Η Καθημερινή σας ενημέρωση!

Διαστημικό… δράμα: Τα αστέρια που «φιλήθηκαν» και ετοιμάζονται να… πεθάνουν αγκαλιά [εικόνες]

Ανάμεσα στα χιλιάδες αστέρια που γεμίζουν τον ουρανό, μια διεθνής ομάδα αστρονόμων εντόπισε τα δύο πιο… ερωτευμένα. Οι επιστήμονες φωτογράφισαν τους δύο αστέρες να «φιλιούνται», καταγράφοντας έτσι ένα πολύ σπάνιο αλλά και περίεργο φαινόμενο.

Οι δύο «ερωτευμένοι» αστέρες βρίσκονται περίπου 160.000 έτη φωτός μακριά, μέσα στο εντυπωσιακό «Νεφέλωμα της Ταραντούλας». Η συγκεκριμένη περιοχή αποτελεί μια από τις πιο ενεργές στην παραγωγή άστρων και για αυτό το λόγο οι αστρονόμοι συνηθίζουν να την παρατηρούν.

Από το «Νεφέλωμα της Ταραντούλας» μάλιστα, κυκλοφορούν κάποιες από τις πιο εντυπωσιακές φωτογραφίες του ουρανού. Χιλιάδες αστέρια, φωτίζουν τον σκοτεινό φόντο, δημιουργώντας εικόνες που προκαλούν δέος και θαυμασμό για τον κόσμο που ζούμε.

Μια από αυτές, είναι η παρακάτω:

Μετά από την σπάνια παρατήρηση την ομάδας αστρονόμων όμως, θα προστεθεί μια ακόμα φωτογραφία στο… άλμπουμ της Ταραντούλας. Μια εικόνα που δεν είναι γεμάτη από χιλιάδες φωτεινές κουκίδες, αλλά πρωταγωνιστούν μόλις δύο άστρα, που κλέβουν την παράσταση. Οι  αστρονόμοι που τα εντόπισαν, τα ονόμασαν VFTS 352. Ονομα που ομολογουμένως που δεν… τιμάει την ιδιαιτερότητα τους.

Τα δύο τεράστια αστέρια ήρθαν σε τόσο κοντινή τροχιά, ώστε ακούμπησαν μεταξύ τους. Το αποτέλεσμα είναι εκπληκτικό. Στην φωτογραφία, μοιάζουν σαν να τείνουν να γίνουν ένα. Στην πραγματικότητα όμως, αυτό δεν φαντάζει και πολύ πιθανό. Το φιλί των δύο άστρων, μάλλον θα αποβεί μοιραίο για το μέλλον τους.

Οι επιστήμονες, που ανακάλυψαν τους αστέρες μέσω του ESO’s Very Large Telescope, έχουν εστιάσει πάνω στο περίεργο φαινόμενο. Οσες φορές έχει παρατηρηθεί κάτι αντίστοιχο, το μικρότερο αστέρι συνήθως «ρουφάει» ύλη από την επιφάνεια του μεγαλύτερου. Η συγκεκριμένη περίπτωση όμως έχει παραπάνω ιδιαιτερότητες, καθώς τα δύο αστέρια είναι σχεδόν του ίδιου μεγέθους.

Οι επιστήμονες υπολογίζουν πως το «φιλί» έχει οδηγήσει τα άστρα να ανταλλάξουν το 30% της ύλης τους. Προσπαθώντας να προβλέψουν την έκβαση αυτού του μυστήριου φαινομένου, οι επιστήμονες έχουν καταλήξει σε δύο σενάρια.

Είτε τα δύο αστέρια θα ενωθούν, ώστε να δημιουργήσουν ένα γιγαντιαίο καινούργιο αστέρι και να ολοκληρώσουν την πιο… διαστημική ερωτική ιστορία, είτε θα δημιουργήσουν μια μαύρη τρύπα, ακριβώς στο σημείο εντοπίστηκαν. Το δεύτερο σενάριο, που φαίνεται πως λογικά θα επικρατήσει, ισοδυναμεί φυσικά με τον αφανισμό των δύο αστέρων, που θα… πεθάνουν αγκαλιά.


Διαβάστε Περισσότερα

 • Γιατί πρέπει να τρώμε πιο συχνά κάρυ
 • Πεντάγωνο: «Έσπασε» 50 χρόνια σιωπής και παρουσίασε δύο νέα βίντεο για την ύπαρξη UFO και ΑΤΙΑ
 • Τριγυρίζουμε στις πιο παράξενες πόλεις του κόσμου
 • Το περιβάλλον ως «γλύπτης» κρυστάλλων
 • Κύτταρα «αναγέννησαν» την καρδιά μετά από καρδιακό επεισόδιο
 • Αυτοκίνητο: Γιατί η ΕΕ στρέφει το ενδιαφέρον της στο υδρογόνο ως καθαρό καύσιμο
 • Ο Άρης ήταν υγρός μέχρι πρόσφατα
 • Η αποχή από τα social media μάς φτιάχνει τη διάθεση – Αποκαλυπτική μελέτη
 • Αφήστε μια απάντηση

  Το email σας δεν θα δημοσιευθεί. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται ως *