Η Καθημερινή σας ενημέρωση!

Η ΑΓΓΕΛΙΚΗ ΜΠΟΥΛΙΑΡΗ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ:Η ΕΡΩΜΕΝΗ ΤΟΥ ΦΡΟΫΝΤ (FREUD’S MISTRESS)

IMG_7754

Εκπαιδευτικός- Συγγραφέας

Η ΕΡΩΜΕΝΗ ΤΟΥ ΦΡΟΫΝΤ (FREUD’S MISTRESS)

των ΤΖΕΝΙΦΕΡ ΚΑΟΥΦΜΑΝ και ΚΑΡΕΝ ΜΑΚ

Εκδόσεις ΨΥΧΟΓΙΟΣ, 2014
Βιέννη, τέλη του 19ου αιώνα, το μόνο μέλλον για μια γυναίκα είναι η ασφάλεια του γάμου, ακόμα και εδώ, σε μια πόλη γεμάτη πρωτοπόρους καλλιτέχνες και στοχαστές. Η Μίνα Μπέρναϋς, μια καλλιεργημένη κοπέλα με κοφτερό μυαλό, που φροντίζει γηραιές κυρίες, χάνει ξανά τη δουλειά της και βρίσκεται για άλλη μια φορά σε αδιέξοδο. Απελπισμένη, στρέφεται στην αδελφή της, Μάρτα, για βοήθεια. Η Μάρτα έχει την σχεδόν αποκλειστική ευθύνη της οικογένειάς της που περιλαμβάνει έξι μικρά παιδιά και έναν σύζυγο που ενδιαφέρεται πρωτίστως για την καριέρα του. Τον λένε Ζίγκμουντ Φρόυντ και δουλεύει σκληρά ως καθηγητής, αλλά πολύ απέχει από το μελλοντικό του μεγαλείο, καθώς δέχεται διαρκώς επιθέσεις για τις πρωτοποριακές θεωρίες του γύρω από τη σεξουαλικότητα.

Οι δυο αδελφές ανήκουν σε τελείως διαφορετικούς κόσμους. Ενώ η Μάρτα μάλλον δυσαρεστείται με τα «πορνογραφικά» ενδιαφέροντα του συζύγου της, η Μίνα, φύση παρορμητική, δυναμική, παθιασμένη, διψασμένη για μάθηση, ενθουσιάζεται. Αναπόφευκτα, η πνευματική επαφή με τον Φρόυντ θα οδηγήσει σε μια ερωτική σχέση που απειλεί σχέσεις και ισορροπίες, θα διαταράξει τον συναισθηματικό κόσμο της Μίνας, αλλά και θα καθορίσει ολόκληρη τη ζωή της.

Ένα συναρπαστικό μυθιστόρημα, που θα σας χαρίσει αναγνωστική απόλαυση, θα σας δώσει πληροφορίες για τον πατέρα της ψυχανάλυσης σχετικές όχι μόνο με το έργο του, αλλά και με την προσωπικότητά του, και θα σας εντυπωσιάσει με την αξιοπρέπεια και τη δύναμη που επιδεικνύουν οι δύο αδελφές, τον τρόπο που αντιδρούν οι τρεις κύριοι χαρακτήρες στις διάφορες καταστάσεις, και τελικά με τον τρόπο που εξελίσσονται οι σχέσεις αναμεταξύ τους σε βάθος χρόνου.

Εμφάνιση Η ερωμένη του Φρόυντ.jpg






Διαβάστε Περισσότερα

 • Η Αγγελική Μπούλιαρη προτείνει:Η ΤΙΓΡΗ ΠΟΥ ΘΕΛΗΣΕ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΑΚΡΟΒΑΤΗΣ
 • Η ΑΓΓΕΛΙΚΗ ΜΠΟΥΛΙΑΡΗ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ:ΜΗ Μ΄ΑΦΗΣΕΙΣ ΠΟΤΕ, Καζούο Ισιγκούρο
 • H AΓΓΕΛΙΚΗ ΜΠΟΥΛΙΑΡΗ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ:ΦΑΡΕΝΑΪΤ 451, του Ρέι Μπράντμπερι
 • H AΓΓΕΛΙΚΗ ΜΠΟΥΛΙΑΡΗ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ:Η ΚΑΛΗ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΣΣΑ, της ΝΤΟΡΙΣ ΛΕΣΙΝΓΚ
 • Η Αγγελική Μπούλιαρη προτείνει:ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΡΥΩΤΑΚΗΣ-ΜΑΡΙΑ ΠΟΛΥΔΟΥΡΗ ΚΑΙ Η ΑΡΧΗ ΤΗΣ ΑΜΦΙΣΒΗΤΗΣΗΣ
 • Η ΑΓΓΕΛΙΚΗ ΜΠΟΥΛΙΑΡΗ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ:Ο ΕΚΑΤΟΝΤΑΧΡΟΝΟΣ ΠΟΥ ΠΗΔΗΞΕ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΡΑΘΥΡΟ ΚΑΙ ΕΞΑΦΑΝΙΣΤΗΚΕ
 • Η ΑΓΓΕΛΙΚΗ ΜΠΟΥΛΙΑΡΗ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ:ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΟ ΕΙΔΥΛΙΟ Του ΦΙΛΙΠ ΡΟΘ
 • Η Αγγελική Μπούλιαρη προτείνει:ΤΟ ΚΟΚΚΙΝΟ ΚΑΙ ΤΟ ΑΣΠΡΟ
 • Αφήστε μια απάντηση

  Το email σας δεν θα δημοσιευθεί. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται ως *

  WP2FB Auto Publish Powered By : XYZScripts.com