Κυκλοφόρησε το νέο τεύχος της εφημερίδας μας
Συμβαίνει στο Λουτράκι

Σύλληψη ανήλικου και μητέρας στο Λουτράκι για περιστατικό βίας σε σχολείο

 

Ένα νέο περιστατικό βίας συγκλονίζει το Λουτράκι, όπου ανήλικος μαθητής συνελήφθη την Παρασκευή το πρωί σε προαύλιο χώρο σχολικού συγκροτήματος. Ο ανήλικος κατηγορείται για απλή σωματική βλάβη, εξύβριση και απειλή, καθώς φέρεται να επιτέθηκε, να εξύβρισε και να απείλησε άλλο ανήλικο. Το συμβάν αυτό, που εκτυλίχθηκε στο Γυμνάσιο Λουτρακίου, προκάλεσε έντονη συζήτηση στην τοπική κοινωνία.

Η μητέρα του ανήλικου συλληφθέντα συνελήφθη επίσης, καθώς της αποδόθηκαν κατηγορίες για παραμέληση εποπτείας ανηλίκου, σύμφωνα με την ανακοίνωση της αστυνομίας. Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν ενώπιον της δικαιοσύνης, ενώ το προανακριτικό έργο βρίσκεται σε εξέλιξη από το Αστυνομικό Τμήμα Λουτρακίου.

Ανησυχία για την αύξηση των κρουσμάτων βίας στα σχολεία

Το περιστατικό αυτό δεν αποτελεί μεμονωμένο γεγονός, αλλά εντάσσεται σε μια ανησυχητική τάση αύξησης της βίας στα σχολεία της χώρας. Η κοινή γνώμη του Λουτρακίου, αλλά και ευρύτερα, εκφράζει έντονη ανησυχία για την έξαρση των φαινομένων αυτών. Οι γονείς, οι εκπαιδευτικοί και οι μαθητές καλούνται να βρίσκονται σε διαρκή επαγρύπνηση και να καταγγέλλουν ανάλογα περιστατικά άμεσα.

Η πρόληψη τέτοιων περιστατικών μέσα στο σχολικό περιβάλλον κρίνεται απαραίτητη, καθώς η σχολική βία αποτελεί σοβαρή απειλή για την ασφάλεια και την ευημερία των μαθητών. Ο ρόλος της οικογένειας και της εκπαιδευτικής κοινότητας είναι κρίσιμος για την καταπολέμηση αυτής της μάστιγας, προτού τα περιστατικά αυτά πάρουν μεγαλύτερες διαστάσεις.

 

 

 

Πηγή Σφεντόνα

enloutrakio

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button