Κυκλοφόρησε το νέο τεύχος της εφημερίδας μας
Συμβαίνει στο Λουτράκι

«ΒΟΜΒΕΣ» ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΚΑΙ ΠΡΟΒΟΛΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ: «ΝΑ ΣΥΣΤΑΘΕΙ, ΤΑΧΙΣΤΑ, ΔΙΑΠΑΡΑΤΑΞΙΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΚΑΙ ΝΑ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΘΟΥΜΕ ΕΙΔΙΚΟΥΣ ΣΤΟΝ ΤΟΥΡΙΣΜΟ»!

Πηγή: loutraki247

Σε πρόταση «βόμβα», προχωράει ο Δημοτικός Σύμβουλος και επικεφαλής της παράταξης «Ώρα για Δράση», Δ. Βασιλείου, σε αποκλειστική συνέντευξή του, στο ιστολόγιο loutraki247 και την εφημερίδα «Αλλαγή στο Λουτράκι».  Αφού εκφράζει τη διαφωνία του, για τον πρωταγωνιστικό ρόλο του LTO στο σχεδιασμό της τουριστικής πολιτικής, προτείνει να συσταθεί, τάχιστα, διαπαραταξιακή επιτροπή, η οποία, υπό την καθοδήγηση ειδικών, στον τομέα του τουρισμού, θα πάρει τις κατάλληλες αποφάσεις.

– Κε Βασιλείου, ο λόγος που μιλάμε μαζί σας, είναι ένα πολύ επίκαιρο θέμα, ιδιαίτερα, υπό τις σημερινές συνθήκες. Πρόκειται για την τουριστική προβολή του Δήμου, στη δύσκολη περίοδο που διανύουμε.

Υπάρχουν αλλεπάλληλες ανακοινώσεις, οι οποίες κατηγορούν τμήμα της αντιπολίτευσης, συμπεριλαμβανομένης της δικής σας παράταξης, ότι δεν ψήφισε το πρόγραμμα τουριστικής προβολής, με αποτέλεσμα, σήμερα, αυτό να μην υφίσταται. Χαρακτηριστική ήταν μια από τις τελευταίες ανακοινώσεις, η οποία στάλθηκε σε επιλεγμένα ΜΜΕ, από εκπροσώπους κάποιων τουριστικών γραφείων του Λουτρακίου, οι οποίοι υπογράφουν ως μέλη (τακτικό και αναπληρωματικό) του Διοικητικού Συμβουλίου του LTO. Στη συγκεκριμένη ανακοίνωση, αφού ζητούν συναίνεση, αναφέρονται σε «άστοχες ιδέες και προτάσεις που ακούστηκαν στα δημοτικά συμβούλια, για λύσεις και μέτρα ‘για εμάς’, αλλά ‘χωρίς εμάς’, οι οποίες δηλώνουν την ασχετοσύνη αυτών που τις διατύπωσαν».

Τι έχετε να πείτε για όλα αυτά;

– Εμείς που είμαστε στο Δημοτικό Συμβούλιο, έχουμε βαφτιστεί «άσχετοι», από τους ανθρώπους που, υποτίθεται, γνωρίζουν τα περί του τουρισμού, στην πόλη μας. Η παράταξή μας δεν είχε την πρόθεση να μην ψηφίσει τουριστικό πρόγραμμα. Αντίθετα, είμαστε υπέρ της τουριστικής ανάπτυξης του Λουτρακίου. Όμως, δεν συμφωνούμε με τον τρόπο με τον οποίο προσπαθούν οι άνθρωποι του LTO, να μας επιβάλλουν απόψεις, τις οποίες δεν αποδεχόμαστε.

Το πρόγραμμα τουριστικής ανάπτυξης του Λουτρακίου δεν είναι θέμα μιας ομάδας ατόμων. Κατά την άποψή μου, κάποιοι «ευλογούν», πρώτα, τα «γένια» τους και, αν περισσέψει κάποιο «ψιχουλάκι», το δίνουν σε άλλους επαγγελματίες.

Εμείς, με αυτά, δεν είμαστε σύμφωνοι. Θέλουμε μια γενικότερη ανάπτυξη του Δήμου, στην οποία, πρωταρχικό ρόλο, θα έχει η Τουριστική του Επιτροπή.

– Όμως, ο LTO εισηγείται στην Τουριστική Επιτροπή του Δήμου και αυτή είναι που κάνει την πρόταση στο Δημοτικό Συμβούλιο.

– Η Τουριστική Επιτροπή του Δήμου έχει υποχρέωση να εκπονεί δικό της πρόγραμμα και να ζητάει, από τον LTO, να είναι αρωγός. Δεν μπορεί να ακολουθεί τις εισηγήσεις του LTO. Εδώ έγκειται η αντίθεση της παράταξής μας, με όσα τεκταίνονται στο Δήμο μας. Πρέπει να πάψει το «μονοπώλιο» του LTO.

– Είπατε, προηγουμένως, ότι κάποιοι «ευλογούν», πρώτα, τα «γένια» τους.

– Βεβαίως, κι αυτό είναι γνωστό τοις πάσι.

– Αυτό, όμως, δεν έχει ακουστεί σε καμιά Γενική Συνέλευση του LTO.

– Κυκλοφορεί, όμως, στην αγορά και, «από στόμα, σε στόμα», αυτών που ασχολούνται με τον τουρισμό. Να σας επισημάνω ότι, αν είχαμε τους κατάλληλους ανθρώπους να ασχοληθούν με τον τουρισμό, θα είχαμε αναπτύξει το τουριστικό προϊόν του Λουτρακίου.

– Από τη στιγμή, όμως, που δεν υπάρχει αντίδραση, από τους ίδιους τους επαγγελματίες;

– Οι ίδιοι οι επαγγελματίες έχουν βαρεθεί να κρούουν πόρτες μη ακουόντων.

– Τι μέλλει γενέσθαι, όμως, με αυτήν την ιστορία; Έρχεται καλοκαίρι και ο Δήμος δεν έχει ψηφισμένο τουριστικό πρόγραμμα.

– Κακά είναι τα ψέματα. Η φετινή τουριστική περίοδος έχει χαθεί. Πρέπει να προσπαθήσουμε να περισώσουμε ότι είναι δυνατόν να σωθεί.

– Αυτή είναι η πρόταση και, μάλιστα, όλο και περισσότεροι υποστηρίζουν ότι πρέπει να απευθυνθούμε στην αγορά της Αθήνας.

– Και της Αθήνας και του εξωτερικού. Στη Γερμανία, οι εφημερίδες γράφουν ότι ένας από τους ελκυστικότερους και ασφαλέστερους προορισμούς είναι η Ελλάδα.

– Χρειάζονται, όμως, χρήματα για την προβολή. Τι θα γίνει, με αυτό το θέμα; Δεν πρέπει να ψηφιστεί ένα πρόγραμμα;

– Βεβαίως. Το πρόγραμμα αυτό θα πρέπει να εκπονηθεί γρήγορα, από ανθρώπους που γνωρίζουν την αγορά του τουρισμού και που δεν έχουν να εξυπηρετήσουν ίδια συμφέροντα, αλλά τα συμφέροντα όλης της πόλης. Ο κ. Λαζαρίδης έχει μιλήσει για έναν «γκουρού» του τουρισμού, τον οποίο θα πρέπει να βρούμε και να συμβουλευθούμε. Κάναμε κάτι, επάνω σε αυτό; Όχι. Ο μοναδικός «γκουρού» του τουρισμού, στο Λουτράκι, όπως είναι γνωστό, είναι ο κ. Καραβούλης, με τις ευλογίες του κ. Δημάρχου.

– Όμως, ο κ. Καραβούλης έχει, σχετικές με το αντικείμενο του τουρισμού, σπουδές.

– Επειδή έχει σχετικές σπουδές, δεν είναι λόγος να είναι ο απόλυτος «άρχων» του παιχνιδιού. Η πρότασή μας είναι να συσταθεί διαπαραταξιακή επιτροπή, ώστε να αποφασίσουμε, τι θα κάνουμε, με το θέμα του τουρισμού. Είχαμε υπόψη μας να το φέρουμε στο Δημοτικό Συμβούλιο, αλλά μας πρόλαβε και μας σταμάτησε ο κορονοϊός.

enloutrakio

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button