Η Καθημερινή σας ενημέρωση!

Η ΑΓΓΕΛΙΚΗ ΜΠΟΥΛΙΑΡΗ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ:ΧΑΡΤΙΝΗ ΜΝΗΜΗ, Έμα Χίλι

IMG_7754

Εκπαιδευτικός- Συγγραφέας

ΧΑΡΤΙΝΗ ΜΝΗΜΗ, Έμα Χίλι

Μυθιστόρημα, Εκδόσεις ΜΙΝΩΑΣ, 2014

Μετάφραση: Έφη Τσιρώνη

Σελίδες 445

Η Μοντ είναι μια ηλικιωμένη μητέρα και γιαγιά που βυθίζεται σταδιακά στην άνοια, και χάνει την επαφή της με το παρόν. Ωστόσο, αρνείται να ξεχάσει την καλύτερη φίλη της, την Ελίζαμπεθ, για την οποία είναι πεπεισμένη ότι αγνοείται και βρίσκεται σε τρομερό κίνδυνο. Έτσι ξεκινά μια απελπισμένη έρευνα για να την βρει.

Όμως, κανείς δεν ακούει την Μοντ – ούτε η απογοητευμένη κόρη της, η Έλεν, ούτε οι θεραπευτές της, ούτε η αστυνομία, και κυρίως ο άστατος γιος της Ελίζαμπεθ, ο Πίτερ. Οπλισμένη με χειρόγραφες σημειώσεις που αφήνει για την ίδια, τη χάρτινη μνήμη της όπως η ίδια τις αποκαλεί, και μια ακατανίκητη αίσθηση ότι η Ελίζαμπεθ χρειάζεται την βοήθειά της, η Μοντ αποφασίζει να ανακαλύψει μόνη της την αλήθεια και να σώσει την αγαπημένη της φίλη.

Αυτή η μοναδική εμμονή αποτελεί τον ακρογωνιαίο λίθο του παρόντος της το οποίο διαλύεται με γρήγορους ρυθμούς. Όμως, η αναζήτηση της αλήθειας θα την φέρει δεκαετίες πίσω στο παρελθόν και θα έχει συνταρακτικές συνέπειες. Τα ευρήματα που ανακαλύπτει την οδηγούν όλο και βαθύτερα στο παρελθόν της, σε άλλη μία άλυτη εξαφάνιση: εκείνην της αδελφής της, της Σούκι, η οποία εξαφανίστηκε λίγο μετά τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο.

Καθώς οι ζωντανές αναμνήσεις μιας τραγωδίας που συνέβη πριν από πενήντα και πλέον χρόνια ξαναγυρίζουν και την πλημμυρίζουν, η Μοντ ανακαλύπτει νέα στοιχεία στην αναζήτηση της φίλης της. Θα μπορούσε το μυστήριο της εξαφάνισης της Σούκι να κρατάει το κλειδί για την εύρεση της Ελίζαμπεθ;

Η ΧΑΡΤΙΝΗ ΜΝΗΜΗ είναι ένα καθηλωτικό πρώτο μυθιστόρημα, ένα εξελιγμένο ψυχολογικό μυστήριο και επίσης ένας συγκινητικός, ειλικρινής στοχασμός πάνω στη μνήμη, την ταυτότητα και τη γήρανση. Όσο για την Μοντ, είναι μια καταπληκτική ηρωίδα που θα σας κάνει να συγκινηθείτε, να γελάσετε και, κυρίως, να μην την ξεχάσετε ποτέ.

Η συγγραφέας, Έμα Χίλι, είναι μόλις τριάντα ετών και  μεγάλωσε στο Λονδίνο. Η Χάρτινη Μνήμη είναι το πρώτο της μυθιστόρημα και απέσπασε το Βραβείο για το Λογοτεχνικό Ντεμπούτο της Χρονιάς 2014. Συνέλαβε την ιδέα της ιστορίας, το 2008  μετά το θάνατο της μιας γιαγιάς της και την εξασθένιση της άλλης. Τότε άρχισε να σκέφτεται την ιδέα της άνοιας στη μυθοπλασία, και σπούδασε Δημιουργική Γραφή. Το μυθιστόρημα αυτό είναι αφιερωμένο ακριβώς στις δύο γιαγιάδες της, οι οποίες αποτέλεσαν πηγή έμπνευσης αυτού του βιβλίου.

Αποτέλεσμα εικόνας για ΧΑΡΤΙΝΗ ΜΝΗΜΗ, Έμα Χίλι


Διαβάστε Περισσότερα

 • Η ΑΓΓΕΛΙΚΗ ΜΠΟΥΛΙΑΡΗ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ:ΑΓΓΕΛΙΚΑ Η ΜΑΝΤΕΝΟΥΤΑ Το μυθιστόρημα για την πραγματική ζωή της μητέρας του Διονυσίου Σολωμού
 • Η Αγγελική Μπούλιαρη προτείνει:Η ΤΙΓΡΗ ΠΟΥ ΘΕΛΗΣΕ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΑΚΡΟΒΑΤΗΣ
 • Η ΑΓΓΕΛΙΚΗ ΜΠΟΥΛΙΑΡΗ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ:ΜΗ Μ΄ΑΦΗΣΕΙΣ ΠΟΤΕ, Καζούο Ισιγκούρο
 • H AΓΓΕΛΙΚΗ ΜΠΟΥΛΙΑΡΗ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ:ΦΑΡΕΝΑΪΤ 451, του Ρέι Μπράντμπερι
 • H AΓΓΕΛΙΚΗ ΜΠΟΥΛΙΑΡΗ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ:Η ΚΑΛΗ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΣΣΑ, της ΝΤΟΡΙΣ ΛΕΣΙΝΓΚ
 • Η Αγγελική Μπούλιαρη προτείνει:ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΡΥΩΤΑΚΗΣ-ΜΑΡΙΑ ΠΟΛΥΔΟΥΡΗ ΚΑΙ Η ΑΡΧΗ ΤΗΣ ΑΜΦΙΣΒΗΤΗΣΗΣ
 • Η ΑΓΓΕΛΙΚΗ ΜΠΟΥΛΙΑΡΗ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ:Ο ΕΚΑΤΟΝΤΑΧΡΟΝΟΣ ΠΟΥ ΠΗΔΗΞΕ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΡΑΘΥΡΟ ΚΑΙ ΕΞΑΦΑΝΙΣΤΗΚΕ
 • Η ΑΓΓΕΛΙΚΗ ΜΠΟΥΛΙΑΡΗ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ:ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΟ ΕΙΔΥΛΙΟ Του ΦΙΛΙΠ ΡΟΘ
 • Αφήστε μια απάντηση

  Το email σας δεν θα δημοσιευθεί. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται ως *

  WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com