Κυκλοφόρησε το νέο τεύχος της εφημερίδας μας
Ενδιαφέροντα

Βράβευση Αριστούχων μαθητών Γυμνασίου και Λυκείου Λουτρακίου από το Νικολοπούλειο Ίδρυμα

Επιμέλεια Ρεπορτάζ: Γιάννης Β. Καραπανάγος 

  • Βίντεο: Ο Χαιρετισμός του Δημάρχου κ. Γιώργου Γκιώνη
Η εκδήλωση για την βράβευση πενήντα αριστούχων μαθητών Γυμνασίου και Λυκείου Λουτρακίου, σχολικής περιόδου 2013-14, από το Νικολοπούλειο Ίδρυμα, πραγματοποιήθηκε στο Αλεξάνδρειο Συνεδριακό Κέντρο, την περασμένη Κυριακή (26 Ιουνίου 2016). Χαρακτηριστικά γνωρίσματα της εκδήλωσης, η σεμνότητα, η συγκίνηση, η ικανοποίηση ζωγραφισμένη στα πρόσωπα των μαθητών, τα χαμόγελα και οι προτροπές των ομιλητών προς τους νέους.

Ο Δήμαρχος και Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του Νικολοπούλειου Ιδρύματος, κ. Γιώργος Γκιώνης χαιρέτησε την εκδήλωση, λέγοντας μεταξύ των άλλων: “Είναι ιδιαίτερα σημαντικό, αυτή τη δύσκολη οικονομικά και κοινωνικά εποχή που διανύουμε, να υπάρχουν ιδρύματα που αναπτύσσουν δράσεις και σχετίζονται με την πρόοδο και την αριστεία των μαθητών του τόπου μας. Όπως επίσης είναι αισιόδοξο, για την κοινωνία μας, να υπάρχουν μαθητές με θέληση και πάθος για μόρφωση, μαθητές που ξεπερνούν τα εμποδια και αριστεύουν”. Επίσης σε άλλο σημείο του χαιρετισμού του υπογράμμισε: “Αγαπητά μου παιδιά, θέλω να γίνω κοινότοπος, να θυμάστε, πάντα, ότι η γνώση και το ήθος είναι εφόδια με τεράστια σημασία στη ζωή σας. Ο αείμνηστος Αντώνης Νικολόπουλος είναι μεγάλος δάσκαλος, για όλους εμάς. Εσείς οι νέοι, που αγωνίζεστε να κατακτήσετε τη γνώση, είστε εκείνοι που θα αλλάξετε την κοινωνία μας, προς το καλύτερο.”
Ακολούθως, την εκδήλωση χαιρέτησε ο Πατήρ Νικόλαος Βασιλόπουλος, ως εκπρόσωπος του Σεβασμιοτάτου Μητροπολίτου Κορινθίας κ.κ. Διονύσιου και Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Ιδρύματος, επισημαίνοντας: “Και δω πρέπει να σταθώ στον αείμνηστο Αντώνη Νικολόπουλο, σε κείνον που με τη ζωή και το έργο του, αποτύπωσε το πνεύμα της αρχαίας χορηγίας, εξέφρασε τα ευγενή κίνητρα των ευεργετών και άφησε ως παρακαταθήκη και παράδειγμα πάντα τα προηγούμενα. Σε αυτόν που υλοποίησε την ηθική φιλοσοφία του χριστιανισμού έχοντας ως οδηγό και κανόνα των πράξεών του τα όσα με την επί του Όρους Ομιλία διατυπώθηκαν, ως εντολές και διαδασκαλία. Αγαπάτε τους εχθρούς υμών, ευλογείτε τους καταρωμένους υμάς, καλώς ποιείτε τους μισούσιν υμάς.”
Ση συνέχεια ο κ. Γιάννης Λαζαρίδης, Αντιπρόεδρος του Ιδρύματος, φανερά συγκινημένος, απευθυνόμενος προς τους νέους, τόνισε μεταξύ των άλλων: “Επειδή η χώρα μας βρίσκεται σε κίνδυνο, είναι νομίζω ο κατάλληλος χρόνος να αποδείξετε πως είστε οι απόγονοι, οι μαχητές των Θερμοπυλών, του Μαραθώνα, του Μεγάλου Αλεξάνδρου, του 1821 και πρόσφατα του Έπους του Σαράντα που η χώρα μας βρέθηκε αντιμέτωπη με δυο πανίσχυρες αυτοκρατορίες που είχαν ισοπεδώσει σχεδόν ολόκληρη την Ευρώπη. Όλοι οι λαοί παρακολούθησαν με δέος και θαυμασμό τους αγώνες, τις θυσίες και την αντίσταση του λαού μας και βέβαια απέσπασαν τους επαίνους όλων των ηγετών εκείνης της εποχής.”
Στην εκδήλωση παρέστησαν ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, Αντιδήμαρχοι, Δημοτικοί Σύμβουλοι, οι Εκπρόσωποι της Περιφέρειας Πελοποννήσου, κ.κ. Λάκης Παπαφωτίου και Γεώργιος Πετρίτσης, ο Υποδιοικητής της Σχολής Μηχανικού Λουτρακίου, ο Διοικητής του Αστυνομικού Τμήματος Λουτρακίου κ. Ευάγγελος Πιπέρης, ο εφημέριος Τσαμπίκος Π. Πετρόπουλος, Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Ιδρύματος, ο Διευθυντής του Λυκείου και η Διευθύντρια του Γυμνασίου Λουτρακίου, ο πρώην Δήμαρχος κ. Γιάννης Γιωτάκης, η κα Ουρανία Νικολοπούλου, η Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του Κέντρου Εκπαιδεύσεως και Αποκαταστάσεως Τυφλών κα Παναγιώτα Λεωτσάκου, γονείς και συγγενείς των μαθητών και λοιποί προσκαλεσμένοι.

 

Επίσης διακρίναμε τον κ. Αντώνη Κουκουλά, την καθηγήτρια κα Φανή Δόσχορη, τη δασκάλα κα Σούλα Φλήρη, τον κ. Παρασκευά Δαρκαδάκη, τον κ. Δημήτρη Μπολέτη, τον κ. Γιώργο Πέτρου, τον κ. Δημήτρη Πανό, τον κ. Γιάννη Μαυροειδή και τον κ. Σωτήρη Πρωτοπαππά.
Με τη λήξη της εκδήλωσης, ο κ. Γιάννης Λαζαρίδης διένειμε το βιβλίο-αφιέρωμα στον Αντώνη Νικολόπουλο, που αναφέρεται στη ζωή και στη δράση του. Ένα βιβλίο που ο κ. Λαζαρίδης έγραψε πρόσφατα, για να ξέρουμε ποιος ήταν ο Αντώνης Νικολόπουλος και να γνωρίζουμε ποιοι πολυδάπανοι δικαστικοί αγώνες και πόσες τεράστιες οικονομικές θυσίες χρειάστηκαν, για 17 ολόκληρα χρόνια, μέχρι να πάρει τη σημερινή μορφή το Νικολοπούλειο Ίδρυμα.

 

 

enloutrakio

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button