Κυκλοφόρησε το νέο τεύχος της εφημερίδας μας
Ενδιαφέροντα

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΟΜ ΣΥΡΙΖΑ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ

Με βάση μία πρώτη προσέγγιση των αποτελεσμάτων των προχθεσινών εθνικών εκλογών μπορούμε πλέον να συνάγουμε ορισμένα συμπεράσματα : 
  • Ο ΣΥΡΙΖΑ διατήρησε και πάλι μακράν τα πρωτεία στο Δήμο μας με ποσοστό 38.56% που ουσιαστικά δεν επηρεάστηκε από την αυξημένη αποχή. 
  • Τα ποσοστά του ΣΥΡΙΖΑ στο Δήμο μας ήταν τα υψηλότερα από κάθε άλλο Δήμο στο νομό μας , ενώ παράλληλα τα ποσοστά μας στο νομό – εκλογική περιφέρεια είναι μακράν τα υψηλότερα στη περιφέρεια Πελοποννήσου. 
  • Η αυξημένη αποχή επηρέασε το αποτέλεσμα οριακά αν ληφθούν υπόψη ψήφοι που πήγαν σε όμορους συνδυασμούς. 
  • Ειδικά στη δημοτική ενότητα των Αγ. Θεοδώρων η νίκη του ΣΥΡΙΖΑ ήταν συντριπτική 
Η διατήρηση των τριών βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ στο νομό μας είναι μια ακόμα σημαντική επιτυχία του προεκλογικού μας αγώνα. Ένα γεγονός που θα συμβάλλει στη διεκδίκηση και την επίλυση των προβλημάτων που αντιμετωπίζει ο Δήμος μας αλλά και ευρύτερα η Κορινθία. Εδώ να επισημάνουμε τις άοκνες προσπάθειες που κατέβαλλαν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ του νομού μας κατά τη προηγούμενη κοινοβουλευτική περίοδο προς την ίδια κατεύθυνση.
Αυτό όμως που πρέπει να τονιστεί είναι ότι για μια ακόμα φορά ο ΣΥΡΙΖΑ πανελλαδικά άντεξε και νίκησε εμφατικά και σε αυτή την εκλογική αναμέτρηση επειδή : 
  • Στηρίχτηκε στα λαϊκά στρώματα, εκφράζοντας τις προσδοκίες αλλά και τις ανησυχίες τους 
  • Η συντονισμένη προσπάθεια των συστημικών ΜΜΕ , των κύκλων της διαπλοκής , των στελεχών του παλαιού πολιτικού μας «πολιτισμού» , ακόμα και των μόνιμα πλέον διαψευδόμενων δημοσκόπων δεν έπεισε τους πολίτες να «κλείσουν» την λεγόμενη αριστερή παρένθεση 
  • Ενσωμάτωσε, εξέφρασε και νοηματοδότησε το κύριο όγκο του ΟΧΙ στο δημοψήφισμα του Ιουλίου 
Η νίκη της 20ης Σεπτεμβρίου αποτελεί ίσως τη μεγαλύτερη επιτυχία του ΣΥΡΙΖΑ σε σχέση με τις νίκες που κατήγαγε το κόμμα μας σε προηγούμενες εθνικές εκλογές και στο δημοψήφισμα, γιατί πραγματοποιήθηκε μετά από μία επώδυνη συμφωνία με τους «εταίρους» – δανειστές, μετά από μία εξίσου επώδυνη διάσπαση και με το σύνολο του παλαιού πολιτικού συστήματος να προσπαθεί να πείσει τους πολίτες ότι «όλοι είμαστε ίδιοι».
Η ΟΜ ΣΥΡΙΖΑ Λουτρακίου χαιρετίζει και ευχαριστεί όλους όσους συνέβαλλαν σε αυτή τη νίκη, τα μέλη, τους υποστηρικτές και τους φίλους και προπάντων τους πολίτες του Δήμου μας. Καλούμε σε συσπείρωση, διάλογο και συνεννόηση όλους τους φορείς, συλλογικότητες, πρωτοβουλίες, σωματεία της περιοχής μας για τη προβολή, προώθηση, διεκδίκηση των ζητημάτων που αφορούν το τόπο μας, τους εργαζόμενους, τους ανέργους, την ανθρωπιστική κρίση και τη νεολαία. 
Θα είμαστε παρόντες και αγωνιστικοί στις διεκδικήσεις, στον αγώνα για την ανακούφιση των ασθενέστερων, στην αναχαίτιση της αδιαφορίας ή των ακροδεξιών – ρατσιστικών συμπεριφορών. 
Παρόντες στη τοπική αυτοδιοίκηση και τα προβλήματα του Δήμου μας αλλά και στα ευρύτερης σημασίας πολιτικά ζητήματα που αφορούν τη χώρα. 
Παρόντες τέλος και συνειδητοποιημένοι στη διαμόρφωση της φυσιογνωμίας , της πολιτικής ηθικής και της καθημερινής συμπεριφοράς του ΣΥΡΙΖΑ τόσο για το παρόν , όσο και για το μέλλον.
enloutrakio

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button