Η Καθημερινή σας ενημέρωση!

Αντί να κάνουν ασκήσεις με πυρά, οι Ολλανδοί στρατιωτικοί φωνάζουν μπαμ-μπαμ!

Οι Ολλανδοί στρατιώτες, που λαμβάνουν μέρος σε γυμνάσια, όταν πυροβολούν φωνάζουν ταυτόχρονα μπαμ – μπαμ… Αστείο; Καθόλου, η είδηση είναι πέρα για πέρα αληθινή και ήρθε στο φως της δημοσιότητας μετά από την διαρροή ενός σχετικού email από το υπουργείο Άμυνας.

Οι στρατιώτες στην Ολλανδία που λαμβάνουν μέρος σε στρατιωτικές ασκήσεις όταν πυροβολούν μιμούνται τον ήχο του όπλου τους, επειδή απλά δεν έχουν πραγματικές σφαίρες.

Όπως αποκαλύπτει το σχετικό email του ολλανδικού υπουργείου Άμυνας στην χώρα υπάρχει μεγάλη έλλειψη πυρομαχικών, επειδή πολλά πυρομαχικά χρησιμοποιούνται σε διεθνείς αποστολές. Σύμφωνα με το email η ανεπάρκεια των πυρομαχικών είναι τόσο μεγάλη, ώστε να δημιουργεί προβλήματα στον στρατό, ακόμα και ακυρώσεις υποχρεωτικών ασκήσεων σκοποβολής.

Σε ανακοίνωσή της η Ένωση Στρατιωτικών στην Ολλανδία (VBM) αναφέρει ότι η έλλειψη πυρομαχικών έχει αντίκτυπο στο ηθικό των στρατιωτών. Ο επικεφαλής της Ένωσης, Jean Debie, δήλωσε στην εφημερίδα De Standaard: «Ακόμα και αν δεν έχουμε σφαίρες, θα πρέπει να πραγματοποιήσουμε στρατιωτικές ασκήσεις με τα όπλα μας, αυτό σημαίνει ότι πρέπει να φωνάζουμε μπαμ – μπαμ».

Το ολλανδικό υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε ότι το πρόβλημα της έλλειψης πυρομαχικών οφείλεται στην μεγάλη κατανάλωση και στην καθυστέρηση στους χρόνους παράδοσης, ενώ σύμφωνα με έκθεση του European Leadership Network η Ολλανδία έχει αυξήσει τον αμυντικό προϋπολογισμό της σε 8 δισ. ευρώ για το 2015, σε σύγκριση με το ποσόν των 7,6 δισ. ευρώ που διέθεσε για αμυντικές δαπάνες το 2014.


Διαβάστε Περισσότερα

 • Ήταν πρωτοφανείς οι χιονοπτώσεις που έπληξαν την Αττική τη Δευτέρα 24 Ιανουαρίου 2022;
 • Ιατρική: Επιστήμονες στις ΗΠΑ κατάφεραν να αναγεννήσουν τα κομμένα πόδια βατράχων
 • Δάση από μηχανικά δέντρα θα ρουφούν διοξείδιο του άνθρακα από την ατμόσφαιρα
 • Σύμφωνο Σταθερότητας χωρίς λιτότητα – Έρχονται αλλαγές και στο SURE
 • H ψεύτικη ζωή μας στο Facebook. Ένα βίντεο που θα σας κάνει να αναλογιστείτε πολλά
 • ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΌ ΤΟ ΠΑΙΧΝΊΔΙ ΤΗΣ ΜΟΊΡΑΣ ΣΤΟ ΠΑΛΙΌ ΑΕΡΟΔΡΌΜΙΟ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΎ!
 • ο Γιάννης Στεφανής, σας ενημερώνει διεξοδικά, για ό,τι συμβαίνει, από τη συχνότητα του Super FM 104.1 στα Fm.
 • Προκαλούν τα κινητά τηλέφωνα καρκίνο; – Τι δείχνει νέα μελέτη
 • Αφήστε μια απάντηση

  Το email σας δεν θα δημοσιευθεί. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται ως *