Κυκλοφόρησε το νέο τεύχος της εφημερίδας μας
Ενδιαφέροντα

Σίγησαν τα «Νέα», το «Εθνος», ο Βήμα FM -Αγωνία για το τέλος εποχής

Δεν κυκλοφορούν σήμερα οι ιστορικές εφημερίδες «Τα Νέα» και «Εθνος», των εκδοτικών συγκροτημάτων ΔΟΛ και Πήγασος, ενώ σίγησε και το ραδιόφωνο του «Βήματος».

Κρίσιμες θα είναι οι επόμενες ώρες για το μέλλον των ιστορικών συγκροτημάτων του Τύπου, αφού  αν δεν υπάρξει καταβολή δεδουλευμένων αναμένεται να συνεχιστούν οι απεργίες που έχουν κηρύξει τα σωματεία.

Συγκεκριμένα στον ΔΟΛ θα πρέπει ως το βράδυ της Τετάρτης, οπότε και λήγει η προθεσμία, να καταβληθεί το δώρο Χριστουγέννων ενώ για να σταματήσει η απεργία θα πρέπει να καταβληθεί και ένα δεκαπενθήμερο έναντι των οφειλομένων. Στον ΠΗΓΑΣΟ θα πρέπει να υπάρξει ανακοίνωση και δέσμευση για εξόφληση των δεδουλευμένων κάτι που δείχνει ιδιαίτερα δύσκολο καθώς σύμφωνα με την ενημέρωση των επικεφαλής δεν υπάρχουν διαθέσιμα χρήματα.

Η εικοσιτετράωρη απεργία στον ΠΗΓΑΣΟ λήγει στις 18.00 και στον ΔΟΛ στις 19.00, την Τετάρτη, και σε περίπτωση που δεν υπάρξει κάποια πρόοδος θα ανακοινωθεί η ανανέωση των απεργιών, οπότε πλέον εκτός από τα ημερήσια φύλλα που ήδη δεν κυκλοφορούν (ΤΑ ΝΕΑ, ΕΘΝΟΣ) υπάρχει ορατός κίνδυνος να μην κυκλοφορήσουν και τα κυριακάτικα φύλλα (ΕΘΝΟΣ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ, ΒΗΜΑ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ).

Και ο διεθνής Τύπος σχολίασε την απουσία της ελληνικής ιστορικής εφημερίδας, «Τα Νέα», στα περίπτερα για πρώτη φορά από το 1922. Η σοβαρή οικονομική κρίση πλήττει τον ελληνικό Τύπο, υπογραμμίζουν τα ξένα δημοσιεύματα.

«H ελληνική ιστορική εφημερίδα, Τα Νέα, δεν κυκλοφορεί», επισημαίνει το περιοδικό Spiegel, σχολιάζοντας ότι «η ελληνική οικονομική κρίση έχει επιπτώσεις και στον Tύπο». «Απλήρωτοι δημοσιογράφοι», είναι ο υπότιτλος του επίμαχου άρθρου. «Επειδή οι συντάκτες δεν πληρώνονται εδώ και μήνες, η εφημερίδα δεν κυκλοφόρησε για πρώτη φορά από το 1922», αναφέρει το γερμανικό περιοδικό.

Στο ίδιο μήκος κύματος και η αυστριακή εφημερίδα Der Standard.
«Την Τρίτη , Τα Νέα, η εφημερίδα του κεντρώου πολιτικού χώρου του ιστορικού εκδοτικού οργανισμού Λαμπράκη, δεν κυκλοφόρησε για πρώτη φορά από το 1922, αναφέρει η αυστριακή εφημερίδα.
Το δημοσίευμα αναφέρει ότι το Βήμα της Κυριακής αλλά και ο ραδιοφωνικός σταθμός Βήμα 99,5 FM, που ανήκουν επίσης στον ΔΟΛ, διέκοψαν τη λειτουργία τους.
H αυστριακή εφημερίδα επισημαίνει ότι, η σοβαρή οικονομική κρίση οδήγησε τα προηγούμενα χρόνια στο κλείσιμο πολλών ελληνικών εφημερίδων υπενθυμίζοντας το παράδειγμα της Ελευθεροτυπίας και της Απογευματινής.

Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας σχολίασε χθες τις δυσμενείς εξελίξεις που αφορούν τον ΔΟΛ δίχως ωστόσο να αναφερθεί ονομαστικά στο ιστορικό συγκρότημα. Συγκεκριμένα αναφέρθηκε στο ζήτημα του δανεισμού του συγκροτήματος και χαρακτήρισε την κατάσταση «φούσκα» η οποία σκάει ενώ εξέφρασε την συμπαράστασή του στους εργαζομένους λέγοντας χαρακτηριστικά «είμαστε δίπλα στους εργαζομένους».

Από την πλευρά του ο Πάνος Καμμένος έκανε ένα φαρμακερό tweet για τα προβλήματα στο ιστορικό συγκρότημα Τύπου.

Με μια ανάρτηση-φαρμάκι σχολίασε ο υπουργός Αμυνας και πρόεδρος των ΑΝΕΛ Πάνος Καμμένος τις εξελίξεις στον ΔΟΛ.

«Αφού τα αρπάξαν απο τράπεζες και κράτος με εγγύηση αέρα, τα έκαναν κότερα αφού σκότωσαν με χολή και λάσπη κλαίνε. Bye» έγραψε χαρακτηριστικά ο Π. Καμμένος.

Συνόδευσε μάλιστα το σχόλιό του με μια φωτογραφία από πολυτελή θαλαμηγό.

enloutrakio

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button