Κυκλοφόρησε το νέο τεύχος της εφημερίδας μας
Ενδιαφέροντα

Πώς ήταν η Χιροσίμα πριν την ατομική βόμβα -Μια εφαρμογή εξηγεί [εικόνες]

Η πόλη της Χιροσίμα ετοιμάζεται να λανσάρει μια ιστορική εφαρμογή που θα επιτρέπει στους νεότερους να γνωρίσουν πώς ήταν η πόλη πριν και μετά την πυρηνική καταστροφή του 1945, όταν οι Αμερικανοί έριξαν πυρηνική βόμβα στα νησιά της Ιαπωνίας Χιροσίμα και Ναγκασάκι.

71 χρόνια μετά τους βομβαρδισμούς της 6ης Αυγούστου 1945 η Χιροσίμα θέλει να θυμίσει τους τουρίστες αλλά και στο παγκόσμιο κοινό πώς έμοιαζε η πόλη πριν την βόμβα. Αναμένει μάλιστα πολύ περισσότερους τουρίστες το 2017, εξαιτίας της ιστορικής επίσκεψης του προέδρου Μπαράκ Ομπάμα τον Μάιο του 2016.

Η Χιροσίμα πριν την ατομική βόμβα:

Και η Χιροσίμα μετά:


Σύμφωνα με την καθημερινή γιαπωνέζικη εφημερίδα Mainichi Shimbun, η ψηφιακή αυτή πρωτοβουλία έχει στόχο «να προωθήσει έναν τουρισμό της ειρήνης στους ξένους επισκέπτες». Στρέφοντας το τάμπλετ ή το smartphone προς τα σχετικά κτίρια, η εφαρμογή θα δείχνει σε καθρέφτη τις φωτογραφίες πριν και μετά την πυρηνική καταστροφή και θα δίνει και ιστορικές εξηγήσεις στα αγγλικά.

Η Χιροσίμα χτίστηκε εξαρχής αλλά διατηρήθηκαν ορισμένα κτίρια για να θυμίζουν την ιστορική καταστροφή:


«Θα θέλαμε οι επισκέπτες να μάθουν την πραγματικότητα για τις ζημιές που άφησε πίσω της η ατομική βόμβα και να μείνουν περισσότερο καιρό στην Χιροσίμα» δήλωσε στην ίδια εφημερίδα δημοτικός σύμβουλος της πόλης.
Η Χιροσίμα επένδυσε 9,5 εκατομμύρια γιέν -περίπου 78.500 ευρώ- για να εγκαταστήσει την εφαρμογή και για να καλυτερέψει το wifi στις αντίστοιχες ζώνες.

enloutrakio

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button