Κυκλοφόρησε το νέο τεύχος της εφημερίδας μας
Επικαιρότητα

Εύβοια: Βρέθηκε ζωντανός ο 27χρονος αγνοούμενος – Έρευνες από ΕΜΑΚ και δύτες για τους άλλους δύο!

Πυροσβέστες της 7ης ΕΜΑΚ κατάφεραν να διασώσουν μετά από επιχείρηση που κράτησε σχεδόν μία ώρα, τον 27χρονο αγνοούμενο, που βρέθηκε εξαντλημένο παραπλεύρως του ποταμού μεταξύ Προκοπίου και Μαντουδίου. Ο νεαρός ήταν αγνοούμενος από την καταστροφική νύχτα της 29ης προς 30ηςΣεπτεμβρίου.

Πυροσβέστες από ξηράς και αέρος έφτασαν στο σημείο, όπου βρισκόταν και ο Περιφερειακός Διοικητής των ΠΥ Στερεάς Αρχιπύραρχος Νίκος Σπαής συντονίζοντας τις προσπάθειες διάσωσης.

Πυροσβεστικό Σώμα@pyrosvestiki

Εν ζωή εντοπίστηκε και διασώθηκε από πυροσβεστικές δυνάμεις, ο 27χρονος άνδρας που αγνοείτο από χθες 30/09/2018 στην περιοχή Μαντουδίου- Προκοπίου Ευβοίας. Οι έρευνες συνεχίζονται για τα άλλα δύο άτομα που αγνοούνται.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες ο νεαρός είναι καλά στην υγεία του, παρά την ταλαιπωρία που έχει υποστεί. Η περιπέτεια του 27χρονου ξεκίνησε το βράδυ του περασμένου Σαββάτου (29-09-2018). Στην περιοχή στο 2ο χιλιόμετρο του δρόμου Προκοπίου – Μαντουδίου, παρασύρθηκε το όχημά του από τα ορμητικά νερά. Εκτός οχήματος βρέθηκε η συνοδηγός του που κατάφερε να σκαρφαλώσει σε ένα δέντρο και αναζητείται ο οδηγός.

Επικεφαλής της προσπάθειας ήταν ο διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Χαλκίδας Βαγγέλης Παληός, ενώ την προσπάθεια συνέδραμε και ελικόπτερο του πυροσβεστικού σώματος. 

Εύβοια: Σε εξέλιξη οι έρευνες για τους άλλους δύο αγνοούμενους

Οι άνθρωποι της Πυροσβεστικής επικεντρώνουν τις προσπάθειές τους στην περιοχή Σπαθαρίου-Μετοχίου στην Πύλη Ευβοίας, όπου όχημα παρασύρθηκε σε ρέμα. Το όχημα εντοπίστηκε και αναζητούνται ένας άνδρας και μια γυναίκα, που επέβαιναν -σύμφωνα με πληροφορίες- σε αυτό.

Ισχυρές δυνάμεις της 7ης ΕΜΑΚ αλλά και 3 δύτες που έχουν φτάσει στην περιοχή από την Αθήνα προσπαθούν να εντοπίσουν τα σημεία στα οποία πιθανά να βρίσκονται οι άλλοι δύο αγνοούμενοι που αναζητούνται στην Εύβοια. Την ίδια στιγμή η ισχυρή βροχόπτωση συνεχίζεται για 2 ώρες περίπου παρά το γεγονός ότι ενδιάμεσα υπήρξε μια ύφεση που δεν κράτησε παραπάνω από μία ώρα.

Νέες εικόνες καταστροφής στην Εύβοια

Παραμένει κλειστός ο δρόμος Χαλκίδας Προκοπίου, καθώς γίνονται εργασίες αποκατάστασης. Μεγάλη καθίζηση υπέστη ο δρόμος Προκοπίου Μαντουδίου.

Παραμένει αποκλεισμένη η πόλη, ενώ στο σημείο βρίσκονται μηχανήματα για να φτιάξουν το δρόμο. Κανένα νέο δεν υπάρχει ακόμη για τους αγνοούμενους. Για δεύτερο βράδυ παρέμειναν στον Ξενώνα οι πενήντα επιβάτες που επέβαιναν σε πούλμαν και είχαν προορισμό τις Ροβιές.

Έρευνες για αγνοούμενου κτηνοτρόφο στον Βόλο

Σε πλήρη εξέλιξη το θρίλερ με τον αγνοούμενο κτηνοτρόφο από τη Βρύναινα Αλμυρού. Είχε πάει να μαζέψει τα ζώα του μαζί με τον βοηθό του, τα ίχνη του χάθηκαν και τον αναζητούν από το Σάββατο δυνάμεις της Πυροσβεστικής, της ΕΜΑΚ και της Αστυνομίας μαζί με εθελοντές.

Ο 75χρονος μετέβη στην περιοχή “Μέγαλος Λάκος” του όρους Όθρυς σε υψόμετρο 1.500 μέτρα για να μαζέψει το κοπάδι του και να το προστατέψει από την επερχόμενη κακοκαιρία, ωστόσο λόγω της νύχτας και της πυκνής ομίχλης στην περιοχή χάθηκε στη διαδρομή, ενώ ο βοηθός του κατάφερε να επιστρέψει και να ειδοποιήσει τις αρχές.

Σύμφωνα με τον Δήμαρχο Αλμυρού Δημήτρη Εσερίδη, έχει προκληθεί μεγάλη κινητοποίηση από προχθεέ το βράδυ, ενώ τις έρευνες δυσκολεύουν τόσο η ομίχλη όσο και η βροχή που πέφτει στην περιοχή. Σύμφωνα με τα όσα ανέφερε ο κ. Εσερίδης δεν υπάρχουν σημαντικά προβλήματα στον Δήμο Αλμυρού από την επέλαση του “Ζορμπά”.

Με το πρώτο φως της ημέρας δυνάμεις της πυροσβεστικής, της ΕΜΑΚ, της ΕΛ.ΑΣ. και εθελοντών, ξεκίνησαν τις έρευνες εντοπισμού, οι οποίες επικεντρώνονται μεταξύ Βρύναινας και Μαυρομάτικου καθώς και πάνω από αυτό. Στις έρευνες συμμετέχει και ο γιος του αγνοούμενου κτηνοτρόφου, αντιδήμαρχος Πολεοδομίας & Τεχνικών Έργων του Δήμου Αλμυρού, Κώστας Νικοβιώτης.

Νεκρός οδηγός στο Βραχάτι Κορινθίας

Νεκρός εντοπίστηκε συνταξιούχος αστυνομικός, πρώην υψηλόβαθμος αξιωματικός, που άφησε την τελευταία του πνοή κατά τη διάρκεια των έντονων καιρικών φαινομένων που επικρατούσαν στο Βραχάτι και ολόκληρη την Κορινθία.

Ο άτυχος άνδρας υπέστη έμφραγμα μέσα στο αυτοκίνητο την ώρα που οδηγούσε. «Την ώρα εκείνη ο δρόμος έφερνε πολύ νερό και μάλλον φοβήθηκε και τον πρόδωσε η καρδιά του. Δεν μπορούσε να περάσει ασθενοφόρο για να τον πάρει» δήλωσε κάτοικος της περιοχής και συνέχισε: «ήρθε κάποιος γνωστός του, τον έβγαλε από το αυτοκίνητο και τον έβαλε σε αγροτικό. Μάθαμε ότι δυστυχώς ο άνθρωπος πέθανε».

Οι κλειστοί δρόμοι στην Αττική

1) Η Π.Ε.Ο. Ελευσίνας – Θηβών από το 5χλμ ρεύμα κυκλοφορίας προς Θήβα.
2) Κόμβος Οινόης επί της Π.Ε.Ο. Ελευσίνας – Θηβών ρεύμα κυκλοφορίας προς Μάνδρα
3) Οδός Κολοκοτρώνη ο.α. 64 περιοχής Αγίου Δημητρίου λόγω καθίζησης του οδοστρώματος, εκτροπή της κυκλοφορίας των οχημάτων από το ύψος της συμβολής της με την οδό Γρ. Λαμπράκη, ρεύμα κυκλοφορίας προς Άγιο Δημήτριο.

Πληροφορίες: lamiareport.grtvstar.gr

newsit.gr

enloutrakio

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button