Η Καθημερινή σας ενημέρωση!

Ανοιχτά εμβολιαστικά κέντρα μέχρι… τα μεσάνυχτα – Προσπαθούν να πείσουν τους πολίτες να εμβολιαστούν

«Η «κανονικότητα» δεν θα επιστρέψει μέχρι να τους εμβολιάσουμε όλους», αυτή είναι εν ολίγοις η φράση που ακούγεται τον τελευταίο καιρό από τα χείλη των κυβερνώντων και των «ειδικών». 

Στόχος είναι να εμβολιαστεί το 70% και πλέον του πληθυσμού ώστε να χτιστεί το λεγόμενο «τοίχος ανοσίας», με την κυβέρνηση να υποστηρίζει πως θέλει μέσα στον Μάιο να πραγματοποιήσει 2,5 εκατομμύρια εμβολιασμούς, ενώ για τον Ιούνιο θέτει ακόμα πιο ψηλά τον πήχη και συγκεκριμένα στους 4 εκατομμύρια εμβολιασμούς.

Με αυτό τον τρόπο ουσιαστικά θα έχει καταφέρει να πραγματοποιήσει κοντά στους 10 εκατομμύρια εμβολιασμούς μέχρι τα τέλη Ιουνίου, κάτι το οποίο όμως κρίνεται υπεραισιόδοξο, καθώς αν και θέμα επάρκειας εμβολίων (μάλλον) δεν θα υπάρξει, είναι άγνωστο το εάν θα προσέλθουν τόσοι πολίτες για να εμβολιαστούν.

Χαρακτηριστικό είναι πως στόχος της κυβέρνησης είναι τα εμβολιαστικά κέντρα να είναι ανοιχτά επτά μέρες την εβδομάδα, αλλά και μέχρι τα μεσάνυχτα! Έτσι κάποιος μπορεί να απαγορεύεται να πάει σε ένα κατάστημα μετά τις 11 (πλέον), όμως για εμβόλιο θα επιτρέπεται. 

Επίσης, η κυβέρνηση θέλει να δημιουργήσει και άλλα εμβολιαστικά κέντρα, ώστε να μπορέσουν να προσέλθουν ακόμη περισσότεροι πολίτες.

Υπενθυμίζεται ότι τώρα εμβολιάζονται πολίτες 30-39 ετών (με το εμβόλιο της AstraZeneca), 40-44 (με το εμβόλιο της AstraZeneca), 45-49 με όλα τα εμβόλια, πολίτες άνω των 50 ετών, πολίτες με υποκείμενα νοσήματα υψηλού και αυξημένου κινδύνου, εργαζόμενοι στον τομέα της υγείας και εκπαιδευτικοί γενικής εκπαίδευσης. Σύμφωνα με στελέχη του υπουργείου Υγείας, τις πρώτες ημέρες του Μαΐου θα γνωρίζουμε πότε ακριβώς θα είναι διαθέσιμα όλα τα εμβόλια για την ηλικιακή ομάδα των 40-44 ετών.

Όσον αφορά τους αριθμούς… 

Μετά την χθεσινή ομολογία Β.Κικίλια για τον πραγματικό αριθμό των κλεισμένων ραντεβού σταμάτησαν να διαρρέουν τον αριθμών των κλεισμένων ραντεβού, αλλά και τα περί ουρών έξω από τα εμβολιαστικά κέντρα από νέους που θέλουν να κάνουν το εμβόλιο. Μέχρι στιγμής το μοναδικό που διαρρέει είναι η δήλωση Κικίλια περί «επιτυχίας» του προγράμματος εμβολιασμού.

Από εκεί και πέρα χθες άνοιξαν ξανά τα εμβολιαστικά κέντρα και σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία εμβολιάστηκαν περίπου 20.000 άτομα (όπως και τις περισσότερες προηγούμενες ημέρες), τα 900 περίπου απ’ αυτά με τη δεύτερη δόση. Αριθμός που σε καμία περίπτωση δεν συμβαδίζει με τα περί 200-250.000 ραντεβού για την ηλικιακή ομάδα των 45-49 και των άλλων 400.000-500.000 για τους 30-45, σύμφωνα με όσα διαρρέουν τις προηγούμενες ημέρες. 

Πόσα εμβόλια θα παραλάβουμε το επόμενο δίμηνο

Σε σχέση με τις παραδόσεις για τους επόμενους δύο μήνες, από την εταιρεία Pfizer θα παραδοθούν 2.150.000 δόσεις τον Μάιο και 2.425.000 τον Ιούνιο. Από την εταιρεία Moderna θα παραλάβουμε 354.000 τον Μάιο και 308.000 τον Ιούνιο. Από την εταιρεία Johnson & Johnson, 300.000 δόσεις τον Μάιο, 960.000 δόσεις τον Ιούνιο. Η εταιρεία AstraZeneca δεν έχει επιβεβαιώσει ακόμη τις παραδόσεις του επόμενου διμήνου. Αναμένουμε έναν αριθμό δόσεων 450.000-500.000 για κάθε μήνα.(Επόμενο) »Διαβάστε Περισσότερα

 • Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων της Δευτέρας
 • Nέα έρευνα για τον κορωνοϊό: Να πώς η μετάλλαξη Δέλτα οδηγήθηκε στην εξαφάνιση στην Ιαπωνία
 • Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων της Δευτέρας
 • Νορβηγία: Η πρόεδρος του κοινοβουλίου στη δίνη ενός σκανδάλου
 • Φάρμακο AstraZeneca για τον κορωνοϊό: 83% αποτελεσματικό
 • COP26 – Νέο σχέδιο συμφωνίας με αναφορά στα ορυκτά καύσιμα
 • Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων της Δευτέρας
 • Τι σημαίνει η επιμονή του πληθωρισμού;
 • Αφήστε μια απάντηση

  Το email σας δεν θα δημοσιευθεί. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται ως *