Κυκλοφόρησε το νέο τεύχος της εφημερίδας μας
Επικαιρότητα

Οι παράνομες αποκλειστικές στο ΕΣΥ στο στόχαστρο των ελέγχων

Σε μείζον ζήτημα για τη Δημόσια Υγεία εξελίσσεται η ολοένα διογκούμενη απασχόληση παράνομων αποκλειστικών νοσοκόμων μέσα στα δημόσια νοσοκομεία. Καθημερινά το Σώμα Επιθεωρητών Υπηρεσιών Υγείας και Πρόνοιας (ΣΕΥΥΠ) εντοπίζει κατά τη διάρκεια ελέγχων παράνομες αποκλειστικές που απασχολούνται χωρίς τα νόμιμα έγγραφα, με πιο πρόσφατο – αλλά όχι και τελευταίο ως φαίνεται- νοσοκομείο «μαύρης» νοσηλευτική εργασίας το Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο Αθηνών «Γ. Γεννηματάς».
«Το φαινόμενο βρίσκεται σε έξαρση στα νοσοκομεία κι αυτό οφείλεται πρωτίστως στη δραματική υποστελέχωση της Νοσηλευτικής Υπηρεσίας, η οποία δίνει τη δυνατότητα ατόμων αμφιβόλου επιστημονικής κατάρτισης να ασκούν χρέη αποκλειστικής νοσοκόμου, καθώς επίσης και την απουσία ουσιαστικών ελέγχων, ιδίως από τα αρμόδια όργανα.
Είναι σαφές ότι η δράση των συγκεκριμένων ατόμων στερεί την εργασία από τους νόμιμους αποκλειστικούς νοσοκόμους, στερεί φορολογικά έσοδα από το Ελληνικό Κράτος, αφού δεν εκδίδεται απόδειξη παροχής υπηρεσιών και παράλληλα θέτει σε κίνδυνο τη δημόσια υγεία κατά το μέρος που πρόσωπα χωρίς τα απαραίτητα ελάχιστα τυπικά προσόντα παρέχουν υπηρεσίες φροντίδας σε νοσηλευόμενους ασθενείς» τονίζει ο πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου του Πρώτου Περιφερειακού Τμήματος Αττικής και Νήσων Αιγαίου της ΕΝΕ κ. Δημήτρης Πιστόλας.
Όπως καθημερινά διαπιστώνει το νοσηλευτικό προσωπικό, πλήθος επαγγελματικών καρτών μοιράζονται στους χώρους των δημόσιων νοσοκομείων και αποδεικνύουν ότι κάποιοι αδιαφορούν πλήρως για την ορθή και πιστή εφαρμογή των διατάξεων των υπουργικών αποφάσεων, διαφημίζοντας δήθεν υπηρεσίες αποκλειστικών νοσοκόμων. Η Ένωση Νοσηλευτών Ελλάδος ζητεί από τις αρμόδιες αρχές και την ελληνική δικαιοσύνη να επιληφθεί αυτού του σοβαρού ζητήματος.
enloutrakio

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button