Η Καθημερινή σας ενημέρωση!

Αυτές είναι μερικές από τις ερωτήσεις που κάνει το πανεπιστήμιο της Οξφόρδης στους υποψήφιους για να ξεχωρίσει τα πιο »φωτεινά μυαλά»

Δεν είναι απλές ερωτήσεις ή κουίζ. Πρόκειται για τον τρόπο που επιστρατεύει, μεταξύ άλλων, το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης, για να ξεχωρίσει τα πιο φωτεινά μυαλά.

Τώρα όμως ο καθένας μπορεί να δοκιμάσει να τις απαντήσει, για να πάρει μία γεύση από την εμπειρία που περνούν οι επίδοξοι φοιτητές της Οξφόρδης, κατά τη συνέντευξη εισαγωγής τους στο Πανεπιστήμιο.

Το Ιδρυμα έδωσε στη δημοσιότητα ένα δείγμα από αυτές τις ερωτήσεις, όπως κάθε χρόνο, σε μία προσπάθεια να απομυθοποιήσει τη διαδικασία αποδοχής νέων σπουδαστών. Σύμφωνα με την επικεφαλής της διαδικασίας, Σαμίνα Χαν, οι συνεντεύξεις αυτές είναι περισσότερο μία «ακαδημαϊκή συζήτηση», που σχετίζεται με τον κύκλο σπουδών για τις οποίες έχει κάνει αίτηση ο υποψήφιος φοιτητής.

Η Daily Mail δημοσίευσε μερικές από αυτές τις ερωτήσεις:

Αγγλική λογοτεχνία: Η Τζ. Κ. Ρόουλινγκ μόλις έβγαλε ένα βιβλίο για ενήλικες, μετά από την τεράστια επιτυχία της σειράς Χάρι Πότερ. Με ποιους τρόπους πιστεύετε διαφέρει η συγγραφή για παιδιά από εκείνη για ενήλικες;

Ιστορία: Από ποιο πρόσωπο του παρελθόντος θα θέλατε να πάρετε συνέντευξη και γιατί;

Επιστήμη υπολογιστών: Μία επτά ομάδα πειρατών έχει 100 χρυσά νομίσματα. Θέλουν να μοιραστούν το θησαυρό, αλλά πρέπει να τηρήσουν τους κανόνες των πειρατών: ο πιο παλιός προτείνει τη μοιρασιά, όλοι οι πειρατές ψηφίζουν για τη διανομή. Αν ή οι μισοί ψηφίσουν τη μοιρασιά, μένει ως έχει. Αν την ψηφίσουν λιγότεροι από τους μισούς, ρίχνουν στη θάλασσα τον παλιότερο και ξαναρχίζουν. Οι πειρατές είναι απόλυτα λογικοί και εντελώς αδίστακτοι, θέλοντας μόνο να μεγιστοποιήσουν το μερίδιό τους. Οπότε, τι μοιρασιά πρέπει να προτείνει ο πιο παλιός στους υπόλοιπους;

Γεωγραφία: Αν επρόκειτο να επισκεφτώ την περιοχή στην οποία ζεις, τι θα με ενδιέφερε;

Νομική: Αν η ποινή για το παρκάρισμα στη διπλή κίτρινη γραμμή ήταν η θανατική και για αυτό κανείς δεν το έκανε, αυτό θα αποτελούσε ένα δίκαιο και αποτελεσματικό νόμο;

Ιατρική: Γιατί αυξάνονται οι σφυγμοί κατά τη διάρκεια της άσκησης;

Σύγχρονη γλώσσα: Η ποίηση θα πρέπει να είναι δυσνόητη;

Σύγχρονη γλώσσα: Τι είναι η γλώσσα;

Βιολογία: Γιατί τόσα πολλά ζώα έχουν ρίγες;






Διαβάστε Περισσότερα

 • Η Ισπανία επενδύει δυναμικά στον ήλιο με το μεγαλύτερο φωτοβολταϊκό έργο στην Ευρώπη
 • Χρόνια ημικρανία: Νέα μέθοδος για την αντιμετώπισή της
 • Μια όμορφη συνεργασία και μια ενδιαφέρουσα συζήτηση θα δούμε αυτό το Σάββατο μέσω zoom από τους διαδικτυακούς συνδέσμους της σχολής μας.
 • Η ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΙΩΑΝΝΗ ΚΑΡΑΠΑΝΑΓΟΥ ΣΤΟΝ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΟ ΣΤΑΘΜΟ PLP ΚΑΙ ΣΤΗ ΦΩΤΟΥΛΑ ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΗ! (BINTEO)
 • Ποια τροφή πρέπει να τρώμε λιγότερο αν θέλουμε να ζήσουμε περισσότερο
 • Κοπάδι ρομποτικών ψαριών συγχρονίζει το κολύμπι του, για πρώτη φορά
 • Αυτά είναι τα smartphones του μέλλοντος
 • Αυτή είναι η πρώτη φωτογραφία πορτραίτου που τραβήχτηκε ποτέ στις ΗΠΑ
 • Αφήστε μια απάντηση

  Το email σας δεν θα δημοσιευθεί. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται ως *

  WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com