


Διαβάστε Περισσότερα

 • «Vessel»: Το γιγάντιο έργο κλείνει έπειτα από τέσσερις αυτοκτονίες
 • Εφαρμογή στο κινητό σκανάρει τη γάτα σας και βλέπει αν πονάει
 • Μακροζωία: Η καθημερινή συνήθεια που σας χαρίζει… χρόνια!
 • ΚΟΡΙΝΘΟΣ: ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΤΡΩΑΔΕΣ
 • Γουέντγουορθ Μίλερ: Διαγνώστηκε με αυτισμό λίγο πριν τα 50
 • Ένα ψυγείο-καταφύγιο για ασφαλή και αυτόνομη συντήρηση τροφίμων
 • Εκατοντάδες χημικά, πολλά στα καταναλωτικά προϊόντα, μπορεί να αυξάνουν τον κίνδυνο καρκίνου του μαστού
 • «Ασυνήθιστα μεγάλος μετεωρίτης» φώτισε τον ουρανό στο νότιο τμήμα της Νορβηγίας
 • Αφήστε μια απάντηση

  Το email σας δεν θα δημοσιευθεί. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται ως *