
Απόπειρα κλοπής αυτοκινήτου: Πατέρας πυροβόλησε 26 φορές για να σώσει τα παιδιά του
Αιματηρή συμπλοκή στο Ντέρμπαν με τρεις νεκρούς ληστές μετά από ένοπλη επίθεση σε οικογένεια.
Στο Ντέρμπαν της Νότιας Αφρικής, μια απόπειρα κλοπής αυτοκινήτου εξελίχθηκε σε τραγωδία όταν ένας πατέρας αποφάσισε να υπερασπιστεί την οικογένειά του με κάθε κόστος. Ο άνδρας άνοιξε πυρ και σκότωσε τρεις κακοποιούς που επιχείρησαν να αρπάξουν το όχημά του, ενώ μέσα σε αυτό βρίσκονταν τα ανήλικα παιδιά του. Η βίαιη επίθεση μετατράπηκε σε μια πρωτοφανή ανταλλαγή πυρών, καθώς ο πατέρας πυροβόλησε συνολικά 26 φορές για να εξασφαλίσει την επιβίωση των δικών του ανθρώπων.
Οι δράστες είχαν περικυκλώσει απειλητικά το όχημα, με τον έναν να στρέφει όπλο στο κεφάλι του γιου και έναν άλλο να πυροβολεί. Ο ένας ληστής έπεσε νεκρός στο σημείο, ενώ οι συνεργοί του διέφυγαν αλλά υπέκυψαν αργότερα στα τραύματά τους. Την υπόθεση ερευνούν ενδελεχώς οι τοπικές αστυνομικές αρχές, αντιμετωπίζοντας το περιστατικό με κατηγορίες που αφορούν απόπειρα ανθρωποκτονίας.
Μια αιματηρή ανταλλαγή πυρών τάραξε την τοπική κοινωνία, όταν ο πατέρας βρέθηκε αντιμέτωπος με ένοπλους εγκληματίες μέσα στην ίδια του τη γειτονιά. Ο οδηγός αντέδρασε ακαριαία, χρησιμοποιώντας το όπλο του ενάντια στους εισβολείς, με αποτέλεσμα και οι τρεις δράστες να χάσουν τελικά τη ζωή τους.
Σύμφωνα με τα στοιχεία του ρεπορτάζ, το τραγικό συμβάν έλαβε χώρα στις 9 Οκτωβρίου και καταγράφηκε καθαρά από κάμερα ασφαλείας. Στα πλάνα φαίνεται ξεκάθαρα ένα λευκό αυτοκίνητο να φράζει τον δρόμο στην οικογένεια, τη στιγμή ακριβώς που ετοιμάζονται να φύγουν από την αυλή του σπιτιού τους.
Οι ένοπλοι περικύκλωσαν το αυτοκίνητο
Από το ύποπτο όχημα ξεχύθηκαν ένοπλοι άνδρες, οι οποίοι προσπάθησαν να ακινητοποιήσουν την οικογένεια και να ληστέψουν το αυτοκίνητο. Σύμφωνα με τις διαθέσιμες πληροφορίες, ο ένας από τους κακοποιούς ακούμπησε το όπλο στο κεφάλι του γιου, ενώ ένας δεύτερος άρχισε να πυροβολεί αδιακρίτως. Ο πατέρας αντέδρασε ψύχραιμα αλλά αποφασιστικά, ανοίγοντας πυρ από το εσωτερικό της καμπίνας για να αποτρέψει τα χειρότερα. Όπως προκύπτει από τις αναφορές, ο οργισμένος πατέρας πυροβόλησε συνολικά 26 φορές εναντίον των δραστών.
Κατά τη διάρκεια των δραματικών στιγμών, η κόρη του έσκυψε τρομοκρατημένη στα καθίσματα για να σωθεί από τις σφαίρες που έπεφτα βροχή γύρω τους.
Μέσα στον πανικό και τον θόρυβο των πυροβολισμών, το αυτοκίνητο συνέχισε να κυλάει ανεξέλεγκτο προς τα εμπρός, μέχρι που προσέκρουσε σφοδρά πάνω σε ένα δέντρο. Από την πρόσκρουση αυτή έσπασε ολοσχερώς το παρμπρίζ του οχήματος, προσθέτοντας δραματισμό στη σκηνή. Ο ένας από τους επίδοξους ληστές άφησε την τελευταία του πνοή στο σημείο από τα πυρά του ιδιοκτήτη. Οι υπόλοιποι δύο κατάφεραν να διαφύγουν αρχικά με το όχημά τους, ωστόσο κατέληξαν λίγο αργότερα λόγω των βαριών τραυμάτων τους.
Η έρευνα της αστυνομίας
Η υπόθεση βρίσκεται πλέον στο μικροσκόπιο των αστυνομικών αρχών της Νότιας Αφρικής, οι οποίες εξετάζουν όλες τις παραμέτρους της αιματηρής συμπλοκής.
Η έρευνα της αστυνομίας
Η υπόθεση βρίσκεται υπό διερεύνηση από τις αρμόδιες αστυνομικές αρχές της Νότιας Αφρικής. Σύμφωνα με όσα μεταδίδει η εφημερίδα Highway Mail, έχουν ήδη κινηθεί οι προβλεπόμενες διαδικασίες για απόπειρα ανθρωποκτονίας αλλά και για απόπειρα κλοπή αυτοκινήτου, ενώ παράλληλα εξετάζονται προσεκτικά οι συνθήκες θανάτου των τριών ανδρών μετά τους πυροβολισμούς.
Αρμόδιος εκπρόσωπος της αστυνομίας περιέγραψε αναλυτικά το περιστατικό σε επίσημη δήλωσή του, αναφέροντας χαρακτηριστικά: «Οι ύποπτοι άνοιξαν πυρ και το θύμα ανταπέδωσε, τραυματίζοντας θανάσιμα έναν από αυτούς. Οι υπόλοιποι ύποπτοι διέφυγαν από το σημείο με το όχημά τους».
Πηγή: www.newsbomb.gr



