Η Καθημερινή σας ενημέρωση!

Έπαθε εγκεφαλικό ο άνθρωπος: Έκοψαν κλήση 14.000 ευρώ σε οδηγό – Δείτε την εικόνα και μάθετε γιατί

Πρόστιμο ύψους 14.000 ευρώ επέβαλε τροχονόμος σε έμπορο αυτοκινήτων ο οποίος κινούνταν με εκτελωνισμένο όχημα της αντιπροσωπείας του με πινακίδες «ΔΟΚ»!

Ειδικότερα σύμφωνα με τα επίσημα έγγραφα που έχει το Enikonomia στη διάθεσή του οι κλήσεις που «έκοψε» ο τροχονόμος στον έμπορο αυτοκινήτων ανέρχονται στις 14.000 ευρώ.

Η πρώτη κλήση ύψους 13.000 ευρώ αφορά στην κυκλοφορία οχήματος χωρίς πινακίδες και ‘Αδεια κυκλοφορίας, αδιαφορώντας ο τροχονόμος για την ύπαρξη κρατικών πινακίδων «ΔΟΚ».

Οι άλλες δύο κλήσεις ύψους 1.000 ευρώ, 500 ευρώ έκαστη, αφορούν σε ανασφάλιστο όχημα, κάτι το οποίο επίσης αγνοεί ο τροχονόμος καθώς οι κρατικές πινακίδες «ΔΟΚ» είναι ασφαλισμένες.

Ο Σύνδεσμος Εμπόρων Εισαγωγέων Αυτοκινήτων Ελλάδος (ΣΕΕΑΕ) καταγγέλει την Τροχαία πως αγνοεί παντελώς τη νομοθεσία καθώς οι κρατικές πινακίδες «ΔΟΚ» χορηγούνται στους επαγγελματίες του κλάδου ώστε να μπορούν νόμιμα να κινούν τα οχήματα που έχουν στις εκθέσεις τους.

Επίσης ο ΣΕΕΑΕ τονίζει στο Enikonomia πως τόσα υψηλά πρόστιμα δεν έχουν καταγραφεί ποτέ στα ελληνικά χρονικά ακόμη και σε ακραίες περιπτώσεις.

Οι πινακίδες «ΔΟΚ» σύμφωνα με τη νομοθεσία, επισημαίνει ο ΣΕΕΑΕ, χορηγούνται από το κράτος και σε καμία περίπτωση δεν μπορούν οι Αστυνομικές Αρχές να επιβάλλουν αυθαίρετα τόσο υψηλά πρόστιμα…

Να επισημάνουμε πως το φορτηγάκι που ελέγχθηκε από την Τροχαία αφορούσε σε ένα Fiat Fiorino με 1η ‘Αδεια Κυκλοφορίας το 1994 και η σημερινή του αξία υπολογίζεται σε λιγότερα από 1.000 ευρώ!


Διαβάστε Περισσότερα

 • Η Ισπανία επενδύει δυναμικά στον ήλιο με το μεγαλύτερο φωτοβολταϊκό έργο στην Ευρώπη
 • Χρόνια ημικρανία: Νέα μέθοδος για την αντιμετώπισή της
 • Μια όμορφη συνεργασία και μια ενδιαφέρουσα συζήτηση θα δούμε αυτό το Σάββατο μέσω zoom από τους διαδικτυακούς συνδέσμους της σχολής μας.
 • Η ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΙΩΑΝΝΗ ΚΑΡΑΠΑΝΑΓΟΥ ΣΤΟΝ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΟ ΣΤΑΘΜΟ PLP ΚΑΙ ΣΤΗ ΦΩΤΟΥΛΑ ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΗ! (BINTEO)
 • Ποια τροφή πρέπει να τρώμε λιγότερο αν θέλουμε να ζήσουμε περισσότερο
 • Κοπάδι ρομποτικών ψαριών συγχρονίζει το κολύμπι του, για πρώτη φορά
 • Αυτά είναι τα smartphones του μέλλοντος
 • Αυτή είναι η πρώτη φωτογραφία πορτραίτου που τραβήχτηκε ποτέ στις ΗΠΑ
 • Αφήστε μια απάντηση

  Το email σας δεν θα δημοσιευθεί. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται ως *

  WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com