Κυκλοφόρησε το νέο τεύχος της εφημερίδας μας
Συμβαίνει στο Λουτράκι

Προς μονοδρόμηση η παραλιακή του Λουτρακίου…

Η ολοκλήρωση των εργασιών στο τμήμα του δρόμου μπροστά από το coccon ανοίγει πλέον τον δρόμο για να ξεκινήσει η συζήτηση για την μονοδρόμηση της λεωφόρου Ποσειδώνος (δηλαδή του παραλιακού δρόμου που ενώνει το Λουτράκι με την Κόρινθο) στο τμήμα από την οδό Αιγαίου μέχρι την οδό Παπανικολάου). Το θέμα θα συζητηθεί στην δημοτική επιτροπή του δήμου Λουτρακίου – Αγίων Θεοδώρων την Παρασκευή και μάλιστα ως μοναδικό θέμα, προκειμένου να διαμορφωθεί η σχετική εισήγηση!

Πρόκειται για μέρος της σχεδιαζόμενης μεγάλης αστικής ανάπλασης του παραλιακού μετώπου Κορίνθου – Λουτρακίου.

Η μονοδρόμηση θα φέρει μεγάλες αλλαγές στο παραλιακό μέτωπο της πόλης του Λουτρακίου και αναμένεται να αλλάξει σε πολύ μεγάλο βαθμό η εικόνα της παραλίας.

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, θα αλλάξει το πλάτος του δρόμου, καθώς από τα 6,5 μέτρα που είναι σήμερα, θα μειωθεί στα 3,5 μέτρα. Αυτό, πρακτικά σημαίνει ότι θα μεγαλώσουν τα δύο πεζοδρόμια που είναι στην παραλία και σε συνδυασμό με τον ποδηλατόδρομο που θα δημιουργηθεί θα προσφέρει σε πεζούς και ποδηλάτες, μια όμορφη περιπατητική και ποδηλατική εμπειρία.

Επίσης, είναι πολύ πιθανό στα σημεία που βρίσκονται σήμερα τα παραλιακά clubs, να δημιουργηθεί ένα ξύλινο deck, το οποίο θα προεκτείνεται μέσα στη θάλασσα. Ωστόσο, μένει να δούμε αν τελικά θα πραγματοποιηθεί ή όχι η ένταξη αυτού του έργου, κάτι που σε κάθε περίπτωση, θα γίνει σε δεύτερη φάση.

Σημειώνεται ότι πρόκειται στην ουσία για την πρώτη φάση ενός ευρύτερου διαδημοτικού έργου, που αφορά στους Δήμους Λουτρακίου – Αγίων Θεοδώρων και Κορινθίων.

Επισημαίνεται ότι η μονοδρόμηση της οδού Ποσειδώνος θα πραγματοποιηθεί μετά το καλοκαίρι.

 

enloutrakio

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button