Κυκλοφόρησε το νέο τεύχος της εφημερίδας μας
Συμβαίνει στο Λουτράκι

Αντιπαραθέσεις on camera οι οποίες λήγουν άμα τη αποχωρήσει των καμερών

 

Γράφει ο Παγαγιώτης Γέρου

Δυστυχώς γράφτηκε άλλη μια μαύρη σελίδα στην ιστορία των συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου της πόλης μας. Συνεδρίαση εξ αναβολής λόγω μη απαρτίας, καθώς οι παρατάξεις της αντιπολίτευσης είχαν αποφασίσει να απέχουν για το διακοσμητικό ρόλο που κατέχουν μετά τις αλλαγές που επέφερε ο νόμος περί «Κυβερνησιμότητας».

 

Ο νόμος ψηφίστηκε τον Ιούλιο, και μετά από 6 μήνες υψώθηκε «σθεναρά» το ανάστημα της αντιπολίτευσης με την απουσία της από τη συνεδρίαση και την έκδοση τριών διαφορετικών ανακοινώσεων. Σήμερα συγκροτήθηκε η απαρτία των 14 παρόντων, αλλά οι 3 από τις παρατάξεις της αντιπολίτευσης που παρευρέθησαν ανακοίνωσαν ότι θα αποχωρήσουν αφού δεν έχει νόημα η ψήφος τους. Βέβαια θα μπορούσαν να μην παρευρεθούν, να αναβληθεί και να συγκληθεί για 3 φορά οπότε θα υπήρχε απαρτία ασχέτως παρόντων.

 

Στον προϋπολογισμό ψηφίζονται οι προτάσεις και περνάει η πρόταση με τις περισσότερες ψήφους. Σε γειτονικό μας δήμο η αντιπολίτευση υπέβαλε κανονικότατα πρόταση η οποία ετέθη σε ψηφοφορία, γεγονός το οποίο προβλέπει και η νομοθεσία. Σε εμάς η αντιπολίτευση παρευρέθη, νομιμοποίησε τη συνεδρίαση και αποχώρησαν χωρίς να μπουν στη διαδικασία της συζήτησης του προϋπολογισμού. Το ότι δε σχολιάστηκε κανένας κωδικός δίνει βέβαια όλο το περιθώριο να σχολιαστεί ότι δεν μπήκαν καν στον κόπο να μελετήσουν τον προϋπολογισμό, καθώς τον έλαβαν στις 23 Δεκεμβρίου και «χρονιάρες μέρες» ποιος θα ασχοληθεί με αυτά… προέχει η φωτογράφιση σε γιορτινή ατμόσφαιρα, ασχέτως αν δηλώνουν ότι μελέτησαν τον προϋπολογισμό.

 

Έτσι και αλλιώς είναι γνωστό ότι «πολιτικοί είναι … ότι θέλουν λένε». Στην πράξη? Το γεγονός ότι επί της ουσίας δε θα άλλαζε τίποτα και ο προϋπολογισμός θα υπερψηφιζόταν δεν αναιρεί το ότι μπορούσαν να ελέγξουν τον προτεινόμενο προϋπολογισμό και να ζητήσουν διευκρινήσεις. Εκτός και αν θεωρούν ότι είναι άψογα αποτυπωμένος.

 

«Αντιδήμαρχε πέρασες τον πιο γρήγορο προϋπολογισμό. Σε μια ώρα το καθάρισες» δεν τιμά το Δημοτικό Συμβούλιο. Και δυστυχώς δεν τιμά τους Δημότες η παρουσία 2 Δημοτών στο ακροατήριο (και 2 καμερών από αντίστοιχα ιστολόγια), οι οποίοι δεν έχουν και δικαίωμα λόγου. Κύριε πρόεδρε του Δημοτικού Συμβουλίου τηρείτε πάντα με τόση ευλάβεια τον κανονισμό και δεν μπορείτε να «ανεχθείτε» ερωτήσεις επί του προϋπολογισμού έστω από Δημότη αφού δεν υπάρχουν ερωτήσεις από τους εκλεγμένους? Τόση τυπικότητα? Κύριε Δήμαρχε ναι.. είναι «ειδική συνεδρίαση» αλλά ούτε εσείς θέλετε να ακούσετε τους δημότες σας?

 

Λοιποί Loutrakο-ιστολόγοι και λοιποί δημότες μπορείτε να προσέλθετε με τυμπανοκρουσίες στην επόμενη συνεδρίαση, να καταγράψετε τις «προ ημερησίας» αντιπαραθέσεις on camera οι οποίες λήγουν άμα τη αποχωρήσει των καμερών σε «instastory» ώστε να δει το κοινό σας τι γίνεται στην πόλη, να ενημερώσετε το status σας και να βγάλετε τις ανάλογες “selfie”.

 

 

enloutrakio

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button