Κυκλοφόρησε το νέο τεύχος της εφημερίδας μας
Ενδιαφέροντα

Ασκηση της Πυροσβεστικής στην Πάρνηθα για σεισμό: 5,9 Ρίχτερ, φωτιά, καταρρεύσεις κτιρίων και απεγκλωβισμός ατόμων [εικόνες&βίντεο]

Το βράδυ της Τετάρτης πραγματοποιήθηκε στο Μενίδι, στους πρόποδες της Πάρνηθας, άσκηση για σεισμό και πυρκαγιά από την Πυροσβεστική.

Όπως αναφέρει το policenews, λίγο μετά τις 20:00 το βράδυ, το κέντρο επιχειρήσεων της Πυροσβεστικής λαμβάνει σήμα για διαρροή αερίου, φωτιά και εγκλωβισμό ατόμων μετά από ισχυρό σεισμό της τάξεως των 5,9 Ρίχτερ με επίκεντρο την οδό Γαλήνης στη Πάρνηθα.

Αμέσως στο σημείο σπεύδουν οχήματα της πυροσβεστικής, γερανοφόρα, το ένα από τα τρία ειδικά επανδρωμένα πούλμαν «Όλυμπος» που χρησιμοποιείται ως επιχειρησιακό κέντρο σε περιπτώσεις σοβαρών κρίσεων, αλλά και ομάδες των ΕΜΑΚ.

Οι πυροσβέστες που συμμετείχαν στην άσκηση «Σεισίχθων 2017» έφεραν εις πέρας απεγκλωβισμούς ατόμων από υπό κατάρρευση κτίριο, όπως επίσης και από υπόγειο που είχε καταρρεύσει, με τη συνδρομή ειδικά εκπαιδευμένων σκύλων αλλά και των αντρών της ΕΜΑΚ.

Στην άσκηση που ολοκληρώθηκε λίγα λεπτά πριν τις 22:00 το βράδυ, παρουσία του Αρχηγού του Πυροσβεστικού Σώματος, συμμετείχε και η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας.

Φωτογραφίες: Eurokinissi

enloutrakio

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button