Κυκλοφόρησε το νέο τεύχος της εφημερίδας μας
Ενδιαφέροντα

Ένταση στη Βουλή για την απόσπαση της Περιστέρας Μπαζιάνα

Πεδίο σφοδρής αντιπαράθεσης ανάμεσα σε κυβέρνηση και αξιωματική αντιπολίτευση έγινε απόψε στη Βουλή η απόσπαση της συζύγου του Πρωθυπουργού Περιστέρας (Μπέττυς) Μπαζιάνα στο Εθνικό Μετσόβειο Πολυτεχνείο με τον βουλευτή της Ν.Δ Γιάννη Αντωνιάδη να ζητά εξηγήσεις και τον Υπουργό Παιδείας Νίκο Φίλη να απαντά ότι η απόσπαση είναι και νόμιμη και ηθική.

Όλα ξεκίνησαν όταν ο βουλευτής Φλώρινας της Νέας Δημοκρατίας Γιάννης Αντωνιάδης επικαλούμενος και σχετική ερώτηση που κατέθεσε το πρωί ζήτησε εξηγήσεις από τον κ. Φίλη ενώ έκανε λόγο για προκλητική απόσπαση, την ίδια ώρα, που  χιλιάδες εκπαιδευτικοί όλων των βαθμίδων υπηρετούν σε σχολεία χαμένα στα κορφοβούνια και στα ξερονήσια.

Η αναφορά του Αντωνιάδη προκάλεσε την οργισμένη απάντηση του Υπουργού Παιδείας Νίκου Φίλη ο οποίος ύψωσε ασπίδα προστασίας στη σύζυγο του Πρωθυπουργού πλέκωντας το εγκώμιό της για το πλούσιο ακαδημαϊκό της έργο ενώ άσκησε σφοδρή κριτική για φθηνή αντιπολίτευση.

“Δεν γνωρίζετε αν έχει προσόντα ή αν το πανεπιστήμιο το ζήτησε. Αν οι δικές σας κυβερνήσεις εχουν υπογράψει αποσπάσεις. Όμως λίγο μετράνε αυτά. Οι εντυπώσεις έχουν σημασία. Είναι λάθος εντυπώσεις που καταπίνουν ανθρώπους. Η κα Μπαζιάνα δεν πάει πρώτη φορά στο Πολυτεχνείο αλλα 4η φορά. Υπάρχουν υπουργοί δικών σας κυβερνήσεων που υπέγραψαν τις αποσπάσεις. Δεν θα ήθελα να παραβιάσω την σεμνότητα αυτής της κυρίας αλλά έχει πλούσιο ακαδημαϊκό έργο και γι αυτό επιλέχθηκε από το πανεπιστήμιο και όχι ότι είναι σύζυγος πρωθυπουργού” είπε αρχικά ο κ. Φίλης. Στη συνέχεια απευθύνθηκε προσωπικά στον κ. Αντωνιάδη με αποτέλεσμα οι τόνοι να ανεβούν ενώ στον καυγά πήρε θέση και η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ελένη Αυλωνίτου προκαλώντας μάλιστα τη δυσαρέσκεια του κ. Φίλη ο οποίος της είπε ότι ο Πρωθυπουργός δεν έχει ανάγκη τη στήριξή της.

ΦΙΛΗΣ: ” Είναι και νόμιμο και ηθικό!Να σταματήσει η φτήνια. Είναι και νόμιμο και ηθικό και δεν το κρίνει ο υπουργός. Δεν έχω δικαίωμα να κόψω. Υπάρχει κατάσταση που έρχεται από το Πολυτεχνείο.Λυπάμαι για το ύφος σας το εισαγγελικό και το ανήθικο.

ΑΥΛΩΝΙΤΟΥ:Το γεγονός ότι είναι γυναίκα πρωθυπουργού σημαίνει ότι δεν πρέπει να κάνει καριέρα;

ΦΙΛΗΣ: Τη στήριξή σας δεν την έχει ανάγκη ούτε ο πρωθυπουργός ούτε η κυρία Μπαζιάνα. Αυτού του είδους τις συνηγορίες δεν τις έχει ανάγκη. Απαντώ με υπηρεσιακό τρόπο. Κύριε  Αντωνιάδη τα λίγα λεπτά δημοσιότητας τα πήρατε

ΑΝΤΩΝΙΑΔΗΣ: Μην ανησυχείτε τα κανάλια τα έχετε καθυποτάξει. Κανείς δεν παίζει τίποτα από αυτό το θέμα.

  Η άνοδος και η άνοδος

enloutrakio

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button