Η Καθημερινή σας ενημέρωση!

Γ. ΨΥΧΟΓΙΟΣ: «Πολιτική επιλογή και πράξη η ανάδειξη και επιβράβευση των υγιών δυνάμεων στο χώρο του Αθλητισμού»

Ο βουλευτής Κορινθίας του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργος Ψυχογιός, παρευρισκόμενος στην εκδήλωση του Α.Ο. Ποσειδώνα Λουτρακίου για την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας και τη βράβευση των αθλητών του Ομίλου, απηύθυνε χαιρετισμό προς τους παρευρισκομένους και αναφέρθηκε στις δράσεις, τα έργα και τη γενικότερη πολιτική που χαράσσεται από την Κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ στο τομέα του Αθλητισμού…
Καταρχάς, ο βουλευτής τόνισε ότι ο σχεδιασμός του Υφυπουργείου και της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού βασίζεται στην υλοποίηση πολλών και μικρών έργων ανά Νομό σε αντίθεση με τα λίγα και μεγάλα έργα σε συγκεκριμένους Νομούς που πραγματοποιούνταν από τις προηγούμενες Κυβερνήσεις.

Συγκεκριμένα όσον αφορά στην Κορινθία, τόνισε ότι στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων (ΠΔΕ) 2016 εντάχθηκαν δύο αθλητικά έργα και συγκεκριμένα η κατασκευή των αποδυτηρίων στο Γήπεδο του Ζευγολατιού και η διαμόρφωση και αναβάθμιση του Κλειστού Γυμναστηρίου Νεμέας. Παράλληλα υπογράμμισε ότι μετά από ενέργειες της αρμόδιας Επιτροπής των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, ο προϋπολογισμός του 2017 για τον Αθλητισμό είναι αυξημένος σε σχέση με πέρυσι δίνοντας μεγαλύτερες δυνατότητες για χρηματοδότηση έργων από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων (ΠΔΕ) 2017.

Εκτός από τα παραπάνω, στρατηγικής σημασίας είναι και η δημιουργία του Ηλεκτρονικού Μητρώου Αθλητικών Φορέων. Πρόκειται για την εφαρμογή διάταξης που ψηφίστηκε πρόσφατα στη Βουλή και έχει ήδη προκηρυχθεί, η οποία προβλέπει την καταγραφή Σωματείων και Συλλόγων με ένα κι όχι περισσότερα ΑΦΜ και με πραγματική δραστηριότητα στο χώρο του αθλητισμού. Όπως χαρακτηριστικά είπε ο Γιώργος Ψυχογιός, «ικανοποιείται ένα πάγιο αίτημα του αθλητικού κόσμου που επιτρέπει στην Πολιτεία τη συνεργασία και επιβράβευση υγιών Σωματείων, όπως ο Ποσειδώνας Λουτρακίου».

Τέλος, αναφέρθηκε στον νέο Αθλητικό Νόμο που αναμένεται να έρθει στη Βουλή, ο οποίος θα περιλαμβάνει και την απλή αναλογική στις εκλογές Ομοσπονδιών και Ενώσεων, δίνοντας τη δυνατότητα σε υγιείς δυνάμεις του Αθλητισμού, που τώρα δεν ακούγονται και δεν εκφράζονται επαρκώς, να αναδειχθούν και να συμμετέχουν.


Διαβάστε Περισσότερα

 • ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΟΝ ΑΕΙΜΝΗΣΤΟ ΦΙΛΟ ΚΑΙ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟ ΓΙΩΡΓΟ ΓΛΥΚΟΦΡΥΔΗ!
 • Έρευνα: Τα καρκινικά κύτταρα διασπείρονται κατά τον βραδινό ύπνο
 • «Ουράνιες φωλιές» για τους επιβάτες των οικονομικών θέσεων στα αεροσκάφη
 • Άνθρωποι και χταπόδια έχουν κοινά (γνωστικά) γονίδια
 • Κωνσταντίνος Βολανάκης
 • Καναδάς: Ανακαλύφθηκε μωρό μαμούθ ηλικίας 30.000 ετών
 • Τέλος Σεπτεμβρίου θα εμφανισθεί ο ρομποτικός άνθρωπος του Ελον Μασκ (βίντεο)
 • Τα αγιορείτικα γεμιστά του μοναχού Νικήτα
 • Αφήστε μια απάντηση

  Το email σας δεν θα δημοσιευθεί. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται ως *