Η Καθημερινή σας ενημέρωση!

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ: «Παιχνίδι και Πρόκληση. Σχολείο, Δρόμος, Σπίτι».

Το Σάββατο 9 Νοεμβρίου και ώρα 19.00 στη Βιβλιοθήκη Λουτρακίου σας προσκαλούμε σε ανοιχτή συζήτηση με θέμα «Παιχνίδι και Πρόκληση. Σχολείο, Δρόμος, Σπίτι».

Στη δραστηριότητα του παιχνιδιού εντάσσονται παραπάνω έννοιες από εκείνες που εύκολα μας έρχονται στο μυαλό. Η επιφανειακή πλευρά του μας αφήνει τα στοιχεία της χαράς, του γέλιου , της διασκέδασης και μια άμεση σύνδεση με τα παιδιά. Θα ήταν μεγάλο ατόπημα όμως να παραλείψουμε την εκ βαθέων εκπαιδευτική και ψυχαγωγική πλευρά του. Μέσα από το παιχνίδι μαθαίνουμε να πειθαρχούμε στου κανόνες για χάρη της ομάδας.

Μαθαίνουμε όμως και να διαμαρτυρόμαστε όταν κάποιος κλέβει. Παίζουμε ρόλους που αργότερα θα καταλάβουμε ότι αναγκαστικά χρειάζονται στη ζωή μας ενώ αντιλαμβανόμαστε τον χώρο και την αρμόζουσα συμπεριφορά. Είναι το πρώτο και πιο άμεσο εργαλείο μόρφωσης που έχουμε απέναντι στη νέα γενιά. Μια γενιά που ο καιρός της τρέχει πριν προλάβει να αντιληφθεί.

Οι εικόνες είναι πιο δυνατές από ποτέ και ο όγκος των πληροφοριών εισέρχεται στον εγκέφαλο πριν προλάβει το άτομο να έχει συνειδητή κριτική άποψη. Μπορεί τα μέσα επικοινωνίας να είναι στα χέρια τους, αλλά κανένα παιδί δεν θα πει πότε όχι στο παιχνίδι. Πρόκληση που έχουμε να αντιμετωπίσουμε στις μέρες μας, πρέπει να γίνει πρόσκληση.

Είμαστε όλοι υπεύθυνοι για την ανατροφή τους. Ο γονέας από το σπίτι, ο καθηγητής στο σχολείο, ο περαστικός. Οι καθημερινές μας συνήθειες έχουν αντίκτυπο στο ασυνείδητο του παιδιού διότι μέσα σε μια μέρα, θα παρατηρήσει τους συμμαθητές του, τους δασκάλους του, τον περαστικό στο δρόμο για το σπίτι, τον ρακένδυτο ρακοσυλλέκτη, τον επαίτη, έναν τσακωμό μεταξύ οδηγών, υβρεολογίες και θράσος. Η μιμητική συμπεριφορά του ανθρώπου βρίσκεται στην ενστικτώδη φύση του. Συνεπώς, οφείλουμε να προσέξουμε και να οξύνουμε την κριτική τους διαύγεια. Ας δώσουμε σημασία στους μελλοντικούς ενήλικες του τόπου μας, γιατί ίσως είναι το μόνο που μπορούμε να κάνουμε πλέον.

Τη συζήτηση συντονίζουν ο καθηγητής εγκληματολογίας Γιάννης Πανούσης, η Δοιηκητής του Αστυνομικού Τμήματος Λουτρακίου κα. Μάρθα Μυστικίδου και η διευθύντρια του Λυκείου Λουτρακίου κα.  Μπογιατζιάν.

Το Βιβλιοπωλείου Beeloo και η Ανοιχτή Βιβλιοθήκη Λουτρακίου σας περιμένουν.

Με εκτίμηση, Φίλης Γιάννης, βιβλιοπώλης και ιδιοκτήτης του Beeloo.(Επόμενο) »Διαβάστε Περισσότερα

 • Πρόσκληση Σωματείου Εργαζομένων του Δήμου Λουτρακίου-Περαχώρας-Αγίων Θεοδώρων
 • ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ MIKEIUS ΜΕ ΤΙΤΛΟ «Η ΕΠΙΣΤΗΜΗ ΩΣ ΑΝΤΙΔΟΤΟ ΣΤΟΝ ΤΡΟΜΟ»
 • Αντιπαραθέσεις on camera οι οποίες λήγουν άμα τη αποχωρήσει των καμερών
 • «Πρόσκληση σε ειδική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου».
 • ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Το συμφέρον των συνδημοτών μας είναι πέρα και πάνω από μικροπολιτικές σκοπιμότητες
 • Επίσκεψη στο Γηροκομείο «Οίκος Αγίας Ελένης» ή το αληθινό πνεύμα των Χριστουγέννων
 • Συνεδριάζει το Δημοτικό Συμβούλιο τη Δευτέρα 23η Δεκεμβρίου 2019,
 • ΠΟΣΚΛΗΣΗ ΘΕΑΤΡΙΚΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΠΕΡΑΧΩΡΑΣ
 • Αφήστε μια απάντηση

  Το email σας δεν θα δημοσιευθεί. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται ως *

  WP2FB Auto Publish Powered By : XYZScripts.com