Κυκλοφόρησε το νέο τεύχος της εφημερίδας μας
Επικαιρότητα

Εκατόμβη νεκρών στο Αφγανιστάν!

 

Σοκ και ανείπωτη θλίψη από τον τραγικό απολογισμό των θυμάτων που προκάλεσε ο φονικός σεισμός που σημειώθηκε τα ξημερώματα της Τετάρτης στο Αφγανιστάν.

Σύμφωνα με επίσημη ενημέρωση από αξιωματούχο της Υπηρεσίας Διαχείρισης Καταστροφών της χώρας, οι νεκροί έφτασαν τους 950, ενώ πρόσθεσε ότι άλλοι 610 έχουν τραυματιστεί.

Όπως δήλωσε ο Μοχάμαντ Νάσιμ Χακάνι, επικεφαλής της Υπηρεσίας Διαχείρισης Καταστροφών των Ταλιμπάν, η επαρχία Πακτίκα σχεδόν ισοπεδώθηκε από τα 6,1 Ρίχτερ του Εγκέλαδου. Οι περισσότεροι θάνατοι εντοπίζονται στην παραπάνω επαρχία, όπου περισσότεροι από 150 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και 250 τραυματίστηκαν.

Φωτογραφίες που έχουν αναρτηθεί στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης δείχνουν κατεστραμμένα σπίτια στους δρόμους ενός χωριού. Τοπικές πηγές από την επαρχία Πακτίκα ανέφεραν ότι λόγω του σεισμού σημειώθηκε κατολίσθηση.

Ο γενικός διευθυντής του πρακτορείου ειδήσεων, Abdul Wahid Rayan, έγραψε στο Twitter ότι 90 σπίτια έχουν καταστραφεί στην Πάκτικα και δεκάδες άνθρωποι πιστεύεται ότι έχουν παγιδευτεί κάτω από τα ερείπια.

Ακόμη, υπάρχουν αναφορές για νεκρούς στις ανατολικές επαρχίες Νανγκαρχάρ και Χοστ, ενώ οι Αρχές συνεχίζουν την αποτίμηση των ζημιών.

Ο σεισμός σημειώθηκε σήμερα Τετάρτη στη 01:00 τα ξημερώματα τοπική ώρα (23:30 χθες Τρίτη ώρα Ελλάδος) -σε ώρα δηλαδή που πολλοί άνθρωποι κοιμόντουσαν-, κοντά στα σύνορα με το Πακιστάν, σύμφωνα με το Γεωλογικό Ινστιτούτο των ΗΠΑ. Το επίκεντρο ήταν περίπου 44 χιλιόμετρα από την πόλη Khost στο Αφγανιστάν και ήταν σε βάθος 51 χιλιομέτρων.

Πηγή : Ζούγκλα gr

enloutrakio

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button