Κυκλοφόρησε το νέο τεύχος της εφημερίδας μας
Ενδιαφέροντα

Γιώργος Παπαγεωργίου: “Διαφωνεί κανείς ότι ο Δήμος είναι στο “κόκκινο”;

Πηγή loutrakiblog

Δείτε το μήνυμα που ανέβασε στον προσωπικό του λογαριασμό στο facebook, ο επικεφαλής των Ενωμένων Δημοτών Γιώργος Παπαγεωργίου…

Άμα κοιτάξει κανείς τον Δημοτικό προϋπολογισμό του 2016 ή το τεχνικό πρόγραμμα, εύκολα αντιλαμβάνεται ότι έχουμε μπροστά μας έναν άρρωστο, αδύναμο οικονομικά Δήμο που η κύρια βάση εσόδων του προέρχεται από φόρους και τέλη που πληρώνουμε εμείς οι Δημότες…
Όταν ένα MME, ίσως από τα πιο έγκυρα του Λουτρακίου, το Loutrakiblog, ‘τόλμησε’ να αναδημοσιεύσει κάτι που είναι βασικά αλήθεια ότι ο Δήμος Λουτρακίου Περαχώρας και Αγίων Θεοδώρων μαζί με άλλους 15 δεν πήρε χρήματα από το δημόσιο λόγω οφειλών, έγινε χαμός.

Στο τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο η κα Αντιδήμαρχος οικονομικών, εκτελούσα μάλιστα χρέη Δημάρχου, άστραψε και βρόντηξε κατά όλων αυτών που ισχυρίζονται ότι ο Δήμος είναι στο κόκκινο, αφού τα οικονομικά του Δήμου κατά την υπεύθυνη Αντιδήμαρχο κα Πρωτόπαπα είναι μια χαρά. Μάλιστα με Δελτίο Τύπο του Δήμου, άστραψαν και βρόντηξαν κατά του συγκεκριμένου μέσου που ισχυρίζεται ότι ο Δήμος είναι στο κόκκινο, κατηγορώντας το μάλιστα ότι συκοφαντεί και εξυπηρετεί άλλα συμφέροντα, ενώ απαίτησαν από το μέσο και τον δημοσιογράφο, την άμεση ανασκευή των θέσεων που εκφράζονται στο συγκεκριμένο δημοσίευμα, την αποκατάσταση της αλήθειας, επιφυλασσόμενοι για την άσκηση κάθε νόμιμου δικαιώματός τους!!!!.

Τα πράγματα έχουν ξεφύγει εντελώς.

Δυστυχώς ειλημμένες υποχρεώσεις με ανάγκασαν να αποχωρίσω και δεν μου επέτρεψαν να απαντήσω στην κα Αντιδήμαρχο δια ζώσης στο Δημοτικό Συμβούλιο, όμως θα πω πάλι ότι κατά την άποψη μου ο Δήμος είναι στο εντελώς κόκκινο, τόσο που αν συμβούν αυτά που απευχόμεθα, πολύ φοβάμαι ότι και με τον εφησυχασμό που επιχειρείται, το πρόβλημα θα καθορίσει το μέλλον του τόπου. Εξηγούμαι.

Κατ αρχάς όταν λέμε Δήμος στο κόκκινο, μιλάμε πολιτικά, και δεν εννοούμε φυσικά το ΑΦΜ του Δήμου που προσωρινά δεν πιστώθηκε με χρήματα λόγω ενός συγκεκριμένου λόγου. (Άσε που δεν αποκλείεται στο άμεσο μέλλον να έρθουν κακά μαντάτα πολλών εκατομμυρίων για τον βιολογικό των Αγίων…). Άλλωστε για τους γνωρίζοντες και τυπικά σήμερα δεν μπορεί ο Δήμος να είναι στο κόκκινο αφού υποχρεούται, ως φορέας Γενικής Κυβέρνησης, να έχει με βάση τον ν. 4270/2014, ισοσκελισμένο ή πλεονασματικό προϋπολογισμό.

Όμως εμείς, όπως και κάθε ανήσυχος Δημότης αυτού του τόπου, όταν λέμε ότι ο Δήμος είναι στο κόκκινο, εννοούμε την ουσία και βέβαια εννοούμε συνολικά τον Δήμο και την οικονομική του κατάσταση.

Διαφωνεί κανείς ότι αυτή τη στιγμή χρωστάμε στον εργολάβο του SPA εκατομμύρια, ο οποίος μάλιστα με αγωγή του, απειλεί με κατάσχεση του SPA….?

Διαφωνεί κανείς ότι αυτή τη στιγμή χρωστάμε στην Τράπεζα το δάνειο που πήραμε για την κατασκευή του SPA το οποίο δεν εξυπηρετεί το Καζίνο?

Ή επειδή άμα χρωστάει η Λουτράκι ΑΕ, δεν χρωστά ο Δήμος? Λογιστικά ίσως. Στην ουσία όμως? Αυτό δεν λέγεται στρουθοκαμηλισμός?

Οι μέτοχοι της Λουτράκι ΑΕ ποιοι είναι? Είναι ξένοι, άσχετοι? Εμείς οι Δημότες δεν είμαστε?
Και εμείς τελικά δεν θα κληθούμε να πληρώσουμε τον λογαριασμό για τις σπατάλες του παρελθόντος?

Άρα ο Δήμος, δεν είναι στο κόκκινο? Τι δεν καταλαβαίνετε κυρίες και κύριοι του Δήμου?
Από την άλλη, επί προσωπικού, είναι πλέον φανερό ότι η κα Αντιδήμαρχος ενοχλείται σφόδρα από την αντιπολίτευση που της γίνεται. Κρίμα…..

Εμείς συνιστούμε, αντί να εκφοβίζουν και να τρομοκρατούν την ελεύθερη έκφραση, την κριτική και τελικά την ίδια τη δημοκρατία, να κοιτάξουν την ουσία.

Εν τέλει ψυχραιμία.

enloutrakio

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button