Η Καθημερινή σας ενημέρωση!

Αντί να κάνουν ασκήσεις με πυρά, οι Ολλανδοί στρατιωτικοί φωνάζουν μπαμ-μπαμ!

Οι Ολλανδοί στρατιώτες, που λαμβάνουν μέρος σε γυμνάσια, όταν πυροβολούν φωνάζουν ταυτόχρονα μπαμ – μπαμ… Αστείο; Καθόλου, η είδηση είναι πέρα για πέρα αληθινή και ήρθε στο φως της δημοσιότητας μετά από την διαρροή ενός σχετικού email από το υπουργείο Άμυνας.

Οι στρατιώτες στην Ολλανδία που λαμβάνουν μέρος σε στρατιωτικές ασκήσεις όταν πυροβολούν μιμούνται τον ήχο του όπλου τους, επειδή απλά δεν έχουν πραγματικές σφαίρες.

Όπως αποκαλύπτει το σχετικό email του ολλανδικού υπουργείου Άμυνας στην χώρα υπάρχει μεγάλη έλλειψη πυρομαχικών, επειδή πολλά πυρομαχικά χρησιμοποιούνται σε διεθνείς αποστολές. Σύμφωνα με το email η ανεπάρκεια των πυρομαχικών είναι τόσο μεγάλη, ώστε να δημιουργεί προβλήματα στον στρατό, ακόμα και ακυρώσεις υποχρεωτικών ασκήσεων σκοποβολής.

Σε ανακοίνωσή της η Ένωση Στρατιωτικών στην Ολλανδία (VBM) αναφέρει ότι η έλλειψη πυρομαχικών έχει αντίκτυπο στο ηθικό των στρατιωτών. Ο επικεφαλής της Ένωσης, Jean Debie, δήλωσε στην εφημερίδα De Standaard: «Ακόμα και αν δεν έχουμε σφαίρες, θα πρέπει να πραγματοποιήσουμε στρατιωτικές ασκήσεις με τα όπλα μας, αυτό σημαίνει ότι πρέπει να φωνάζουμε μπαμ – μπαμ».

Το ολλανδικό υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε ότι το πρόβλημα της έλλειψης πυρομαχικών οφείλεται στην μεγάλη κατανάλωση και στην καθυστέρηση στους χρόνους παράδοσης, ενώ σύμφωνα με έκθεση του European Leadership Network η Ολλανδία έχει αυξήσει τον αμυντικό προϋπολογισμό της σε 8 δισ. ευρώ για το 2015, σε σύγκριση με το ποσόν των 7,6 δισ. ευρώ που διέθεσε για αμυντικές δαπάνες το 2014.


Διαβάστε Περισσότερα

 • Κυβερνήσεις και κόμματα αναθέτουν σε εργολάβους εκστρατείες παραπληροφόρησης
 • Νέα έρευνα: Μερικοί πανομοιότυποι δίδυμοι δεν έχουν πανομοιότυπο DNA
 • Ευέλικτα και έξυπνα επαγγελματικά γυαλιά από την Lenovo
 • Κορονοϊός: Υπάρχει ένα σύμπτωμα που ίσως δεν φεύγει ποτέ, λένε οι γιατροί
 • Κυκλάδες: Η μάχη του Εξπρές Σκοπελίτης με τους ισχυρούς νοτιάδες – Γιατί το ταξίδι έγινε θέμα συζήτησης (pics)
 • Πώς ο νέος κορωνοϊός «κυριεύει» το ανοσοποιητικό σύστημα
 • Αστεροσκοπείο Αθηνών : Πρώτη φορά στα τελευταία 160 χρόνια τόση ζέστη στην Ελλάδα τον Ιανουάριο
 • Επιστημονική μελέτη: Η κλιματική αλλαγή θα μετατρέψει τις πόλεις σε «φούρνους» μέχρι το 2100
 • Αφήστε μια απάντηση

  Το email σας δεν θα δημοσιευθεί. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται ως *

  WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com