Κυκλοφόρησε το νέο τεύχος της εφημερίδας μας
Επικαιρότητα

Τα ενεργά σεισμικά ρήγματα της Κορινθίας

 

Βάση δεδομένων με τα ενεργά ρήγματα της χώρας που εκπονείται υπό την εποπτεία/συντονισμό του ΟΑΣΠ (Οργανισμός Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας), έχει ανέβει πλέον στο διαδίκτυο.

Μπορείτε να αναζητήσετε την περιοχή σας,να δείτε τι υπάρχει κοντά σας που είναι ήδη γνωστό -καθώς το project είναι σε εξέλιξη. Με ένα click πάνω στις κόκκινες και κίτρινες γραμμές που εμφανίζονται στο χάρτη, παρέχονται όλες οι σχετικές πληροφορίες.

Όπως αναφέρουν οι δημιουργοί της πρόκειται «για ένα εθνικό προϊόν συνεργασίας όλων των σχετικών με αυτό το αντικείμενο ακαδημαϊκών και ερευνητικών ιδρυμάτων της Ελλάδας υπό την αιγίδα του ΟΑΣΠ.

Ο κύριος σκοπός της γεωβάσης είναι να παρέχει ουσιαστικές πληροφορίες στην επιστημονική κοινότητα και σε όποιον θέλει να έχει μια συνοπτική ή εμπεριστατωμένη πληροφόρηση για τα ενεργά/σεισμικά ρήγματα της ευρύτερης περιοχής της Ελλάδας, καθώς και να χρησιμεύσει ως πλατφόρμα καθοδήγησης για γεωλόγους, μηχανικούς και την κεντρική και τοπική διοίκηση, για περαιτέρω εις βάθος μελετών».

Στόχος είναι και να συμβάλλει σε διάφορες εφαρμογές, όπως η αριθμητική μοντελοποίηση για λόγους ανάλυσης σεισμικής επικινδυνότητας κ.α.

Το έργο αυτό είναι δυναμικό, με την έννοια ότι έχει τη δυνατότητα να ενσωματώνει τα νέα επιστημονικά δεδομένα. Έτσι οι επιστήμονες είναι σε θέση να γνωρίζουν καλύτερα τι θεωρείται φυσιολογικό και τι ανησυχητικό σε κάθε περιοχή, έπειτα από κάθε σεισμό.

 

Πηγή Σφεντόνα

enloutrakio

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button