Η Καθημερινή σας ενημέρωση!

Αυτές είναι οι 11 χώρες με τη μεγαλύτερη τραπεζική ασφάλεια [εικόνες]

Στο φως της δημοσιότητας ήρθαν πρόσφατα από την Επιτροπή Ανταγωνισμού, τα στοιχεία από το Παγκόσμιο Οικονομικό Forum, στο οποίο παρουσιάστηκαν οι χώρες των οποίων οι τράπεζες προσφέρουν τη μεγαλύτερη ασφάλεια στον κόσμο.

Το μέτρο που χρησιμοποιήθηκε δεν αφορά τη λογιστική ή καθαρά τα οικονομικά στοιχεία αλλά το πως αντιλαμβάνεται ο κόσμος την ασφάλεια που του προσφέρουν οι τράπεζες των χωρών. Θα περίμενε κανείς ότι το Ηνωμένο Βασίλειο και οι Ηνωμένες Πολιτείες θα βρίσκονταν ψηλά όμως η κρίση του 2008 έριξε τις δύο χώρες στις θέσεις 89 και 49 αντίστοιχα, πιο χαμηλά από τις Ονδούρες, τη Ναμίμπια και το Περού.

Οι 11 χώρες με τις πιο ασφαλείς τράπεζες είναι οι εξής:

11. Τσεχία
Σε μια οικονομία όπου οι επενδύσεις έρχονται κυρίως από το εξωτερικό, ο κόσμος προτιμά τις τράπεζες της Τσεχίας διατηρώντας τα χρήματά του εντός χώρας.

10. Ελβετία
Μόλις στη 10η θέση βρίσκονται οι τράπεζες της Ελβετίας. Αιτία, το παλιό σύστημα που χρησιμοποιούν ακόμα αλλά και οι απώλειες περίπου 51 δισ. δολαρίων πέρυσι από το χτύπημα που δέχθηκε το ελβετικό φράγκο.

9.Σλοβακία
Κυριαρχούν οι αυστριακές και οι ιταλικές τράπεζες στο εσωτερικό της χώρας όμως παρά το γεγονός αυτό, κατατάσσεται αρκετά ψηλά.

 

8.Ισραήλ
Εχοντας περάσει την τελευταία οικονομική κρίση το 1983, το τραπεζικό σύστημα του Ισραήλ διατηρείται σε μεγάλο βαθμό από τις ιδιωτικές τράπεζες και βρίσκεται αρκετά ψηλά στην εκτίμηση και την εμπιστοσύνη του κόσμου.

7.Λουξεμβούργο
Δεν προκαλεί έκπληξη που το Λουξεμβούργο βρίσκεται ψηλά. Αλλωστε η τράπεζα Caisse d’Épargne de l’État διατηρεί την 9η θέση, στις καλύτερες τράπεζες όλου του κόσμου.

6. Χιλή
Ενα από τα παραδείγματα για το πώς η κρίση μπορεί να βοηθήσει μια οικονομία. Μετά το κραχ του 1982, η Χιλή ανασυντάχθηκε, πάτησε στα πόδια της και ο κόσμος πλέον νιώθει ασφάλεια με το τραπεζικό σύστημα της χώρας.

5.Νορβηγία
Το 1991, η οικονομική κρίση που ξέσπασε στη χώρα οδήγησε στο κλείσιμο δύο εκ των τεσσάρων μεγάλων τραπεζών της χώρας. Η κυβέρνηση πήρε δραστικά μέτρα, άλλαξε τη νομοθεσία και πλέον απολαμβάνει τη σταθερότητα και την ανάπτυξη.

4.Φινλανδία
Αρκετοί συνεταιρισμοί στο τραπεζικό σύστημα της χώρας και χαμηλό ποσοστό ρίσκου, έχουν βοηθήσει ώστε ο κόσμος εντός και εκτός Φινλανδίας, να κατατάσσει τη χώρα αρκετά ψηλά στην ασφάλεια των τραπεζών.

3.Αυστραλία
Υπάρχει ένα μικρό γκρουπ τραπεζών, το οποίο κυριαρχεί σε ολόκληρη τη χώρα ενώ ακόμη και τα ξένα συγκροτήματα τραπεζών, έχουν ιδιαίτερα αυστηρές ρυθμίσεις ώστε να μην υπάρχει ο παραμικρός κίνδυνος.

2.Νέα Ζηλανδία
Στο Νο 2 βρίσκεται η Νέα Ζηλανδία, στην οποία πρωταγωνιστεί ένα γκρουπ 5 τραπεζών.

1.Καναδάς
Κυρίαρχος της οικονομικής σταθερότητας είναι ο Καναδάς. Στη μεγάλη κρίση της δεκαετίας του ’30 έχασε μονάχα δύο τράπεζες ενώ είναι χαρακτηριστικό πως αυτή ήταν η μοναδική «αποτυχία» της χώρας τα τελευταία 100 χρόνια στο τραπεζικό σύστημα.


Διαβάστε Περισσότερα

 • Η Ισπανία επενδύει δυναμικά στον ήλιο με το μεγαλύτερο φωτοβολταϊκό έργο στην Ευρώπη
 • Χρόνια ημικρανία: Νέα μέθοδος για την αντιμετώπισή της
 • Μια όμορφη συνεργασία και μια ενδιαφέρουσα συζήτηση θα δούμε αυτό το Σάββατο μέσω zoom από τους διαδικτυακούς συνδέσμους της σχολής μας.
 • Η ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΙΩΑΝΝΗ ΚΑΡΑΠΑΝΑΓΟΥ ΣΤΟΝ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΟ ΣΤΑΘΜΟ PLP ΚΑΙ ΣΤΗ ΦΩΤΟΥΛΑ ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΗ! (BINTEO)
 • Ποια τροφή πρέπει να τρώμε λιγότερο αν θέλουμε να ζήσουμε περισσότερο
 • Κοπάδι ρομποτικών ψαριών συγχρονίζει το κολύμπι του, για πρώτη φορά
 • Αυτά είναι τα smartphones του μέλλοντος
 • Αυτή είναι η πρώτη φωτογραφία πορτραίτου που τραβήχτηκε ποτέ στις ΗΠΑ
 • Αφήστε μια απάντηση

  Το email σας δεν θα δημοσιευθεί. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται ως *

  WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com