Η Καθημερινή σας ενημέρωση!

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗ ΤΟΥ ΓΕΝΙΚΟΥ ΛΥΚΕΙΟΥ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ, κου Σ. ΜΠΑΛΗ, ΠΡΟΣ Δ/ΝΣΗ ΔΕΥΤ/ΘΜΙΑΣ ΕΚΠ/ΣΗΣ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ

Θέλουμε να σας ενημερώσουμε ότι, σύμφωνα με προφορική ενημέρωση από τη ΔΔΕ Κορινθίας, τα τελευταία χρόνια δύσκολα επιλέγουν τα σχολεία της πόλης μας αναπληρωτές καθηγητές, με αποτέλεσμα να καθυστερεί σημαντικά η κάλυψη λειτουργικών κενών στα σχολεία. Βασικό εμπόδιο για τους αναπληρωτές εκπαιδευτικούς, η πλειοψηφία των οποίων πηγαινοέρχονται από Αθήνα, είναι η προβληματική συγκοινωνιακή σύνδεση της πόλης μας με την Αθήνα (μόνο ΚΤΕΛ) και η ανυπαρξία ανταπόκρισης Μέσων Μαζικής Μεταφοράς με τον προαστιακό. Η χρήση ΤΑΞΙ καθίσταται ασύμφορη, εφόσον το αντίτιμο της διαδρομής είναι πανάκριβο, για τις συνθήκες που ζούμε.

Είναι αδιανόητο, σε ευρωπαϊκή πόλη, να μην υπάρχει σύνδεση μέσων σταθερής τροχιάς με άλλα μέσα μαζικής μεταφοράς και την εξυπηρέτηση των επιβατών του προαστιακού να τη λυμαίνονται τα ΤΑΞΙ. Ποιοι ευθύνονται γι’ αυτό; Έχουν άραγε ποτέ αναζητηθεί ευθύνες;

Από έρευνα που διενεργήσαμε, οι αναπληρωτές εκπαιδευτικοί Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης που εργάζονται κάθε χρόνο στην πόλη μας είναι πάνω από 15. Αν εφαρμοστεί δρομολόγιο ανταπόκρισης- σύνδεσης της πόλης μας με τον προαστιακό, οι εξυπηρετούμενοι θα αυξηθούν κατακόρυφα και από άλλους εργαζόμενους που κάνουν κάθε μέρα το ίδιο δρομολόγιο.

Θα σας παρακαλούσαμε να παρέμβετε στο ΚΤΕΛ ώστε, για τη νέα σχολική χρονιά 2016-2017, να προγραμματίσει δρομολόγια- ανταπόκριση με τον προαστιακό πρωί και μεσημέρι  τα οποία θα διευκολύνουν τους εκπαιδευτικούς που χρησιμοποιούν τον προαστιακό, για την άφιξη και την αναχώρησή τους.


Διαβάστε Περισσότερα

 • Πρόσκληση από την Μουσική Σχολή Λουτρακίου
 • Λουτράκι:“Το Καβουράκι” της Μαρίας Μπαριτάκη ξεκίνησε το ταξίδι του!(εικόνες & Βίντεο)
 • Την επόμενη Κυριακή η τελετή βράβευσης των αριστούχων μαθητών Γυμνασίου & Λυκείου Λουτρακίου!
 • Στον Ταξίαρχο της σχολής Μηχανικού ο δήμαρχος Λουτρακίου
 • Συμβάσεις έργων στην Κορινθία προϋπολογισμού 2.290.000 ευρώ υπέγραψε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου!
 • Ένα εμβληματικό έργο για την Κορινθία ανακοίνωσε μέσα από την προσωπική του σελίδα ο Σταύρος ντεβές
 • ΧΟΡΕΥΤΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΘΑΡΡΟΥΣ ΚΑΙ ΥΠΕΡΗΦΑΝΕΙΑΣ ΑΠΟ ΤΑ ΠΑΙΔΙΚΑ ΤΜΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΤΟ ΕΦΗΒΙΚΟ ΤΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΛΟΥΤΡΑΚΙΩΤΩΝ-ΠΕΡΑΧΩΡΙΤΩΝ »Ο ΙΒΥΚΟΣ»!
 • Ευεξία χαλάρωση και ομορφιά υπόσχεται το ΟasisAquaSpa του καζίνο Λουτρακίου
 • Αφήστε μια απάντηση

  Το email σας δεν θα δημοσιευθεί. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται ως *