Κυκλοφόρησε το νέο τεύχος της εφημερίδας μας
Ενδιαφέροντα

Στην Τήνο η πιο μαγική πισίνα – καθρέφτης, στον κόσμο…

Μια πολυβραβευμένη μοντέρνα κατοικία στην Τήνο, εντυπωσιάζει με την οροφή της που φιλοξενεί μια μαγική πισίνα – καθρέφτη.
Περνώντας με σκάφος παράλληλα από τις ακτές της νότιας Τήνου, το μάτι ίσα που θα καταφέρει να διακρίνει 5 ανοίγματα στα άγρια βράχια, που θα παρουσιάζουν μια συμμετρία στο σχήμα τους, σε σχέση με το γύρω περιβάλλον. Ξεκινώντας από εκεί, το μάτι εντοπίζει και 12 κολώνες, που αρχίζουν και δίνουν σχήμα, μαρτυρώντας την ύπαρξη κάποιας κατασκευής, «πονηρά» καμουφλαρισμένη  μέσα στο τοπίο.

Αν πάλι πετάς επάνω από το σημείο, τίποτα δεν θα βρεθεί να προδώσει την εντυπωσιακή, πολυτελή κατοικία που το αρχιτεκτονικό γραφείο Kois Associates Architects κατασκεύασε στο νησί.

Στρατηγικά τοποθετημένη σε σημείο που προστατεύεται από ανέμους, η υπόσκαφη κατοικία χρησιμοποιεί το φυσικό πλάτωμα για προστασία για να μειώσει την παρουσία της στο τοπίο, ενώ την παράσταση κλέβει η οροφή της, μια εντυπωσιακή πισίνα που καλύπτει το κτήριο από άκρη σε άκρη. Ένας καθρέφτης στο γαλάζιο του Ελληνικού ουρανού, μια εικόνα του έναστρου ουρανού και μια σκάλα που οδηγεί από κάτω του, είναι τα μόνα στοιχεία που θα διακρίνει κάποιος από ψηλά.

Η 198 τετραγωνικών μέτρων κατοικία είναι κατασκευασμένη με ντόπια υλικά και τεχνικές και η πανοραμική της θέα, από το κυρίως κτίσμα, αλλά και από την υπερυψωμένη πισίνα, κόβει την ανάσα. Το project του Kios Associates Architects βραβεύτηκε  από το περιοδικό The Plan κατά τη διάρκεια της 15ης Διεθνούς Έκθεσης Αρχιτεκτονικής La Biennale Di Venezia, καθώς και από το American Architecture Prize.

enloutrakio

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button