Η Καθημερινή σας ενημέρωση!

Βρετανία: Οι λαθρομετανάστες που εργάζονται θα πηγαίνουν έξι μήνες φυλακή

Σύμφωνα με το νέο αυτο νομοσχέδιο, όποιος λαθρομετανάστης συλλαμβάνεται να εργάζεται παράνομα θα καταδικάζεται σε έξι μήνες φυλάκισης. Ελαφρότερες ποινές θα αντιμετωπίζουν και οι εργοδότες τους.

«Όσοι νομίζουν ότι η Αγγλία είναι μία χαλαρή χώρα, θα πρέπει να το ξανασκεφτούν» δήλωσε ο υπουργός Μετανάστευσης James Brokenshire, ο οποίος συνέχισε λέγοντας ότι «Αν είστε εδώ παράνομοι θα πάρουμε μέτρα να σας σταματήσουμε από το να έχετε εργασία, να νοικιάζετε διαμερίσματα, να ανοίγετε τραπεζικούς λογαριασμούς ή να οδηγείτε αυτοκίνητο. Ως κυρίαρχο κράτος θα συνεχίσουμε να χτίζουμε ένα σύστημα μετανάστευσης που θα δουελεύει για τα συμφέροντα της Βρετανίας και των κατοίκων της, και αυτών που παίζουν με τους κανόνες της χώρας».

Τα νέα σχέδια της αγγλικής κυβέρνησης συνάντησαν έντονη κριτική από το Δίκτυο Δικαιωμάτων των Μεταναστών, που αποκάλεσαν την επαπειλούμενη ποινή ως «εξαιρετικά δυσανάλογη»

Όμως η κυβέρνηση δεν φαίνεται να κάμπτεται από τις αντιδράσεις, καθώς έχει στο πλευρό της την κοινή γνώμη και τις δημοσκοπήσεις. Μια κοινή γνώμη η οποία έχει σταθεί ιδιαίτερα επικριτική στον τρόπο που αντιμετωπίστηκε η κρίση στο Καλαί από τις αγγλικές αρχές.

Η ψήφιση αυτού του νέου νόμου έρχεται να δυσκολέψει την εργασία των λαθρομεταναστών στην Αγγλία. Αλλά και να δημιουργήσει το κατάλληλο «κλίμα» ανάμεσα σε όλους όσοι βλέπουν ότι αυτή η χώρα είναι η λύση στα προβλήματά τους, και ότι μπορούν εκεί να βρουν την Γη της Επαγγελίας (και των χαλαρών εργασιακών συνθηκών) που ονειρεύονται στο μακρύ τους ταξίδι της προσφυγιάς.


Διαβάστε Περισσότερα

 • Μια όμορφη συνεργασία και μια ενδιαφέρουσα συζήτηση θα δούμε αυτό το Σάββατο μέσω zoom από τους διαδικτυακούς συνδέσμους της σχολής μας.
 • Η ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΙΩΑΝΝΗ ΚΑΡΑΠΑΝΑΓΟΥ ΣΤΟΝ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΟ ΣΤΑΘΜΟ PLP ΚΑΙ ΣΤΗ ΦΩΤΟΥΛΑ ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΗ! (BINTEO)
 • Ποια τροφή πρέπει να τρώμε λιγότερο αν θέλουμε να ζήσουμε περισσότερο
 • Κοπάδι ρομποτικών ψαριών συγχρονίζει το κολύμπι του, για πρώτη φορά
 • Αυτά είναι τα smartphones του μέλλοντος
 • Αυτή είναι η πρώτη φωτογραφία πορτραίτου που τραβήχτηκε ποτέ στις ΗΠΑ
 • Τεχνητή νοημοσύνη : Ερευνητές δημιούργησαν ρομπότ που εμφανίζει σημάδια ενσυναίσθησης για σύντροφό του
 • Υποχωρεί ο «Λέανδρος» αλλά οι «πολικές» θερμοκρασίες συνεχίζονται
 • Αφήστε μια απάντηση

  Το email σας δεν θα δημοσιευθεί. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται ως *

  WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com