Κυκλοφόρησε το νέο τεύχος της εφημερίδας μας
Ενδιαφέροντα

Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ τα βάζουν με τα… ψιλικατζίδικα!

Τροπολογία-έκπληξη, η οποία οδηγεί σε οικονομική καταστροφή χιλιάδες ψιλικατζίδικα κατέθεσαν 16 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ. Με αυτήν, ζητούν από τον αρμόδιο υπουργό να τους απαγορεύσει την πώληση καπνικών προϊόντων.

Οι υπογράφοντες επικαλούνται λόγους προστασίας της υγείας των καταναλωτών, ωστόσο με την ίδια τροπολογία προτείνουν να εξαιρεθούν από την απαγόρευση τα super market. Συγκεκριμένα οι βουλευτές ζητούν η πώληση των τσιγάρων να γίνεται στο εξής μόνο από τα περίπτερα, από καταστήματα αφορολόγητων ειδών, καταστήματα καπνικών προϊόντων και από ειδικούς χώρους σε υπεραγορές τροφίμων.

Η προτεινόμενη ρύθμιση έχει προκαλέσει ήδη σφοδρές αντιδράσεις από τα σχετικά σωματεία της Βορείου Ελλάδας καθώς σύμφωνα με τους επαγγελματίες του χώρου πλήττει πάνω από 20.000 μικροεμπόρους.

Και ο βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Οδυσσέας Κωνσταντινοπουλος σχολίασε στο Twitter: «Με τροπολογία 16 βουλευτών ΣΥΡΙΖΑ δίνεται η αποκλειστική πώληση τσιγάρων στα περίπτερα & αποκλείονται 32.000 σημεία πώλησης, μονοπώλια, ανεργία!»

enloutrakio

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button