Η Καθημερινή σας ενημέρωση!

Έρχεται η πραγματική Κόλαση του Μνημονίου: Ξεκινούν οι κατασχέσεις από τους μισθούς και τις συντάξεις – Τι πρέπει να προσέξετε στους τραπεζικούς λογαριασμούς

Ενώ περιμέναμε την Απόφαση για τις αυτοματοποιημένες διαδικασίες κατασχέσεων για οφειλέτες που χρωστάνε πάνω από 70.000 ευρώ, αυτό που δημοσιοποιήθηκε ήταν η εγκύκλιος για το πώς θα κατάσχονται από χαμηλότερα επίπεδα οι μισθοί και οι συντάξεις!

Οι οδηγίες της ΓΓΔΕ «πατάνε» πάνω στον τελευταίο μνημονιακό νόμο, που προβλέπει διπλό ακατάσχετο για μισθούς και συντάξεις: α) εάν η κατάσχεση γίνεται εις χείρας τρίτων (π.χ. λογιστήριο επιχείρησης), το ακατάσχετο μειώνεται από τα 1.500 ευρώ στα 1.000 ευρώ και από εκεί και πάνω προβλέπεται κατάσχεση του 50% ως τα 1.500 ευρώ και του 100% για το επιπλέον β) εάν η κατάσχεση γίνεται σε τραπεζικό λογαριασμό το ακατάσχετο διαμορφώνεται στα 1.250 ευρώ.

Οι διαδικασίες μένουν προς το παρόν «παγωμένες» λόγω της παράτασης που δόθηκε ως το τέλος του μήνα για μέτρα αναγκαστικής εκτέλεσης ελέω capital controls. Ωστόσο, η. σπουδή να δοθούν οδηγίες για το πώς θα κατάσχονται μισθοί και συντάξεις πριν βγουν στη σέντρα τα. μεγάλα ψάρια, χτυπάει άσχημα.

Σύμφωνα με την εγκύκλιο:

α) μειώθηκε το όριο του ακατάσχετου ποσού μισθών, συντάξεων και ασφαλιστικών βοηθημάτων των οφειλετών του Δημοσίου από χίλια πεντακόσια (1.500) ευρώ σε χίλια (1.000) ευρώ, ενώ για ποσά άνω των χιλίων (1.000) ευρώ έως χίλια πεντακόσια (1.500) ευρώ επιτρέπεται η κατάσχεση επί του ½ αυτών και τέλος για ποσά άνω των χιλίων πεντακοσίων (1.500) ευρώ επιτρέπεται η κατάσχεση επί του συνόλου του υπερβάλλοντος των χιλίων πεντακοσίων (1.500) ευρώ ποσού και

β) μειώθηκε το ακατάσχετο ποσό στις καταθέσεις φυσικών προσώπων σε πιστωτικά ιδρύματα για έναν και μοναδικό ατομικό ή κοινό λογαριασμό και σε ένα μόνο πιστωτικό ίδρυμα από χίλια πεντακόσια (1.500) ευρώ σε χίλια διακόσια πενήντα (1.250) ευρώ μηνιαίως, για ενημέρωσή σας και ενιαία εφαρμογή αυτών.


Διαβάστε Περισσότερα

 • Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων της Δευτέρας
 • Καθησυχαστικός ο ΠΟΥ: Το ίδιο αποτελεσματικές οι μάσκες και για τη νέα μετάλλαξη του κορωνοϊού
 • Παρνασσός όπως Ανταρκτική: Στους -28 βαθμούς η θερμοκρασία στην δολίνη Βαθύσταλου
 • Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων της Δευτέρας
 • Άγγιξε τους -18 βαθμούς Κελσίου η ελάχιστη θερμοκρασία – «Πρωταθλήτριες» ψύχους Κοζάνη και Φλώρινα
 • Οι φωτογραφίες της ημέρας
 • Καιρός – Αρναούτογλου: Η νέα ανάρτηση για το Σάββατο και για το που θα χιονίσει
 • emvolio.gov.gr: Όλη η διαδικασία για ραντεβού βήμα-βήμα
 • Αφήστε μια απάντηση

  Το email σας δεν θα δημοσιευθεί. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται ως *

  WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com