Κυκλοφόρησε το νέο τεύχος της εφημερίδας μας
Ενδιαφέροντα

Vegan τηγανίτες με γεύση μπάνανα

Περιγραφή

Νόστιμες τηγανίτες χωρίς γάλα και αυγό! Ειδανικό για vegan και χορτοφάγους!

Τι χρειαζόμαστε:

  • 1 ποτήρι βρώμη
  • 1 ποτήρι γάλα σόγιας (προτείνω με γεύση βανίλιας)
  • 1/3 του ποτηριού αλεύρι (για τις όλες τις χρήσεις)
  • 1 μεγάλη μπανάνα
  • 1 πρέζα αλάτι
  • ψιλοκομμένες φράουλες και μπανάνα για γαρνίρισμα
  • maple syrup
  • φυτικό λάδι για το ψήσιμο της τηγανίτας

Πώς το κάνουμε:

Κόβουμε την μπανάνα σε μικρούς κύβους και την λιώνουμε με ένα πιρούνι. Σ’ ενα βαθύ μπολ, προσθέτουμε την βρώμη, το αλεύρι, την λιωμένη μπανάνα, το γάλα σόγιας και το αλάτι. Χρησιμοποίησα γάλα σόγιας με γεύση βανίλιας για να δώσω στις τηγανίτες μου τόσο τη γεύση βανίλιας αλλά και μια νότα γλυκάδας αφού το συγκεκριμένο γάλα είναι γλυκό. Ανακατεύουμε καλά όλα τα υλικά μέχρι να γίνουν όλα ένα στερεό μείγμα. Ζεσταίνουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι, ρίχνουμε λίγο λάδι και απλώνουμε στη μέση της επιφάνειας του τηγανιού μια πλούσια κουταλιά της σούπας από το μείγμα μας! Τηγανίζουμε τις τηγανίτες μας 2 με 3 λεπτά ή εως ότου τα άκρα τους είναι στεγνά. Με μία σπάτουλα τις αναποδογυρίζουμε και τις τηγανίζουμε ξανά για άλλα 2 με 3 λεπτά. Σερβίρουμε τις τηγανίτες μας ζεστές με μπόλικο σιρόπι σφενδάμου ή αλλιώς maple syrup, ψιλοκομμένες φράουλες και μπανάνες! Καλή σας όρεξη!!

enloutrakio

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button