Κυκλοφόρησε το νέο τεύχος της εφημερίδας μας
Κόσμος

Διάγγελμα Τράμπ: Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης οι ΗΠΑ

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τράμπ κήρυξε τις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, με φόντο την εξάπλωση των κρουσμάτων κορονοϊό.

Κατάσταση έκτακτης ανάγκης για την πανδημία κορονοϊό κήρυξε ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τράμπ, προκειμένου να διευκολυνθούν οι διαδικασίες επιβράδυνσης της εξάπλωσης του ιού.

Ο Αμερικανός πρόεδρος ανέφερε σε διάγγελμά του πως η πανδημία του Covid-19 ότι είναι μια «εθνική κατάσταση έκτακτης ανάγκης».

Ανακηρύσσοντας τη χώρα σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, η κυβέρνηση των ΗΠΑ έχει τη δυνατότητα να αποδεσμεύσει δισεκατομμύρια δολάρια, δίνοντας παράλληλα στον υπουργό Υγείας διευρυμένες εξουσίες για την καταπολέμηση της πανδημίας.

Σύμφωνα με τον κ. Τράμπ, με την κήρυξη εθνικής κατάστασης έκτακτης ανάγκης, αποδεσμεύονται 50 δισεκατομμύρια δολάρια για την καταπολέμηση του νέου κορονοϊού.

Ο κ. Τράμπ κάλεσε κάθε πολιτεία να δημιουργήσει κέντρα έκτακτης ανάγκης και ζήτησε από κάθε νοσοκομείο να ενεργοποιήσει τα σχέδια ετοιμότητας.

Επίσης, σημείωσε ότι η Google δημιουργεί νέο ιστότοπο για να βοηθήσει τους χρήστες να προσδιορίσουν γρήγορα αν έχουν συμπτώματα του Covid-19.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ προέτρεψε τους πολίτες να κάνουν τεστ για τον ιό μόνο αν είναι πιθανό να τον έχουν.

Ο κ. Τράμπ αναφέρθηκε στα μέτρα τα οποία έλαβε η κυβέρνησή του, συμπεριλαμβανομένων των ταξιδιωτικών περιορισμών προς και από Κίνα και Ευρώπη.

Τα νέα μέτρα που ανακοίνωσε περιλαμβάνουν αναστολή της εισόδου ξένων υπηκόων που ήταν στην Ευρώπη τις τελευταίες 14 ημέρες, ενώ οι Αμερικανοί πολίτες που επιστρέφουν από την Ευρώπη θα υποβάλλονται σε αυξημένο έλεγχο και σε καραντίνα, αν κρίνεται απαραίτητο.

«Πρωταρχικός μας στόχος είναι να σταματήσουμε την εξάπλωση του ιού και να βοηθήσουμε όλους τους Αμερικανούς που έχουν επηρεαστεί από αυτόν», δήλωσε.

Επέμεινε, δε, ότι «δεν θέλουμε όλοι να κάνουν το τεστ (σ.σ. για κορονοϊό), είναι εντελώς περιττό».

Εμφανίστηκε επιπλέον βέβαιος πως «αυτό θα περάσει και θα είμαστε ακόμα πιο ισχυροί».

Σύμφωνα με τους New York Times, το απόγευμα της Παρασκευής υπήρχαν 1.875 επιβεβαιωμένες περιπτώσεις κορονοϊού σε 47 αμερικανικές πολιτείες και την πρωτεύουσα Ουάσιγκτον, ενώ τουλάχιστον 41 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από τον Covid-19.

πηγη: sputniknews.gr
enloutrakio

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button