Κυκλοφόρησε το νέο τεύχος της εφημερίδας μας
Ενδιαφέροντα

Δυο κινούμενα αγάλματα στη Γεωργία, ένας άντρας και μια γυναίκα, συμβολίζουν μια τραγική ιστορία αγάπης!! video

Ο «Άνδρας και η Γυναίκα» είναι ένα ύψους 8 μέτρων γλυπτό από χάλυβα και βρίσκεται στην παραθαλάσσια πόλη Μπατούμι, στη Γεωργία. Είναι μια δημιουργία της γεωργιανής γλύπτριας Tamara Kvesitadze.

Απεικονίζει έναν μουσουλμάνο άντρα, τον Αλί, και μια γεωργιανή πριγκίπισσα, την Νίνο, τους ήρωες δηλαδή ενός διάσημου μυθιστορήματος του 1937 που έγραψε ο συγγραφέας από το Αζερμπαϊτζάν Κουρμπάν Σαΐντ. Η τραγική ιστορία τελειώνει με το ερωτευμένο ζευγάρι να χωρίζει μετά από την εισβολή της Σοβιετικής Ρωσίας στην Αρμενία.

Τα αγάλματα αρχίζουν να κινούνται κάθε μέρα στις 19:00. Πλησιάζει το ένα το άλλο, συγχωνεύονται για μερικά λεπτά, σαν να αγκαλιάζει τρυφερά το ένα το άλλο, και στη συνέχεια χωρίζουν και πάλι.
Όλη αυτή η διαδικασία διαρκεί περίπου 10 λεπτά. Το άγαλμα σχεδιάστηκε το 2007, αλλά τοποθετήθηκε σε αυτό το σημείο το 2010.
Το άγαλμα που συμβολίζει μια ερωτική ιστορία με τραγικό τέλος, βρίσκεται στο Μπατούμι, στη Γεωργία, και αρχίζει να κινείται κάθε βράδυ στις 19:00
Ο δημιουργός των αγαλμάτων έχει εμπνευστεί από μια ιστορία αγάπης ανάμεσα σε έναν μουσουλμάνο και σε μια γεωργιανή πριγκίπισσα. Δυο ανθρώπους δηλαδή από διαφορετικά θρησκευτικά υπόβαθρα.
Τα αγάλματα που ονομάζονται «Ο άντρας και η γυναίκα» ή «Αλί και Νίνο» για συντομία, περνάει το ένα μέσα από το άλλο. Για λίγο γίνονται ένα, και μετά χωρίζουν.
Αυτή η κίνηση συμβολίζει την τραγική κατάληξη της σχέσης τους μετά τη σοβιετική εισβολή.
Ο μυστηριώδης συγγραφέας Κουρμπάν Σαΐντ έγραψε το μυθιστόρημα το 1937
Μέχρι σήμερα, κανείς δεν γνωρίζει την πραγματική ταυτότητα του συγγραφέα
Παρ “όλα αυτά, αυτή η δυνατή ιστορία αγάπης έχει μεταφραστεί σε περισσότερες από 30 γλώσσες.
Δείτε όλη την κίνηση που κάνει το άγαλμα στο βίντεο που ακολουθεί:

enloutrakio

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button