Η Καθημερινή σας ενημέρωση!

Αντί να κάνουν ασκήσεις με πυρά, οι Ολλανδοί στρατιωτικοί φωνάζουν μπαμ-μπαμ!

Οι Ολλανδοί στρατιώτες, που λαμβάνουν μέρος σε γυμνάσια, όταν πυροβολούν φωνάζουν ταυτόχρονα μπαμ – μπαμ… Αστείο; Καθόλου, η είδηση είναι πέρα για πέρα αληθινή και ήρθε στο φως της δημοσιότητας μετά από την διαρροή ενός σχετικού email από το υπουργείο Άμυνας.

Οι στρατιώτες στην Ολλανδία που λαμβάνουν μέρος σε στρατιωτικές ασκήσεις όταν πυροβολούν μιμούνται τον ήχο του όπλου τους, επειδή απλά δεν έχουν πραγματικές σφαίρες.

Όπως αποκαλύπτει το σχετικό email του ολλανδικού υπουργείου Άμυνας στην χώρα υπάρχει μεγάλη έλλειψη πυρομαχικών, επειδή πολλά πυρομαχικά χρησιμοποιούνται σε διεθνείς αποστολές. Σύμφωνα με το email η ανεπάρκεια των πυρομαχικών είναι τόσο μεγάλη, ώστε να δημιουργεί προβλήματα στον στρατό, ακόμα και ακυρώσεις υποχρεωτικών ασκήσεων σκοποβολής.

Σε ανακοίνωσή της η Ένωση Στρατιωτικών στην Ολλανδία (VBM) αναφέρει ότι η έλλειψη πυρομαχικών έχει αντίκτυπο στο ηθικό των στρατιωτών. Ο επικεφαλής της Ένωσης, Jean Debie, δήλωσε στην εφημερίδα De Standaard: «Ακόμα και αν δεν έχουμε σφαίρες, θα πρέπει να πραγματοποιήσουμε στρατιωτικές ασκήσεις με τα όπλα μας, αυτό σημαίνει ότι πρέπει να φωνάζουμε μπαμ – μπαμ».

Το ολλανδικό υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε ότι το πρόβλημα της έλλειψης πυρομαχικών οφείλεται στην μεγάλη κατανάλωση και στην καθυστέρηση στους χρόνους παράδοσης, ενώ σύμφωνα με έκθεση του European Leadership Network η Ολλανδία έχει αυξήσει τον αμυντικό προϋπολογισμό της σε 8 δισ. ευρώ για το 2015, σε σύγκριση με το ποσόν των 7,6 δισ. ευρώ που διέθεσε για αμυντικές δαπάνες το 2014.


Διαβάστε Περισσότερα

 • Σχεδόν όλοι οι Έλληνες είναι ενεργοί στα κοινωνικά δίκτυα
 • Το πρώτο τζετπακ με αυτόματο πιλότο
 • Μεγάλο βραβείο για το ρολόι που θα μελετήσει το Σύμπαν
 • H παχυσαρκία δεν οφείλεται στο υπερβολικό φαγητό, υποστηρίζει ανατρεπτική μελέτη
 • Η ΥΨΩΣΗ ΤΟΥ ΤΙΜΙΟΥ ΣΤΑΥΡΟΥ-Ο ΣΤΑΥΡΟΣ ΦΑΝΕΡΩΝΕΙ ΤΗΝ ΑΠΕΙΡΗ ΑΓΑΠΗ ΤΟΥ ΘΕΟΥ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ
 • Αστεροσκοπείο: Το καλοκαίρι του 2021 στην Ελλάδα είχε περισσότερες θερμές ώρες κατά τα τελευταία 43 χρόνια
 • Το παιδί-θαύμα που θέλει να μας κάνει αθάνατους
 • Ράλλυ Ακρόπολις 2021
 • Αφήστε μια απάντηση

  Το email σας δεν θα δημοσιευθεί. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται ως *