Κυκλοφόρησε το νέο τεύχος της εφημερίδας μας
Επικαιρότητα

Απίστευτη δήλωση Τόσκα για το ξύλο στους συνταξιούχους: Ατυχής συγκυρία -Ηπιο μέσο τα δακρυγόνα

Στην… κακιά στιγμή απέδωσε το ξύλο στους συνταξιούχους πριν από μερικές ημέρες, σε πορεία του ΠΑΜΕ, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας, απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή Στάθη Παναγούλη.

«Δεν κουκουλώνω εγώ καταστάσεις. Η πολιτική ευθύνη βέβαια ανήκει σε μένα… Προσπαθούμε η καταστολή να γίνεται με τον ηπιότερο δυνατό τρόπο», είπε χαρακτηριστικά και απέδωσε τις εικόνες με τα ΜΑΤ να ξυλοκοπούν συνταξιούχους σε «συνδυασμό ατυχών συγκυριών ή ατυχών χειρισμών».

Αίσθηση, όμως, προκάλεσε η αναφορά του κ. Τόσκα για τα δακρυγόνα που χρησιμοποιούν τα ΜΑΤ. «Παρότι είναι μέσα στις διεθνείς προδιαγραφές, δεν είναι κάτι που είναι αρεστό, αλλά είναι το ηπιότερο μέσο για την αντιμετώπιση τέτοιων καταστάσεων».

Παράλληλα, επιτέθηκε στο ΚΚΕ, στο ΠΑΜΕ, αλλά και στον ερωτώντα βουλευτή, σημειώνοντας ότι «στη συγκέντρωση ήταν παρόντες συνάδελφοι (σ.σ.: βουλευτές) και πολιτικά στελέχη του ΚΚΕ και του ΠΑΜΕ και μου κάνει εντύπωση ότι τους υποκαθιστάτε», ενώ εμφάνισε την αστυνομία αμυνόμενη καθώς, όπως ανέφερε, την ώρα που γίνονταν διαπραγματεύσεις μεταξύ των διαδηλωτών και των υπευθύνων των δυνάμεων δημόσιας τάξης, «ξαφνικά 300 άτομα έπεσαν πάνω στους αστυνομικούς απωθώντας τους και κάποιοι αστυνομικοί τραυματίστηκαν ελαφρά».

Όπως είπε, «επενέβησαν οι άνδρες που είχαν εντολή να χρησιμοποιήσουν μόνο τις ασπίδες και επειδή τσαλαπατήθηκαν έγινε περιορισμένη χρήση χημικών. Κακώς έγινε, αλλά ήταν πολύ περιορισμένη».

enloutrakio

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button