Κυκλοφόρησε το νέο τεύχος της εφημερίδας μας
Ενδιαφέροντα

Αρθρο-βόμβα του Πολ Τόμσεν: Μην αυξήσετε φόρους, κόψτε συντάξεις -Πάρτε μέτρα 9 δισ.

Δύσκολες πολιτικές αποφάσεις καλούνται να πάρουν Αθήνα-δανειστές μέσα στο επόμενο διάστημα, ώστε να υπάρξει συμφωνία για ένα βιώσιμο πρόγραμμα «με νούμερα να βγαίνουν», σύμφωνα με άρθρο-παρέμβαση του Πολ Τόμσεν.

Στο άρθρο με τίτλο «Ελλάδα: Προς ένα Εφαρμόσιμο Πρόγραμμα», που δημοσιεύεται στο blog του ΔΝΤ, ο κ. Τόμσεν αναφέρεται στην μείωση συντάξεων, λέγοντας πως «το Ελληνικό ασφαλιστικό σύστημα παραμένει σε οικονομικά απλησίαστα γενναιόδωρα επίπεδα», διευκρινίζοντας πως η Ελλάδα «δεν μπορεί να προστατέψει τους συνταξιούχους κάνοντας περικοπές αλλού ή αυξάνοντας τους φορολογικούς συντελεστές. Υπάρχει κάποιο περιθώριο για τα μέτρα αυτά, όμως είναι πολύ περιορισμένο».

Απαντώντας στο επιχείρημα της κυβέρνησης πως οι συντάξεις δεν μπορούν να μειωθούν διότι οι συνταξιούχοι είναι αυτοί που συντηρούν τις οικογένειες τους, έχοντας άνεργα παιδιά, τονίζει: «Η χρήση των συντάξεων με τον τρόπο αυτό δεν αποτελεί βιώσιμη λύση. Αυτό που χρειάζεται -και που είναι κάτι που το ΔΝΤ υποστηρίζει- είναι ένα σύγχρονο κοινωνικό δίχτυ ασφαλείας που είναι μεσοπρόθεσμα βιώσιμο».

«Ακόμη δεν έχουμε δει ένα αξιόπιστο σχέδιο για τον τρόπο που η Ελλάδα θα πετύχει τον πολύ φιλόδοξο μεσοπρόθεσμο στόχο του πλεονάσματος, που είναι το κλειδί στα τα σχέδια της Κυβέρνησης για την αποκατάσταση της βιωσιμότητας του χρέους», υπογραμμίζει σε άλλο σημείο ο κ. Τόμσεν.

enloutrakio

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button