Μπορούμε να βοηθήσουμε Κοινοποιήστε το: Ψάχνει τον χαμένο του αδελφό!
ΜΙΑ ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ
- Ο Γιατρός Αριστοτέλης Πετούσης από το Χώνος Μυλοποτάμου ερευνά για τον ομοζυγωματικό δίδυμο του!
Ο Αριστοτέλης Πετούσης είναι 40 ετών, γιατρός Ωτορινολαρυγγολόγος, ο οποίος γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Χώνος Μυλοποτάμου ενώ σήμερα ζει και εργάζεται στο Ηράκλειο.
Τα τελευταία είκοσι χρόνια πραγματοποιεί έρευνα για να ανακαλύψει την τύχη του δίδυμου αδελφού του, καθώς πιστεύει, ότι δεν πέθανε αμέσως μετά την γέννηση τους το 1976, όπως είπαν οι γιατροί τότε στους γονείς τους.
Μέχρι σήμερα οι έρευνες, τις οποίες πραγματοποιούσε με διακριτικότητα δεν απέδωσαν και έτσι την περασμένη εβδομάδα ξεκίνησε και δημόσια να ψάχνει για τον χαμένο αδελφό του, ανακοινώνοντας την προσπάθεια του μέσω facebook και καλώντας όποιον γνωρίζει κάτι να τον βοηθήσει.
ΜΙΑ ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ
Όπως ο κ. Πετούσης δήλωσε στην εφημερίδα μας, αυτός και ο δίδυμος αδελφός του γεννήθηκαν την Μεγάλη Παρασκευή 23 Απριλίου 1976 στις έξι το απόγευμα.
Το ίδιο βράδυ και ώρα δέκα, ο πατέρας του μετέφερε τα νεογέννητα δίδυμα στην Αθήνα με αεροδιακομιδή καθώς εμφανίστηκαν σοβαρά ζητήματα υγείας των βρεφών.
«Η μητέρα μας έμεινε στο νοσοκομείο στο Ηράκλειο» λέει ο Αριστοτέλης Πετούσης και συνεχίζει «Ο πατέρας μας στις δύο μετά τα μεσάνυχτα φιλοξενήθηκε σε φιλικό σπίτι και τα βρέφη μείναμε στην κλινική. Το πρωί του Μεγάλου Σαββάτου 24-4-1976 επέστρεψε στην κλινική και οι γιατροί τον ενημέρωσαν, ότι το ένα του αγόρι είχε πεθάνει γιατί είχε κοπεί βαθειά ο ομφάλιος λώρος. Δεν το είδε όμως, καθώς τον ενημέρωσαν, ότι είχαν φροντίσει την ταφή του. Δεν το πήρε ο ίδιος και όλα έμειναν εκεί.»
Έτσι ο πατέρας πήρε το άλλο του παιδί και επέστρεψε στην Κρήτη, θεωρώντας, ότι το δίδυμο του έφυγε από τη ζωή λίγες ώρες μετά την γέννησης του.
«Εγώ τα γεγονότα αυτά τα έμαθα όταν ήμουν τεσσάρων ετών» μας λέει ο κ. Πετούσης και συμπληρώνει «όταν έγινα είκοσι ετών, φοιτητής ιατρικής πια, σκέφτηκα, ότι η αιτία θανάτου που ανέφεραν στους γονείς μου δεν έστεκε. Κόπηκε λέει βαθειά ο ομφάλιος λώρος και το μωρό πέθανε από αιμορραγία. Και που ήταν μια λαβίδα; Ένας χειρούργος; Πως άντεξε κοντά οκτώ ώρες μαζί με την αεροδιακομιδή;»
Έχοντας πια αρκετές γνώσεις ως φοιτητής ιατρικής, ο Αριστοτέλης Πετούσης αντιλήφθηκε ότι «κάτι δεν πήγαινε καλά» με την αιτιολογία που έδωσαν στους γονείς του και έτσι ο ίδιος άρχισε να ερευνά αυτή την υπόθεση.
ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΑΔΙΚΟ
Όπως αποδείχθηκε, τα ερωτήματα που γεννήθηκαν στο μυαλό του 20χρονου τότε φοιτητή είχαν γερές βάσεις.
Ψάχνοντας για το τι έγινε τότε ανακάλυψε τα έγγραφα του νοσοκομείου που ανέφεραν τον θάνατο του βρέφους αλλά και το νεκροταφείο ταφής. Όμως, στο νεκροταφείο… τέτοια ταφή δεν είχε γίνει! Το συγκεκριμένο βρέφος δεν τάφηκε εκεί, που τα χαρτιά του νοσοκομείου ανέφεραν.
Χαρακτηριστικά ο κ. Πετούσης περίγραψε στην εφημερίδα μας τα εξής: «Το πιστοποιητικό θανάτου που έδωσαν στον πατέρα μου ανέφερε το κοιμητήριο όπου θάφτηκε. Το κοιμητήριο όμως δεν έχει τα στοιχεία του. Δεν τάφηκε ποτέ εκεί το συγκεκριμένο βρέφος. Στα 25 μου, το έτος 2001 μέσω ερυθρού σταυρού βρήκα ότι το βιβλίο εξερχομένων του νοσοκομείου, Γράφει, ότι ο αδερφός μου βγήκε 24-4-76 με την διάγνωση πρόωρο και ότι εξήλθε υγιής.»
Έτσι ξεκίνησε ένας αγώνας δρόμου και μια έρευνα, η οποία μέχρι στιγμής δεν έχει αποδώσει καρπούς.
Ο γιατρός Αριστοτέλης Πετούσης όμως ελπίζει. Μάλιστα, επειδή πρόκειται για ομοζυγωτικό δίδυμο, λογικά, θα είναι όμοιοι στην όψη και στα χαρακτηριστικά. Για το λόγο αυτό ξεκίνησε μέσω των σελίδων κοινωνικής δικτύωσης με δημοσίευση των φωτογραφιών του όπως είναι αυτός σήμερα αλλά και σε παιδική ηλικία με τα άλλα αδέλφια του, ελπίζοντας, να έχει κατάληξη αυτή η ιστορία.
Στο «Ρέθεμνος» δήλωσε ότι «Είναι ήδη τώρα και πολλά έτη η υπόθεση σε έρευνα. Ελπίζω να βρεθεί μετά την δημοσιότητα του θέματος κάποιος να του πει την αλήθεια .Ο σκοπός είναι ένας. Να μάθουμε την αλήθεια. Τα υπόλοιπα ανήκουν στο παρελθόν».