Κυκλοφόρησε το νέο τεύχος της εφημερίδας μας
Ενδιαφέροντα

ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΚΗ Η 1η ΜΕΡΑ ΤΗΣ ΔΙΗΜΕΡΙΔΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΔΙΚΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΣΤΟ ΛΟΥΤΡΑΚΙ!

Επιμέλεια Ρεπορτάζ: Γιάννης Β. Καραπανάγος

  • “ΕΛΑ ΚΙ ΕΣΥ ΜΙΑ ΒΟΛΤΑ ΜΕ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΜΑΖΙ ΜΑΣ”
Η 1η ημέρα της διημερίδας για την οδική Ασφάλεια που διοργανώνει το Αστυνομικό Τμήμα Λουτρακίου σε συνεργασία με το Δήμο Λουτρακίου-Περαχώρας-Αγίων Θεοδώρων, 24 και 25 Σεπτεμβρίου, στο Αλεξάνδρειο Συνεδριακό Κέντρο, σημείωσε μεγάλη επιτυχία, επιβραβεύοντας την προσπάθεια των διοργανωτών, να την προετοιμάσουν για μεγάλο χρονικό διάστημα, με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Την παρακολούθησαν μαθητές δημοτικών σχολείων της περιοχής μας.

Ο Διοικητής του Αστυνομικού Τμήματος Λουτρακίου, Αστυνομικός Υποδιευθυντής Ευάγγελος Πιπέρης

Την εκδήλωση χαιρέτισαν, κατά σειρά, ο Υποδιοικητής του Αστυνομικού Τμήματος Λουτρακίου και συντονιστής της 1ης ημέρας, Υπαστυνόμος Β΄ Ανδρέας Γεώργαρης και ο Διοικητής, Αστυνομικός Υποδιευθυντής Ευάγγελος Πιπέρης -πρωτεργάτες της όλης διοργάνωσης- ο Αντιδήμαρχος κ. Τάσος Σακελλαρίου και ο Αναπληρωτής Διευθυντής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Νομού Κορινθίας κ. Κωνσταντίνος Ασημακόπουλος.

Ο Υποδιοικητής του Αστυνομικού Τμήματος Λουτρακίου, Υπαστυνόμος Β΄ Ανδρέας Γεώργαρης

Ακολούθησε παρουσίαση από το Σύλλογο Μεγάρων για την Οδική Ασφάλεια ”ΚΟΥΡΟΣ”, έναν Σύλλογο εθελοντών με πλούσια δράση σε θέματα κυκλοφοριακής αγωγής. Οι οδηγίες δόθηκαν από τον Πρόεδρο κ. Μελέτη Ρήγα και από τον εθελοντή κ. Σωτήρη Γιαννόπουλο, ο οποίος υποδειγματικά αναφέρθηκε εκτενώς στην κυκλοφορία των παιδιών στους δρόμους, όταν οδηγούν ποδήλατο και πρέπει να φορούν πάντα προστατευτικό κράνος.

Από αριστερά: Ο Αναπληρωτής Διευθυντής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Νομού Κορινθίας κ. Κωνσταντίνος Ασημακόπουλος, ο Αντιδήμαρχος κ. Τάσος Σακελλαρίου και η δασκάλα κα Κωνσταντίνα Κωνσταντινίδη

Στη συνέχεια, ο συντάκτης του παρόντος συζήτησε με μαθητές για τη συμπεριφορά των παιδιών μέσα στο αυτοκίνητο, συμβουλεύοντας να φορούν τη ζώνη στο πίσω κάθισμα και να παραμένουν ήσυχοι, ώστε να μην αποσπούν την προσοχή του οδηγού. Επιπλέον αναφέρθηκε στον κίνδυνο πρόκλησης τροχαίου ατυχήματος από οδήγηση με υπερβολική ταχύτητα ή υπό την επήρεια αλκοολούχου ποτού και στα προβλήματα που δημιουργούνται όταν ο οδηγός μιλάει ταυτόχρονα στο κινητό τηλέφωνο.

Ο εθελοντής κ. Σωτήρης Γιαννόπουλος και στο βάθος ο Πρόεδρος του ”ΚΟΥΡΟΣ” κ. Μελέτης Ρήγας

Το πρόγραμμα των ομιλητών ολοκληρώθηκε με την παρουσίαση της δασκάλας του 3ου Δημοτικού Σχολείου Λουτρακίου κας Κωνσταντίνας Κωνσταντινίδη. Η κα Κωνσταντινίδη αναφέρθηκε, παραστατικά, στις οδηγίες για ασφαλή επιβίβαση των παιδιών στα οχήματα και αποβίβαση από αυτά, για ασφαλές βάδισμα των παιδιών στο πεζοδρόμιο, για τη διέλευση από διαβάσεις πεζών και φωτεινούς σηματοδότες και για την προσοχή που χρειάζεται όταν περνούν ανάμεσα από παρκαρισμένα αυτοκίνητα. 

Η κα Κωνσταντίνα Κωνσταντινίδη
Επίσης, παρουσίασε με καινοτόμο εκπαιδευτικό τρόπο, με τη βοήθεια παιδιών, κάποια από τα σήματα του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.
Οι οδηγίες έγιναν πράξη στον αύλειο χώρο του Αλεξάνδρειου Συνεδριακού Κέντρου, όπου οι μαθητές απόλαυσαν το πάρκο κυκλοφοριακής αγωγής -που είχε διαμορφωθεί για τους σκοπούς της διημερίδας- οδηγώντας ποδήλατα και φορώντας κράνη, με τη βοήθεια αστυνομικών, μαθαίνοντας έτσι να αντιμετωπίζουν την οδήγηση και την κυκλοφορία με υπευθυνότητα.

Το πρόγραμμα της 2ης ημέρας της διημερίδας θα παρακολουθήσουν μαθητές Λυκείου κι αυτό περιλαμβάνει αξιόλογους ομιλητές, με συντονιστή το Διοικητή του Αστυνομικού Τμήματος Λουτρακίου. 
enloutrakio

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button