Κυκλοφόρησε το νέο τεύχος της εφημερίδας μας
Ενδιαφέροντα

Κολοκυθάκια γεμιστά

Περιγραφή

Κολοκυθάκια γεμιστά με σάλτσα… ποίημα!

Τι χρειαζόμαστε:

  • 10 κολοκυθάκια
  • 400 γραμμάρια κιμάς μοσχαρίσιος
  • 8 κουτ. σούπας ρύζι καρολίνα
  • 2 κρεμμύδια ξερά ψιλοκομμένα
  • 1 ασπράδι αυγού
  • 20 ml νερό
  • άνηθος ψιλοκομμένος
  • μαϊντανός ψιλοκομμένος
  • δυόσμος ψιλοκομμένος
  • ελαιόλαδο
  • αλάτι
  • πιπέρι

 

Για τη σάλτσα

  • 2 κρόκοι αυγών
  • 4 κουτ. σούπας κορν φλάουρ
  • 1 φλιτζ. τσαγιού κρύο νερό
  • χυμός από 1 ½ λεμόνι
  • αλάτι

Πώς το κάνουμε:

Πλένουμε τα κολοκυθάκια, αφαιρούμε τα κοτσάνια και κόβουμε τις άκρες τους 1-2 εκατοστά πιο μέσα. Με το ειδικό εργαλείο αφαιρούμε το εσωτερικό τους*. Μ’ ένα πηρούνι τα ξύνουμε εξωτερικά σε όλη την επιφάνειά τους, για να “καθίσει” καλύτερα η σάλτσα. Σοτάρουμε τα κρεμμύδια σε ελαιόλαδο για 1′-2′. Τα μεταφέρουμε σ’ ένα μπολ (μαζί με το ελαιόλαδο), προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά και ζυμώνουμε. Γεμίζουμε τα κολοκυθάκια** και τα βάζουμε σε πλατιά κατσαρόλα. Προσθέτουμε ζεστό νερό, σχεδόν να σκεπαστούν, και αλατίζουμε ελάχιστα. Μαγειρεύουμε σε χαμηλή προς μέτρια φωτιά για 45′ περίπου. Για τη σάλτσα, σ’ ένα μπολ χτυπάμε με πιρούνι ή αναδευτήρι το κορν φλάουρ στο κρύο νερό κι όταν διαλυθεί, το ρίχνουμε στο κατσαρολάκι και ανακατεύουμε. Σε άλλο μπολ χτυπάμε τους κρόκους, το χυμό λεμονιού και 1 κουτάλα από τον ζωμό που έβρασαν τα κολοκυθάκια, ρίχνοντάς την σιγά-σιγά κι αφού ομογενοποιηθούν, το ρίχνουμε κι αυτό στο κατσαρολάκι, ανακατεύουμε και σερβίρουμε.


Λίγα μυστικά ακόμα

* Με το εσωτερικό και τις άκρες που αφαιρέσαμε από τα κολοκυθάκια μπορούμε να φτιάξουμε πεντανόστιμους κολοκυθοκεφτέδες.

** Αν περισσέψει γέμιση, πλάθουμε μπαλάκια και τα μαγειρεύουμε στην κατσαρόλα μαζί με τα κολοκυθάκια.

enloutrakio

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button