Κυκλοφόρησε το νέο τεύχος της εφημερίδας μας
Συμβαίνει στο Λουτράκι

ΑΣΥΝΕΠΕΙΑ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΡΧΗΣ…ΣΤΟ ΠΕΡΑΣΜΑ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ!-VIDEO

Πνευματικό Κέντρο Περαχώρας
Γράφει ο Γιάννης Β. Καραπανάγος
Ο χρόνος τρέχει και στο διάβα του μαστιγώνει ανελέητα ό,τι βρει μπροστά του. Κανένας και τίποτα δεν μπορεί να τον αποφύγει. Ο χρόνος έχει μονάδες μέτρησης οι οποίες μας θυμίζουν την ώρα, την ημέρα, το μήνα, το έτος, την ηλικία μας και ούτω καθεξής.
Ταυτόχρονα ο χρόνος, όταν ερχόμαστε αντιμέτωποι, μας υπενθυμίζει και μας επιβεβαιώνει την αξιοπιστία των λόγων και των έργων συνανθρώπων μας και ειδικότερα εκείνων που ασχολούνται με τη δημόσια ζωή. Εκείνων που ανακοινώνουν, προγραμματίζουν και υπόσχονται. Βέβαια, στο χώρο της πολιτικής αναζητούμε συνεχώς άτομα, ως πρότυπο προς μίμηση, που διακρίνονται για την αξιοπιστία τους και για τη συνέπεια λόγων και έργων, τουλάχιστον σε μεγαλύτερο βαθμό από τους υπόλοιπους. Γιατί η πρακτική έχει αποδείξει ότι το πολιτικό ψέμα επικρατεί σήμερα στην καθημερινότητά μας και μας επηρεάζει σημαντικά σε όλους τους τομείς της ζωής μας και η τοπική αυτοδιοίκηση είναι ένα αντίγραφο της κεντρικής πολιτικής σκηνής, σε καλύτερη ή χειρότερη έκδοση. 
Εκτιμώ ότι έχετε ήδη αναρωτηθεί προς ποια κατεύθυνση κινείται το περιεχόμενο του κειμένου. Η απάντηση είναι άμεση. Κινείται προς το Πνευματικό Κέντρο Περαχώρας. 
Το ιστορικό του Πνευματικού Κέντρου Περαχώρας είναι γνωστό και δεν χρειάζεται καμία αναφορά. Όμως θα αναφερθώ σ’ αυτό που, τουλάχιστον εδώ και έναν χρόνο, βιώνω. 
Τη διαβεβαίωση, από τα επίσημα χείλη των αρμοδίων, για τον χρόνο παράδοσης του οικήματος προς χρήση στους Περαχωρίτες. 
Αρχικά ειπώθηκε ότι θα παραδοθεί τον περασμένο Απρίλιο, στη συνέχεια τον Ιούνιο 2015, ακολούθως τον Οκτώβριο 2015, μετά από την έναρξη των εργασιών ανάδειξης της Παλιάς Βρύσης και τελευταία ότι πρόκειται να παραδοθεί εντός του τρέχοντος μηνός Φεβρουαρίου.
Επειδή οι διαβεβαιώσεις αυτές έχουν, είτε προσωπικό είτε δημόσιο χαρακτήρα, απευθύνομαι στον αρμόδιο Αντιδήμαρχο Πολεοδομίας κ. Αθανάσιο Γεωργίου, συνιστώντας να εκδώσει Δελτίο Τύπου, όπως εκδίδει και για άλλα έργα του Δήμου μας και να μας ενημερώσει, υπεύθυνα, για τον χρόνο παράδοσης του Πνευματικού Κέντρου, στους κατοίκους της Περαχώρας, καθώς και για τα τυχόν προβλήματα που καθυστερούν την παράδοσή του στον φυσικό κάτοχο: τους δημότες. 
Γιατί, τόσο ο Δήμαρχος κ. Γιώργος Γκιώνης όσο και ο Αντιδήμαρχος κ. Γεωργίου, γνωρίζουν πολύ καλά την αγωνία και την ανυπομονησία, που επικρατούν, για τον χρόνο παράδοσης του οικήματος προς χρήση, καθώς και για την επικείμενη τοποθέτηση χλοοτάτητα στο γήπεδο της Περαχώρας. 
Θεωρώ ότι για τον λόγο αυτόν, χθες, Κυριακή, ο κ. Γεωργίου, συνοδευόμενος από δύο δημοτικούς συμβούλους, τους κ.κ. Φίλιππα Θυμή -Πρόεδρος της Δ.Ε.Υ.Α.Λ.Π.-ΑΓ.Θ.- και Βαγγέλη Βλάσση, προέβη σε αυτοψία στους χώρους του Πνευματικού Κέντρου.
Διαφορετικά ο χρόνος, που δικαιώνει, αποδεικνύει, απορρίπτει και σφραγίζει, θα καταστήσει το Πνευματικό Κέντρο ένα μνημείο ταυτόσημο με το πολιτικό ψέμα, σε επίπεδο τοπικής αυτοδιοίκησης και η θέα του θα συνεχίσει να προκαλεί απογοήτευση και έλλειψη εμπιστοσύνης προς τους σημερινούς δημοτικούς άρχοντες.
Πρόσφατη φωτογραφία των εργασιών στην Παλιά Βρύση Περαχώρας 

 

Παρόλα αυτά, οφείλω να επισημάνω ότι οι εργασίες για την ανάπλαση της Παλιάς Βρύσης συνεχίζονται με γοργό ρυθμό.
enloutrakio

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button