Κυκλοφόρησε το νέο τεύχος της εφημερίδας μας
Επικαιρότητα

Ετσι θα λειτουργεί πλέον η κυβέρνηση: Ολες οι αλλαγές που έκανε ο Τσίπρας

Προκειμένου η κυβέρνηση να αποφύγει φαινόμενα δυσλειτουργίας, ο πρωθυπουργός αποφάσισε να μην ακολουθήσει το προηγούμενο μοντέλο με τα υπερυπουργεία. Ετσι, θα δημιουργηθούν τρεις κύκλοι διυπουργικής επαφής, ώστε «να επιλύονται άμεσα τα όποια προβλήματα», όπως είπε ο κ. Τσίπρας.

Πρώτος κύκλος: Αφορά το κυβερνητικό συμβούλιο οικονομικής πολιτικής, στο οποίο θα συμμετέχουν τα παραγωγικά και οικονομικά υπουργεία. Ρόλος του θα είναι η παραγωγή και η υλοποίηση των μεταρρυθμίσεων.

Δεύτερος κύκλος: Συμβούλιο κοινωνικής πολιτικής, που θα συσταθεί άμεσα και στην οποία θα συμμετέχουν τα υπουργεία Εργασίας, Υγείας και Παιδείας.

Τρίτος κύκλος: ΚΥΣΕΑ, το οποίο όμως δεν θα συνεδριάζει μόνο για να παίρνει αποφάσεις, αλλά και θα χαράσσει πολιτική.

Το επιτελικό όργανο θα είναι ένα ολιγομελές κυβερνητικό συμβούλιο ώστε να επιλύονται τα προβλήματα στο ανώτατο επίπεδο

Μάλιστα, ο κ. Τσίπρας προειδοποίησε τους υπουργούς πως θα έχει πλέον περισσότερο χρόνο για να τους ελέγχει.

«Και πλέον θα έχω και εγώ περισσότερο χρόνο για τον έλεγχο, την παρακολούθηση και την αξιολόγηση του έργου του κάθε υπουργείου ξεχωριστά» είπε χαρακτηριστικά.

«Πρέπει να έχετε στο μυαλό σας ότι κανείς δεν είναι μόνιμος. Τα υπουργεία δεν ανήκουν σε εσάς, αλλά στον λαό. Οποιαδήποτε άλλη αντίληψη δεν ανήκει στον δικό μας αξιακό κόσμο και δεν θα γίνεται αποδεκτή. Το δεύτερο που έχω να σας πω είναι ότι δεν έχετε χρόνο. Δεν μπορείτε να λειτουργείτε στη λογική τού “έχει ο Θεός”» συμπλήρωσε ο πρωθυπουργός.

enloutrakio

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button