Ενδιαφέροντα
Πανεύκολο παγωτό με όρεο με 4 υλικά, 3 κινήσεις
Μια συνταγή για ένα γευστικότατα και πανεύκολο παγωτό έτοιμο σε 10′ για τη κατάψυξη με 4 υλικά σε 3 κινήσεις.
Υλικά συνταγής
- 240 γρ. κρέμα γάλακτος
- 1 κουτί ζαχαρούχο γάλα
- 1 κουτί γάλα εβαπορέ
- 1 ½ πακέτο μπισκότα όρεο
Εκτέλεση συνταγής
- Θρυμματίζουμε στο multi το 1 πακέτο όρεο και κόβουμε με το χέρι στη μέση ή στα 4 το υπόλοιπο μισό πακέτο.
- Με μίξερ χειρός χτυπάμε τη κρέμα γάλακτος σε πηχτή σαντιγί και λίγο λίγο προσθέτουμε το ζαχαρούχο γάλα και χτυπάμε μέχρι να γίνει μια παχιά κρέμα. Χαμηλώνουμε τη ταχύτητα του μίξερ και προσθέτουμε το γάλα εβαπορέ και χτυπάμε μέχρι να ομογενοποιηθεί. Παγώνουμε στη κατάψυξη το παγωτό για 1 ώρα περίπου, μέχρι να αρχίσει να πήζει.
- Το βγάζουμε από τη κατάψυξη το ξαναχτυπάμε με το μίξερ χειρός, να αφρατέψει καλά, για 5΄. Σε ένα μεταλλικό ταψάκι 24 εκ. περίπου βάζουμε μια μεμβράνη, προσθέτουμε το μισό μείγμα παγωτού και το ισιώνουμε. Βάζουμε σε μια στρώση όλα τα θρυματισμένα μπισκότα και τέλος στρώνουμε από πάνω τα υπόλοιπο παγωτό.
- Γαρνίρουμε με τα χοντροκομένα ή ολόκληρα μπισκότα και το ξαναβάζουμε στη κατάψυξη. Το βράζετε από τη κατάψυξη 5 λ πριν σερβίρετε.