Κυκλοφόρησε το νέο τεύχος της εφημερίδας μας
Ενδιαφέροντα

Εικόνες ταινίας θρίλερ στο Αιτωλικό! Αράχνες και κουνούπια κύκλωσαν τα σπίτια

Αυτό αναφέρει σε συνέντευξή του ο Βιολόγος, Περιβαλλοντολόγος και Πρόεδρος των Αλιέων Αιτωλικού, Θεόδωρος Μπότας στη Νανά Θεοδωροπούλου στον aeras fm.

Ο κ. Μπότας τονίζει ότι πράγματι πρόκειται για ένα φυσικό φαινόμενο το οποίο οφείλεται στην πολύ μεγάλη αύξηση του πληθυσμού των κουνουπιών στην περιοχή, η οποία όμως θα μπορούσε να αποφευχθεί εάν οι αρμόδιοι είχαν προβεί έγκαιρα στον κατάλληλο ψεκασμό και πριν τα κουνούπια αναπτυχθούν και εξαπλωθούν, προαναγγέλλοντας πως θα γίνουν μηνύσεις σε όσους έχουν ευθύνες για τη σημερινή κατάσταση.

“Τον Αύγουστο υπήρξε έξαρση του φαινομένου, δεν μπορούσες να αναπνεύσεις από τα κουνούπια. Ο Δήμος άρχισε να ραντίζει τα πάντα με ψεκαστήρα. Ανακαλύψαμε ότι χρησιμοποιήθηκε ένα φάρμακο που ήταν απαγορευμένο για τους δημόσιους χώρους. Ψέκασαν χωρίς να κοιτάξουν τις οδηγίες χρήσης. Το συγκεκριμένο φάρμακο απαγορεύεται να χρησιμοποιηθεί σε υδάτινο περιβάλλον, διότι σκοτώνει όλους τους ζωντανούς οργανισμούς. Είχαν ψεκάσει τη θάλασσα και όχι τα λιμνάζοντα νερά όπου μεγαλώνουν τα κουνούπια. Μιλάμε για ένα έγκλημα κατά της δημόσιας υγείας” καταλήγει ο κ.Μπότας.

Πηγή: patrastimes & newsit.gr

enloutrakio

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button