Η Καθημερινή σας ενημέρωση!

Οι παράνομες αποκλειστικές στο ΕΣΥ στο στόχαστρο των ελέγχων

Σε μείζον ζήτημα για τη Δημόσια Υγεία εξελίσσεται η ολοένα διογκούμενη απασχόληση παράνομων αποκλειστικών νοσοκόμων μέσα στα δημόσια νοσοκομεία. Καθημερινά το Σώμα Επιθεωρητών Υπηρεσιών Υγείας και Πρόνοιας (ΣΕΥΥΠ) εντοπίζει κατά τη διάρκεια ελέγχων παράνομες αποκλειστικές που απασχολούνται χωρίς τα νόμιμα έγγραφα, με πιο πρόσφατο – αλλά όχι και τελευταίο ως φαίνεται- νοσοκομείο «μαύρης» νοσηλευτική εργασίας το Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο Αθηνών «Γ. Γεννηματάς».
«Το φαινόμενο βρίσκεται σε έξαρση στα νοσοκομεία κι αυτό οφείλεται πρωτίστως στη δραματική υποστελέχωση της Νοσηλευτικής Υπηρεσίας, η οποία δίνει τη δυνατότητα ατόμων αμφιβόλου επιστημονικής κατάρτισης να ασκούν χρέη αποκλειστικής νοσοκόμου, καθώς επίσης και την απουσία ουσιαστικών ελέγχων, ιδίως από τα αρμόδια όργανα.
Είναι σαφές ότι η δράση των συγκεκριμένων ατόμων στερεί την εργασία από τους νόμιμους αποκλειστικούς νοσοκόμους, στερεί φορολογικά έσοδα από το Ελληνικό Κράτος, αφού δεν εκδίδεται απόδειξη παροχής υπηρεσιών και παράλληλα θέτει σε κίνδυνο τη δημόσια υγεία κατά το μέρος που πρόσωπα χωρίς τα απαραίτητα ελάχιστα τυπικά προσόντα παρέχουν υπηρεσίες φροντίδας σε νοσηλευόμενους ασθενείς» τονίζει ο πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου του Πρώτου Περιφερειακού Τμήματος Αττικής και Νήσων Αιγαίου της ΕΝΕ κ. Δημήτρης Πιστόλας.
Όπως καθημερινά διαπιστώνει το νοσηλευτικό προσωπικό, πλήθος επαγγελματικών καρτών μοιράζονται στους χώρους των δημόσιων νοσοκομείων και αποδεικνύουν ότι κάποιοι αδιαφορούν πλήρως για την ορθή και πιστή εφαρμογή των διατάξεων των υπουργικών αποφάσεων, διαφημίζοντας δήθεν υπηρεσίες αποκλειστικών νοσοκόμων. Η Ένωση Νοσηλευτών Ελλάδος ζητεί από τις αρμόδιες αρχές και την ελληνική δικαιοσύνη να επιληφθεί αυτού του σοβαρού ζητήματος.

Διαβάστε Περισσότερα

 • Άγγιξε τους -18 βαθμούς Κελσίου η ελάχιστη θερμοκρασία – «Πρωταθλήτριες» ψύχους Κοζάνη και Φλώρινα
 • Οι φωτογραφίες της ημέρας
 • Καιρός – Αρναούτογλου: Η νέα ανάρτηση για το Σάββατο και για το που θα χιονίσει
 • emvolio.gov.gr: Όλη η διαδικασία για ραντεβού βήμα-βήμα
 • Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων της Δευτέρας
 • Σε εξέλιξη θερμή αφρικανική «εισβολή»
 • Την Δευτέρα 11/01 αρχίζει ο εμβολιασμός 100.000 πολιτών άνω των 85!
 • ΗΠΑ : Και επίσημα πρόεδρος ο Τζο Μπάιντεν – Επικυρώθηκε η νίκη του
 • Αφήστε μια απάντηση

  Το email σας δεν θα δημοσιευθεί. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται ως *

  WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com