Κυκλοφόρησε το νέο τεύχος της εφημερίδας μας
Επικαιρότητα

Αναίμακτα η Τουρκία καταλαμβάνει τα παράλια της Αττικής: Στα χέρια του ομίλου Dogus Φλοίσβος, Ελληνικό, Καβούρι και Αστέρας Βουλιαγμένης

Εντός της ημέρας αναμένεται να “κλειδώσει” σύμφωνα με πληροφορίες το deal της παραχώρησης του Αστέρα της Βουλιαγμένης από το ΤΑΙΠΕΔ σε fund στο οποίο κυριαρχεί ο τουρκικός όμιλος Dogus. Με τον τρόπο αυτό ολοκληρώνεται η παραχώρηση ολόκληρης σχεδόν της παραλιακής ζώνης ή των “φιλέτων” αυτών στους Τούρκους, αφού είτε μόνοι είτε με τη συνεργασία άλλων ελληνικών και ξένων εταιρειών έχουν “χτυπήσει” πολλές μαρίνες, παραλίες και ξενοδοχειακά συγκροτήματα.

Μέχρι τώρα, το Συμβούλιο της Επικρατείας είχε μπλοκάρει το σχέδιο του fund Jermyn Street Real Estate για 100 πολυτελείς «καμπάνες» στο Μικρό Καβούρι, αλλά τώρα φαίνεται ότι ο κύβος ερρίφθη και ο επενδυτής, η Εθνική Τράπεζα και το ΤΑΙΠΕΔ είναι έτοιμοι να βάλουν τις υπογραφές στη συμφωνία που προβλέπει “συντηρητική οικιστική ανάπτυξη” έτσι για προκάλυμμα των σχεδίων των Τούρκων.

Να σημειωθεί ότι πριν από μερικές ημέρες η Εθνική Τράπεζα πούλησε στο Κατάρ την τουρκική τράπεζα Finansbank για να μπορέσει να αυξήσει την κεφαλαιακή της επάρκεια και τώρα, η τουρκική Dogus, μαζί με εταιρείες από το Κατάρ, το Άμπου Ντάμπι, το Ντουμπάι και το Κουβέιτ είναι αυτοί που απαρτίζουν το Fund που παίρνει το Μικρό Καβούρι. Τυχαίο; Η τουρκική Dogus έχει το πλειοψηφικό πακέτο συμμετοχής σε αυτό το fund με 30%.

Η επένδυση στο Μικρό Καβούρι έναντι 400 εκατομμυρίων ευρώ είναι το όχημα για να εξαγοράσει το συγκεκριμένο fund ολόκληρο τον Αστέρα της Βουλιαγμένης και να επεκτείνει την επιρροή του σε ολόκληρη την παραλιακή ζώνη της Αττικής.

Εντός του επόμενου τριμήνου εκτιμάται ότι το ΣτΕ θα δώσει την έγκρισή του στο νέο και πιο φιλικό στο περιβάλλον σχέδιο, οπότε και αναμένεται να ολοκληρωθεί η πώληση της Αστήρ Παλλάς στο fund, βασικός μέτοχος του οποίου με ποσοστό 30% είναι ο τουρκικός όμιλος Dogus”, ανέφερε πηγή του ΤΑΙΠΕΔ.

Ο τουρκικός όμιλος διαθέτει μέχρι σήμερα ισχυρές θέσεις σε ελληνικές μαρίνες, ελέγχοντας με τον όμιλο Λάτση αυτή του Φλοίσβου, ενώ έχει επίσης αποκτήσει βάσεις στη Λέσβο και σε άλλα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και ετοιμάζεται να βάλει “πόδι” στο Ελληνικό επίσης με τον Όμιλο Λάτση.

Με λίγα λόγια η Τουρκία αναίμακτα αποκτά τα παράλια της Αττικής με οικονομική “απόβαση” και είναι έτοιμη να υψώσει την ημισέληνο κάτω από την… Ακρόπολη.

enloutrakio

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button