Η Καθημερινή σας ενημέρωση!

ΑΝΑΦΕΡΘΗΚΕ ΣΕ ΑΥΤΟΝ Ο ΓΙΟΥΝΚΕΡ Αυτός είναι ο φούρναρης της Κω για τον οποίο μιλάει ο κόσμος όλος [εικόνες]

«Εγώ κάποτε πείναγα και γι’ αυτό τώρα κάνω αυτό το πράγμα» λέει ο φούρναρης από την Κω, Δ. Αρβανιτάκης, που χαρίζει καθημερινά ψωμί στους πρόσφυγες και στον οποίο αναφέρθηκε ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ στο Ευρωκοινοβούλιο.

«Η κ. Χριστοδουλοπούλου λέει ψέματα. Να έρθει εδώ να δει» τονίζει, σχολιάζοντας τη δήλωση της τέως αναπληρώτριας υπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής ότι «τα νησιά πλούτισαν με τους πρόσφυγες».

«Ήμουν μετανάστης στην Αυστραλία το 1957. Πούλαγα κουλούρια στον Άγιο Νικόλα στα Κάτω Πατήσια και έφυγα το 1959 και γύρισα εδώ το 1970, στην πατρίδα της συζύγου, στην Κω. Δεν μπορούσα να φανταστώ ότι θα φιλοξενούσαμε πρόσφυγες, μόνο ξένους τουρίστες, οι οποίοι μας κάνανε πλούσιους. Δεν ξέρω τι λένε οι άλλοι. Εγώ δούλεψα και η γυναίκα μου και τα παιδιά μου και γίναμε αυτοί που γίναμε» είπε στον Βήμα 99,5.

Ο κ. Αρβανιτάκης τονίζει ότι για όλα φταίει το κράτος. «Στην Πελοπόννησο, όταν ήμουν μικρός, ο κόσμος πεινούσε. Από τότε μέχρι σήμερα, τα ίδια είναι. Βρώμα και δυσωδία. Πεινάνε τα παιδάκια πέφτουν κάτω. Και δεν ξέρω πού είναι αυτοί που έχουν τα λεφτά. Υπάρχουν στην Κω άνθρωποι, το 50% που έχουν λεφτά. Πού είναι να μοιράσουν πράγματα;» αναρωτιέται.

Σχολιάζοντας τις δηλώσεις Χριστοδουλοπούλου, η οποία είπε ότι «τα νησιά πλούτισαν από τους πρόσφυγες» ο φούρναρης της Κω τόνισε ότι αυτά που είπε «είναι ψέματα».

«Να έρθει εδώ να δει. Όσοι ήρθαν πολιτικοί, τους πέταξαν γιαούρτια. Γιατί όμως; Γιατί το χάλι αυτό είναι αδιόρθωτο και κάθε μέρα έχουμε τα ίδια. Πείνα» πρόσθεσε.

Ο ίδιος μιλώντας στο star.gr αναφέρει πως «είναι φιλανθρωπικό αυτό που κάνουμε» και διερωτάται «το κράτος που είναι;».
«Δίνουμε ψωμιά, ντόνατς, γλυκά, απ’ όλα. Δύο αυτοκίνητα κάθε μέρα. Γυρνάμε και τα μοιράζουμε στα πεζοδρόμια, εκεί κοιμούνται οι άνθρωποι».


Διαβάστε Περισσότερα

 • Σχεδόν όλοι οι Έλληνες είναι ενεργοί στα κοινωνικά δίκτυα
 • Το πρώτο τζετπακ με αυτόματο πιλότο
 • Μεγάλο βραβείο για το ρολόι που θα μελετήσει το Σύμπαν
 • H παχυσαρκία δεν οφείλεται στο υπερβολικό φαγητό, υποστηρίζει ανατρεπτική μελέτη
 • Η ΥΨΩΣΗ ΤΟΥ ΤΙΜΙΟΥ ΣΤΑΥΡΟΥ-Ο ΣΤΑΥΡΟΣ ΦΑΝΕΡΩΝΕΙ ΤΗΝ ΑΠΕΙΡΗ ΑΓΑΠΗ ΤΟΥ ΘΕΟΥ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ
 • Αστεροσκοπείο: Το καλοκαίρι του 2021 στην Ελλάδα είχε περισσότερες θερμές ώρες κατά τα τελευταία 43 χρόνια
 • Το παιδί-θαύμα που θέλει να μας κάνει αθάνατους
 • Ράλλυ Ακρόπολις 2021
 • Αφήστε μια απάντηση

  Το email σας δεν θα δημοσιευθεί. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται ως *