Η Καθημερινή σας ενημέρωση!

Από το ΚΙΝΟ, το Στοίχημα και τα κρεοπωλεία ψάχνουν να βρουν τα ισοδύναμα για τον ΦΠΑ στην εκπαίδευση!

Κι όμως στην κυβέρνηση μετά από τη δημιουργηκή ασφάφεια εβδομάδων φαίνεται ότι τελικά κατάφεραν να βρουν τον τρόπο να εισπράξουν επιτέλους τα 400 εκατομμύρια ευρώ που υποσχέθηκαν στους δανειστές με την επιβολή 23% στην ιδιωτική εκπαίδευση…
Τελικά ο φόρος δεν θα επιβαρύνει, τουλάχιστον με βάση τις διαρροές αυτής της στιγμή, την εκπαίδευση. Δεν θα υπάρξουν επιβαρύνσεις σε φροντιστήρια και σχολεία, αλλά θα πληρώσουν κάτι παραπάνω όσοι τζογάρουν.
Είναι αποδεδειγμένο ότι σε περιόδους κρίσης για μια χώρα ο τζόγος ανθεί. Έτσι ακόμη και για την ίδια την ΟΠΑΠ αποτέλεσαν έκπληξη τα έσοδα από το ΚΙΝΟ που έφτασαν τα 2 δισ. ευρώ ξεπερνώντας ακόμη και τα έσοδα από το στοίχημα.
Η λύση λοιπόν φαίνεται ότι βρέθηκε στις στήλες του ΚΙΝΟ. Η κάθε στήλη κοστίζει σήμερα 0,50 ευρώ. Έτσι το υπουργείο Οικονομικών φαίνεται πως σκέφθηκε να επιβάλει 0,05 ευρώ φόρο στην κάθε στήλη ώστε να μπορέσει να βρει τα ισοδύναμα για τον ΦΠΑ 23%. Έτσι η κάθε στήλη θα κοστίζει 0,55 ευρώ, ποσό που δεν θα αλλάξει τα δεδομένα και ουσιαστικά θα διασφαλίσει για το κράτος ένα έσοδο… από το πουθενά!

Καθώς όμως σε αυτή τη ζωή βέβαιος είναι μόνο… ο θάνατος και καθώς στην προκειμένη περίπτωση όλα εξαρτώνται από τον αρ8ιθμό των στηλών που θα παιχτούν στο ΚΙΝΟ η κυβέρνηση κάνει και μια… καβάτζα.
Αυξάνει τον ΦΠΑ στο κρέας. Όχι όμως σε κάποιο κρέας ευρείας κατανάλωσης, όπως το βοδινό, αλλά στα… κυνήγια! Ελάφι, αγριογούρουνο, λαγοί θα θεωρούνται είδος πολυτελείας και όλα δείχνουν ότι θα υπαχθούν στον υψηλό συντελεστή ΦΠΑ.
Εκτός απ’ τα κυνήγια φαίνεται ότι θα αυξηθεί και ο ΦΠΑ στα λεγόμενα γκουρμέ κρέατα όπως το βουβάλι κλπ

Τι είπε ο Ν. Φίλης για τα ισοδύναμα:

Η κυβέρνηση είναι κοντά στη λύση του ζητήματος της επιβολής ΦΠΑ στην ιδιωτική εκπαίδευση, σύμφωνα με τα όσα είπε στην εκπομπή «Στον Ενικό», στο Star, ο υπουργός Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, Νίκος Φίλης. Αν και το ζήτημα δεν είναι στην αρμοδιότητα του υπουργείου Παιδείας, ο κ. Φίλης επεσήμανε ότι η κυβέρνηση αντιμετωπίζει το θέμα με ευαισθησία, και τόνισε: «‘Ήδη καταλήγουμε σε κάποια ισοδύναμα, και τις επόμενες ημέρες θα ανακοινωθούν οι λύσεις στο ζήτημα».


Διαβάστε Περισσότερα

 • Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων της Δευτέρας
 • Άγγιξε τους -18 βαθμούς Κελσίου η ελάχιστη θερμοκρασία – «Πρωταθλήτριες» ψύχους Κοζάνη και Φλώρινα
 • Οι φωτογραφίες της ημέρας
 • Καιρός – Αρναούτογλου: Η νέα ανάρτηση για το Σάββατο και για το που θα χιονίσει
 • emvolio.gov.gr: Όλη η διαδικασία για ραντεβού βήμα-βήμα
 • Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων της Δευτέρας
 • Σε εξέλιξη θερμή αφρικανική «εισβολή»
 • Την Δευτέρα 11/01 αρχίζει ο εμβολιασμός 100.000 πολιτών άνω των 85!
 • Αφήστε μια απάντηση

  Το email σας δεν θα δημοσιευθεί. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται ως *

  WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com