Κυκλοφόρησε το νέο τεύχος της εφημερίδας μας
Συμβαίνει στο Λουτράκι

Αποκλειστικό: Στο “κόκκινο” το Λουτράκι με πάνω από 50 κρούσματα σήμερα – Σκάνδαλο με τους θετικούς

Πηγή: https://www.loutraki365.gr

 

Εκατόν έντεκα κρούσματα κορονοϊού εντοπίστηκαν σήμερα 27 Δεκεμβρίου στην Κορινθία, με τον ιό να αποδεικνύει στην πράξη ότι είναι εδώ και μάλιστα δεν είναι εύκολος αντίπαλος…

 

ΡεπορτάζAlex

 

Από το σφυροκόπημα του κορονοϊού, φαίνεται ότι δεν γλίτωσε και το Λουτράκι, καθώς σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του loutraki365.gr, μόνο σήμερα εντοπίστηκαν πάνω από 50 κρούσματα στην περιοχή, ενώ το ανησυχητικό, είναι αυτά βρέθηκαν κατά τη διενέργεια 119 Rapid Tests. Με λίγα λόγια, περίπου ο ένας στους δύο που εξετάστηκε σήμερα, βρέθηκε θετικός.

 

Σιωπή από τους θετικούς λόγω… κουτσομπολιού και οικονομίας 

 

Στο μεταξύ, ένα πραγματικά απίστευτο φαινόμενο λαμβάνει χώρα στην περιοχή, καθώς πολλοί είναι αυτοί που έχουν διαγνωστεί θετικοί στον Κορονοϊό και δεν το δηλώνουν στον ΕΟΔΥΥ.

 

Πηγαίνουν στα φαρμακεία, αγοράζουν self tests και αν βγουν θετικοί, “κλειδώνονται” στο σπίτι μέχρι να περάσουν τον ιό. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του loutraki365.gr, παραμένει άγνωστο το αν ενημερώνουν τα άτομα που έχουν έρθει σε στενή επαφή, υπό το φόβο της “κοινωνικής κατακραυγης”. Φοβούνται δηλαδή μήπως τα άτομα που ήρθαν σε στενή επαφή και πιθανώς νοσήσουν στο μέλλον, τους κατηγορήσουν ότι κόλλησαν από αυτούς.

 

Ένας άλλος λόγος, είναι ότι για να δηλωθεί επίσημα κάποιο κρούσμα, απαιτείται η διενέργεια μοριακού test, το οποίο κοστίζει περίπου 50 ευρώ (αν γίνει σε Ιδιωτικό Ιατρικό Κέντρο). Ωστόσο, μπορεί ο ασθενής να μεταβεί στο Νοσοκομείο Κορίνθου και να το κάνει δωρεάν.

 

enloutrakio

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button