Κυκλοφόρησε το νέο τεύχος της εφημερίδας μας
Επικαιρότητα

Βίντεο: Η στιγμή της (νέας) ανήθικης επίθεσης του Β.Σόιμπλε κατά της Ελλάδας

των Θεόφραστου Ανδρεόπουλου και Βασίλη Καπούλα

To video της ανήθικης επίθεσης κατά της Ελλάδος και του Έλληνα πρωθυπουργού από τον Β.Σόιμπλε είδε το φως της δημοσιότητας. Όπως συνηθίζει ο Β.Σόιμπλε για άλλη μια φορά αποκάλεσε τον Έλληνα πρωθυπουργό… “βλάκα” (χειρότερο από το ανόητος, όπως προκύπτει από το τι ακούγεται στο βίντεο)!   
Το είχε ξανακάνει και τον Οκτώβριο όταν είχε πει ότι “όταν μιλάει ο Α.Τσίπρας για τις γερμανικές αποζημιώσεις λέει ανοησίες” Μόνο που το “talking nonsense από το “stupid” έχουν τεράστια διαφορά, και στην προκειμένη περίπτωση ο Β.Σόιμπλε ξεπέρασε κάθε όριο.
Σήμερα προχώρησε σε ευθεία προσβολή με “μανδύα” αστεϊσμού, επιχειρώντας να δείξει τον Έλληνα πρωθυπουργό “μικρό” και “αφελή” μπροστά του, και μαζί με αυτόν την Ελλάδα μια μικρή και ανίσχυρη χώρα μπροστά στο… Δ’ Ράιχ, αντιγράφοντας την γνωτή ρήση του πρώην προέδρου των ΗΠΑ Μπίλ Κλίντον.
Mια ολοφάνερη προκλητική στάση, καθ’ όλη τη διάρκεια της εκδήλωσης, είχε ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε ο οποίος κατά την στιγμή που αναφέρονταν στην εφαρμογή των συμφωνιών και απευθυνόμενος στον Έλληνα πρωθυπουργό του είπε: «Είναι η εφαρμογή, βλάκα!».
Στην υβριστική αυτή φράση δεν υπήρχε υποκείμενο αλλά μαζί του στη συζητηση ήταν ο Έλληνας πρωθυπουργός και όλοι κατάλαβαν ότι ήταν ο τελικός αποδέκτης   Ασχέτως από τις πολιτικές προτιμήσεις του οποιουδήποτε ψηφοφόρυ, στο πρόσωπο του Έλληνα πρωθυπουργού εκπροσωπείται ολόκληρη η χώρα και ο κάθε Έλληνας.
Το πρόσωπο μπορείν να αλλάξει, όπως και άλλαξε τόσες φορές στο παρελθόν, ο θεσμός όμως παραμένει.   Ο Β. Σόιμπλε ήταν καθ’ όλη τη διάρκεια της συζήτησης ιδιαίτερα επιθετικός απέναντι στον κ. Τσίπρα
Στο βίντεο που ακολουθεί, ο Σόιμπλε λέει την επίμαχη φράση στο 37:11:
enloutrakio

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button